Embark DNA test

Dna test hond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Snelle en nauwkeurige Embark DNA test voor honden

DNA-testen voor honden stellen ons in staat om meer te leren over de kenmerken van onze huisdieren. Daardoor kunnen wij hun afstamming te weten komen en rekening houden met eventuele gezondheidsproblemen en toekomstige gedragspatronen. Een snelle, efficiënte, betrouwbare en zeer nauwkeurige DNA-test voor honden is de Embark DNA test. Alle afbeeldingen in dit artikel gaan over onze hond Otis. Otis is een Tamaskan een hybride ras dat bestaat uit meerdere rassen.
Dna test hond

Wat is een DNA test voor honden?

Een DNA test voor honden is een genetische screeningstest die nuttige informatie kan onthullen over de genetische samenstelling, familiegeschiedenis, risico’s van het ontwikkelen van bepaalde ziekten en zelfs persoonlijkheidskenmerken van een hond. Het is een waardevol hulpmiddel bij het opstellen van een beter gezondheidsplan en bij het trainen van honden, vooral voor eigenaren van reddingshonden en zwerfhonden. Zelfs als je hond geen gemengd ras is, maar zogenoemd puur, dan nog kun je voordeel hebben van een genetische test.

Stamboom afkomst

Voordelen van een DNA test

Er zijn veel redenen waarom mensen het DNA van hun huisdieren willen laten testen. Door het DNA van onze honden te laten testen, kunnen we beter voor ze zorgen. Een gedetailleerde DNA test voor huisdieren kan namelijk aantonen of je hond een genetische aanleg heeft voor bepaalde ziekten. Je kunt er dan adequater op reageren en sneller behandeling zoeken, aangezien je de symptomen vroeg zal herkennen.

Jouw hond beter leren kennen
Een ander voordeel van DNA testen voor honden is dat ze een geweldige manier zijn om jouw hond een stuk beter te leren kennen. DNA testen voor honden zijn vooral handig om erachter te komen welk ras(sen) jouw hond is, mogelijke risico’s op het ontwikkelen van erfelijke ziekten te vinden en de afkomst van je hond in kaart te brengen. Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen van DNA testen voor honden:

• gemakkelijker om te begrijpen welke verschillende gezondheidsrisico’s jouw huisdier op basis van zijn genetica kan hebben;
• een goed beeld van de specifieke ziekten waarvoor je geliefde huisdieren genetisch vatbaar kunnen zijn;
• helpen met het opstellen van een uitgebreider gezondheids- en voedingsprogramma voor je huisdier. Dit kan je helpen een zodanig dieet voor je huisdier in mekaar te zetten, dat het niet zwaarlijvig wordt en aan een verscheidenheid aan stofwisselingsstoornissen zal lijden.
• een uitgebreid rapport over de genetische mutaties maakt dat je de nodige voorbereidingen kunt treffen en afspraken kunt maken met je dierenarts over hun zorg.

Embark DNA test

Risico’s vaststellen met DNA -test

Wanneer het ras van je hond is vastgesteld, dan weet je ook iets meer over de ziekten waarvoor hij vatbaar is. Dit kan wat bezorgdheid bij je veroorzaken, maar je weet in ieder geval beter welke stappen je kunt nemen. Onderzoek kan in sommige gevallen aantonen dat een specifieke genetische factor in verband kan worden gebracht met kanker bij bijvoorbeeld Boxers, maar dat betekent niet dat dezelfde factor kanker zal veroorzaken bij Greyhounds. Komt deze factor voor in het rapport van een Greyhound, dan wordt hiermee aangegeven dat je hond risico loopt op kanker.

Bespreek resultaten met de dierenarts
Eventuele gezondheidsproblemen die voortvloeien uit de DNA test voor honden moeten ter verduidelijking worden besproken met het bedrijf of de kliniek die de test uitvoert. Het feit dat je hond een genetische afwijking heeft, betekent niet dat hij een ziekte zal krijgen. Bespreek de DNA resultaten van je hond met je dierenarts, maar wees voorzichtig bij het nemen van belangrijke medische beslissingen voor je huisdier uitsluitend op basis van de gezondheidsrichtlijnen van een DNA test.

Embark DNA test

Hoe werkt de DNA-test voor honden?

DNA testen voor honden zijn vergelijkbaar met DNA testen voor mensen, omdat beide testen informatie aangeven over onze voorouders, onze gezondheid en de risico’s op het ontwikkelen van bepaalde ziekten. De test wordt uitgevoerd door middel van wattenstaafjes. Het bovenstaande houdt in dat een laboratorium het DNA uit het monster haalt en vervolgens het genotype vaststelt.

Grotere database geeft nauwkeurigere resultaten
De genetische merkers in het monster worden bij dit proces vergeleken met de merkers van andere honden in de database die het laboratorium gebruikt. Aangezien het genoom van een hond ongeveer 2,5 miljard blokken DNA bevat, zullen onderzoekers zich alleen concentreren op enkele van deze genen. Deze genen zullen ‘handtekeningen’ vormen die specifiek zijn voor de verschillende rassen. Daarom is het belangrijk om laboratoria te kiezen die met grote databases werken. Hoe groter de database, hoe waarschijnlijker het is dat de resultaten zeer nauwkeurig zijn.

Embark DNA test voor honden

Een van de hoogst gewaardeerde DNA testen voor honden is de Embark DNA test. Embark is een bedrijf dat genetische testen voor honden aanbiedt en gezondheidsrapporten verstrekt. De onderneming werd in 2015 opgericht door de broers Ryan en Adam Boyko in Austin TX. Voordat ze Embark oprichtten, werkten de broers aan een onderzoek met honden-DNA om te bepalen waar en wanneer honden voor het eerst werden gedomesticeerd. Embark biedt twee kitopties, één voor DNA rasidentificatie en één voor rasidentificatie plus gezondheidsinformatie. De Health Screening Test van Embark identificeert genetische gezondheidsproblemen op 16 gebieden, waaronder bloed, immuniteit, skelet, ogen, blaas, hart, nier, ruggenmerg, hersenen en veel meer. Ook krijg je informatie over de genetische diversiteit en het niveau van inteelt van jouw hond.

Resultaten delen voor onderzoeksdoeleinden
Eigenaren van honden sturen een uitstrijkje van de wang van hun hond en krijgen binnen 2 – 4 weken resultaten. Gegevens en interpretatie van resultaten zijn beschikbaar in de webbrowser met een Embark-account. Ze stellen hondenbezitters in staat om DNA-gegevens van de test van hun hond te delen voor onderzoeksdoeleinden. Samen met diens partners aan de Cornell University School of Veterinary Medicine heeft het onderzoek van Embark al geholpen om uit te leggen welke genen blauwe ogen veroorzaken bij Husky’s.

Kenmerken Embark DNA & gezondheidstest

Dit zijn enkele kenmerken van de Embark honden DNA test:

  1. Embark is de enige hondenrelatiezoeker ter wereld, wat betekent dat je de broers en zussen, neven en andere familieleden van je hond kunt vinden;
  2. Embark vergelijkt het DNA van je hond met meer dan 350 rassen, waaronder zwerfdieren, wolven en coyotes.
  3. Embark maakt gebruik van aangepaste micro-arrays voor honden die zijn ontwikkeld door een vooraanstaande hondengeneticus en professor aan de Cornell University;
  4. Embark biedt een volledig overzicht van de ras samenstelling van je hond. Je kunt ook een gezondheidstestpakket krijgen om meer dan 200 genetische gezondheidsrisico’s te controleren;
  5. Embark biedt kortingspakketten aan voor fokkers die meerdere honden willen testen. Dit is een uitstekende optie voor het testen van een volledig nest of de compatibiliteit met twee honden voor de fokkerij;
  6. Je kunt er ook voor kiezen om de resultaten van je hond te delen en op die manier bij te dragen aan genetisch onderzoek naar honden;

Kom erachter uit welke rassen jouw hond bestaat!

Embark is een gebruiksvriendelijke DNA-kit voor thuis voor je hond. De kit bevat een wattenstaafje en een buis die je kunt gebruiken om een speekselmonster van je hond te verzamelen en dit op te sturen voor een test. Het bedrijf isoleert het DNA uit het monster en gebruikt dat DNA om de genetica van je hond te analyseren. Daarnaast maakt de Embark honden DNA test gebruik van micro-array-technologie om meer dan 200.000 genetische markers voor je hond te vinden. Je kunt meer te weten komen over het ras van je hond, of het nu gaat om pitbulls of Duitse herders. Mogelijk zijn er rassen die een heel klein percentage uitmaken van de voorouders van jouw hond!

Kortingscode link hieronder

*nog maar een paar dagen geldig

Beoordeel dit artikel
[Total: 168 Average: 4.7]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test