Puggle

Puggle
Hondenauto deken advertentie

Introductie van Puggle

De Puggle is een gemengde hond die een kruising is van de rassen Beagle en Mopshond. Ze hebben aan populariteit gewonnen als gevolg van hun opgewekte persoonlijkheid en schattige uiterlijk.

Hoewel deze honden soms als designer honden worden bestempeld, vind je ze soms bij asielen en reddingsorganisaties.

Puggles kunnen goed opschieten met kinderen en andere honden en kunnen een uitstekend gezinshuisdier zijn. Houd er alleen rekening mee dat ze kunnen genieten van blaffen, en hoewel ze intelligent en liefdevol zijn, zijn ze niet altijd even gretig als het op training aankomt.

Zie hieronder voor een uitgebreide beschrijving van dit leuke hondje.

Puggle kosten

Voor een Puggle betaal je tussen de €1100 en €1700.

Puggle

Opmerking: Door Corona is de vraag naar honden flink gestegen. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te vinden en vandaar een stuk duurder dan ‘normaal’. Pas op voor broodfokkers!

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Levensverwachting

10 - 15 jaar

Herkomst

Niet bekend

Schofthoogte

33 - 38 cm

Gewicht

8 - 13 kg

  • Trainbaarheid
  • Geschikt voor kleine tuin
  • Kan lange tijd alleen blijven
  • Geschikt als eerste hond
  • Intelligentie
  • Kindvriendelijk
  • Waaksheid
  • Vachtverzorging
  • Energie level
  • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Disclaimer: Hoewel de hier vermelde kenmerken vaak representatief zijn voor dit ras, zijn honden individuen waar persoonlijkheden en verschijningen kunnen variëren.

Geschiedenis van dit ras

De Puggle is het resultaat van een onbedoelde kruising tussen een Mopshond en een Beagle, waarschijnlijk in de jaren 1990. Vanwege zijn nieuwigheid, lieve aard, en schattige uiterlijk is het ras in populariteit toegenomen.

Er zijn in Nederland nog geen Puggle rasclubs of pogingen om hem tot een erkend ras te maken. De meeste nesten zijn het resultaat van eerste-generatie kruisingen tussen Beagles en Mopshonden.

Puggle

Puggles zijn een kruising tussen een Mopshond en een Beagle. Ze hebben de rimpels van hun Mopshond ouders, maar ook de langere snuit, oren en staart van een Beagle, waardoor ze eruit zien als miniatuur Mastiffs. Sinds de eerste Puggle in de jaren 1990 gefokt werd, hebben zijn aparte verschijning en vriendelijke houding hem naar een ongekende populariteit gestuwd.

Kruisingen, zoals de Mopshond, worden vaak designer honden genoemd in plaats van gemengde rassen, omdat ze doelbewust gefokt worden uit twee bekende rassen. Mensen die ze grootbrengen hopen het beste van beide werelden te krijgen, zoals de relaxte persoonlijkheid van de Mopshond en de langere neus van de Beagle, waardoor ze gemakkelijker ademen. Soms gebeurt dat, soms niet; het hangt er allemaal van af hoe de genetische kaarten geschud worden.

Puggles zijn in beweging. In plaats van te luieren in huis, spelen ze energiek zowel binnen als buiten, racen rond de eetkamertafel en door de hal. Sommigen vinden het heerlijk om buiten in de modder te graven. Je moet plannen om ze minstens 30 minuten beweging per dag te geven. Mopshonden zijn uitstekende wandelkameraden, maar ze zijn niet de beste keuze voor een joggingpartner. Behendigheidstraining is een uitstekende manier om de behoefte aan snelheid van je onstuimige Mopshond te temperen.

Mopshonden zijn intelligent, maar ze zijn niet altijd even gretig. Noch de Mopshond, noch de Beagle staan erom bekend dat ze gemakkelijk te trainen zijn, en beide rassen kunnen koppig zijn. Maak gebruik van positieve bekrachtigingstechnieken zoals voedselbeloningen, spel, en lof, en houd de trainingssessies kort en bondig.

De Puggle schiet met iedereen goed op, want het is een sociale hond. Hij geniet meestal van het gezelschap van kinderen en staat er niet om bekend agressief te zijn tegen andere honden. Puggles zullen blaffen als er iemand aan de deur komt, maar door hun vriendelijke aard zijn het geen echte waakhonden. Sommige janken, een eigenschap die ze van hun Beagle ouder hebben doorgekregen.

De Puggle heeft de potentie een schattig en knuffelig liefdesbeestje te zijn. Maar voor je verliefd wordt op dat gerimpelde gezicht en hangende oren, is het belangrijk te begrijpen dat je kunt eindigen met een hond die een of meer van de slechtste eigenschappen van de Mopshond en de Beagle vertoont, zoals ademhalingsproblemen (Mopshond), koppigheid (Mopshond en Beagle), zwerven (Beagle), janken (Beagle), heupdysplasie (beide), en oogproblemen (beide). Als je openstaat voor welke verrassingen dit kleine hondje ook voor je in petto heeft, zul je een geweldige tijd hebben met je nieuwe hond.

Verzorging van een Puggle

Puggles zijn mensenvrienden en kunnen beter binnen bij het gezin gehouden worden dan buiten. Ze kunnen zich aan elke woonsituatie aanpassen, ook aan appartementen, zolang het maar binnenhonden zijn en ze voldoende beweging krijgen – hoewel ze veel kunnen blaffen. Sommige hebben zelfs de neiging om te janken, wat ze van hun Beagle ouder geërfd hebben.

Mopshonden zijn intelligent, maar ze kunnen eigenzinnig zijn. Ze zullen het beste reageren op training die positieve bekrachtigingstechnieken gebruikt, zoals voedselbeloningen, spel en lof. Veel beweging zal helpen voorkomen dat ze te onstuimig worden. Neem je Puggle elke dag mee voor een paar wandelingen of speeluurtjes van 15 minuten. Wandel of speel altijd met je Mopshond aan de lijn of in een veilig omheind gebied. Als ze een vleugje van iets interessants opvangen, kunnen Beagles en sommige Puggles commando’s negeren.

Voeding

5/8 tot 1,5 kopjes hondenvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De hoeveelheid voedsel die je volwassen hond opneemt wordt bepaald door zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, stofwisseling, en activiteitsniveau. Honden zijn, net als mensen, individuen die niet dezelfde hoeveelheid voedsel nodig hebben. Het spreekt bijna vanzelf dat een hond die erg actief is meer nodig zal hebben dan een hond die een bankzitter is. De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt doet er ook toe – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in de richting van het voeden van je hond en hoe minder je ervan in de voerbak van je hond hoeft te schudden.

Puggles genieten, net als hun ouderrassen, van hun voedsel en zijn vatbaar voor zwaarlijvigheid. In plaats van steeds eten te laten staan, houd je je Puggle in goede conditie door zijn eten af te meten en hem tweemaal per dag te voeren.

Meer informatie over hondenbrokken?

Kinderen en andere dieren

De Puggle is een zachtaardige hond die het over het algemeen goed kan vinden met kinderen van alle leeftijden. Niettemin is het van cruciaal belang kinderen te leren hoe ze je Puggle moeten benaderen en aanraken, en toezicht te houden op alle interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of aan de oren trekken van beide partijen te voorkomen.

Puggles zijn gezellige honden die het goed kunnen vinden met andere honden en huisdieren. Ze kunnen echter achter kleinere huisdieren aanzitten, vooral als ze het jachtinstinct van hun Beagle ouders geërfd hebben. Een goede training, en veel blootstelling aan kleine huisdieren vanaf de puppy-tijd, kunnen helpen om deze eigenschap te minimaliseren.

Conclussie

De Puggle is een lieve, intelligente hond die goed in gezinnen past. Ze brengen graag tijd door met de mensen in hun leven en kunnen speels en knuffelig zijn. Puggles kunnen meestal met iedereen opschieten, ook met kinderen en andere huisdieren. Huilen, blaffen, graven, en dwalen zijn allemaal voorbeelden van mogelijke gedragsproblemen.

Puggles hebben, net als alle andere honden, vroegtijdige socialisatie nodig – blootgesteld worden aan een verscheidenheid van mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie zorgt ervoor dat je Puggle puppy zich ontwikkelt tot een welgevormde hond.

Lees ook ons artikel over de Beagle en de Mopshond.

Beoordeel dit artikel
[Total: 120 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2022

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test