Beste hondenbrokken

Best hondenbrokken
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Best hondenbrokken

Wellicht heb je ons artikel al gelezen over de beste puppybrokken en ben je daardoor bij dit vervolg artikel gekomen. Mocht je het artikel nog niet gelezen hebben dat kan hier.

Wanneer je hond uit de puppy fase is, is het belangrijk dat je opnieuw goed kijkt welke brokken het beste bij jou hond passen. Wij raden over het algemeen aan bij het merk brokken te blijven die je hond als puppy had. Alleen kies je nu niet meer voor de junior/puppy variant maar die voor de normale hond. Doe dit in stapjes door het eten vermengen en ga niet van de een op andere dag over van brokken.

Veel brokken die in deze lijst staan zal je herkennen van de beste puppybrokken lijst. Dit omdat deze brokken ook voor de normale hond als best hondenbrokken wordt gezien door ons.

Best hondenbrokken

Waar moet je op letten als je hondenbrokjes voor je pup koopt?

Ben je op zoek naar nieuwe hondenbrokken voor jouw hond dan is het noodzakelijk om met een aantal verschillende factoren rekening te houden. Dit is met name van belang om ervoor te zorgen dat jouw hond zo goed mogelijk op kan groeien. Om je wat beter op weg te helpen hebben we de belangrijkste factoren bij het kopen van hondenbrokjes voor je hond onder elkaar gezet:

  • De belangrijkste ingrediënten

Een belangrijke factor bij het kopen van brokken voor jouw hond zijn de hoeveelheid ingrediënten die er in zit. Het eerste is om te kijken naar het percentage van vlees in de brokken. Dit kan nog wel eens verschillen tussen de diverse aanbieders. Hier zou je dan ook echt even goed stil bij moeten staan bij het maken van een aankoop voor jouw hond. Daarnaast moet je op zoek gaan naar brokken met vetten met een duidelijke oorsprong. Dit zijn bijvoorbeeld brokken op basis van kippenvet. Tevens zijn vitamines en mineralen ook belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat je jouw hond goed kan laten groeien. Zo is Vitamine A, B en E erg belangrijk voor een hond. Kijk dus zeker goed naar de voedingsstoffen die er te vinden zijn in de brokken die je koopt voor je hond.

  • Geperste brokjes/ krokante brokken

je zal tevens moeten kijken naar de vraag of je graag geperste of krokante brokken wilt hebben. De geperste brokjes staan bekend als brokken waarbij alle voedingsstoffen en ingrediënten bij elkaar zijn gedrukt. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht in de brokjes zit. Kies je voor deze brokken dan weet je zeker dat jouw hond het makkelijk kan verteren. Ook staan deze brokken bekend om de goede verhouding aan ingrediënten. De krokante brokjes zijn vaak voorzien van een speciaal vormpje. Deze worden zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat jouw hond een vol gevoel krijgt. Dit zorgt ervoor dat je hond meer moet kauwen. Hierdoor neemt de kans op tandsteen aanzienlijk af.

  • De grootte van je hond

grote rassen zoals malamutes, Tibetaanse masttifs en Sint Bernards hebben andere voedingsbehoeften dan bijvoorbeeld een Yorkshire terriër of een Chow Chow. De honden van grote rassen moeten voedsel eten dat specifiek is gelabeld als hondenvoer voor grote rassen. Deze heeft een betere mineralen- en caloriegehalte voor de hond. Door deze aangepaste verhouding zal je hond beter kunnen groeien. Andersom is het ook het geval, bij kleinere honden moet je andere brokjes kopen. Het belangrijkste verschil met dit soort voeding is dat de brokjes wat kleiner zijn. Omdat kleine honden kleine monden en tanden hebben moet je deze honden iets geven wat ze gemakkelijk kunnen bijten en kauwen. Maar dat is niet de enige reden om eten te krijgen dat speciaal voor honden van kleine rassen is gemaakt. De voeding voor kleine honden heeft ook weer andere stoffen voor de hond.

Door op de bovenstaande belangrijkste punten te letten is niet meer zo moeilijk om uit te komen bij goede brokjes voor jouw hond. belangrijk is echt om het voer aan te laten sluiten bij de soort hond die je hebt. Alleen zo zorg je voor de meest optimale ontwikkeling van je hond. Mocht je hond speciale allergieën hebben zoals bijvoorbeeld een graanallergie dan is het noodzakelijk om hier speciaal voer voor te kopen, ook dit soort brok hebben wij opgenomen in onze top lijst. Zo kan je bijvoorbeeld ook speciale graanvrije brokken kopen. Mocht je meer te weten willen komen over de mogelijkheden voor jouw hond dan is het altijd mogelijk om even contact op te nemen met je dierenarts of de dierenwinkel.

Top 6 hondenbrokken voor jouw hond

Nu je wat meer weet over het kopen van honden brokken in het algemeen is het tijd om te kijken naar de beste merken en opties die je op dit moment kunt vinden. Hieronder hebben we een handige selectie voor je gemaakt met de beste hondenbrokken die er op dit moment te vinden zijn. Door te kiezen voor een van deze hondenbrokken weet je zeker dat je jouw hond van het best mogelijke voer kan voorzien wat je maar kunt vinden.

Beste budget merk (krokante) hondenbrokken

Pets Place hondenvoer biedt een complete maaltijd tegen een scherpe prijs. De uitgebalanceerde samenstelling heeft alle ingrediënten die jouw hond nodig heeft.

Beste natuurlijke hondenbrokken

Hoogwaardige natuurlijke hondenvoer voor volwassen honden van medium rassen met een gezond gewicht van tussen de 10 – 30 kg.

*ook beschikbaar voor kleine honden(zie lijst)

De natuurlijke hondenvoer van Sam’s Field respecteren de natuurlijke voedingsbehoeften die honden op basis van hun leeftijd, ras, grootte en hun variërende voedingsbehoeften hebben. De unieke samenstelling van de recepten draagt bij aan een goede spijsvertering en efficiënte opname van de voedingsstoffen door het lichaam. Dit komt doordat de recepten hoge gehaltes aan vers vlees en dierlijke eiwitten bevatten, in combinatie met fruit en groenten extracten en functionele componenten. De graanarme samenstelling sluit de kans op voedselintolerantie of andere ongewenste reacties vrijwel uit.

Beste hondenbrokken gericht op specifieke rassen

Waarschijnlijk heb je wel eens van het merk Royal Canin gehoord. Het is een merk wat bekend staat om de verschillende ras specifieke brokken die zij in het assortiment hebben. In de brokken zitten alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om goed te kunnen functioneren. 

Beste puppybrokken gericht op ras

Beste graanvrije hondenbrokken

Deze heerlijke krokante brok bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is op een lage temperatuur gegaard. In de brok vind je vers hert en scharreleend als unieke bronnen van hoogwaardige eiwitten. De voeding bevat géén gedroogd of gedehydreerd vlees, waardoor het ideaal is voor honden met gevoelige magen. Wel bevat de voeding prebiotica voor een gezonde darmflora en zoete aardappel als trage energieleverancier. Verder is deze brok aangevuld met appel, rode biet, peer en blauwe bes en zorgen lekkere kruiden en botanicals voor een extra boost.

Beste hondenbrokken voor de actieve hond

Purina Pro Plan is hondenvoer rijk aan kip van hoge kwaliteit. De hondenvoeding is speciaal samengesteld voor volwassen honden van grote rassen met een robuuste lichaamsbouw. Het beantwoordt al hun nutritionele behoeften dankzij een combinatie van zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden voor uw hond om hem met iedere maaltijd gezond en gelukkig te laten zijn.

Beoordeel dit artikel
[Total: 104 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test