Designer honden

Pomsky
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Populaire Designer honden in 2021

Puggle, Golden doodle, en Cavapoo Op het eerste gezicht klinken deze namen alsof het nieuw kinderspeelgoed is. Maar toch is het iets heel anders! Dit zijn de geregistreerde namen van de International Designer Canine Registry voor designer hondenrassen.

Je vraagt je misschien af of een designer hond gewoon een te dure hond is die je in de “fancy” afdeling van de dierenwinkel kunt vinden. Ja, je betaalt meer voor een van deze rassen, maar een designer hond is veel complexer dan een hond van een gemengd ras – ze zijn een kruising tussen twee raszuivere honden, wat betekent dat ze van de eerste generatie nakomelingen zijn.

Design honden krijgen meestal namen die de rassen van hun twee raszuivere ouders combineren. Neem, bijvoorbeeld, een goldendoodle. Een goldendoodle is een kruising tussen een golden retriever en een poedel, beide raszuivere honden met gewenste eigenschappen.

Mensen kopen vaak designer honden als ze op zoek zijn naar specifieke kenmerken in verschillende rassen. Door het poedel gen verhaart een goldendoodle aanzienlijk minder dan een golden retriever, maar heeft vaak het gezinsvriendelijke karakter van een golden retriever.

Denk jij dat je een designer hondenras in handen hebt? Of misschien wilt uje gewoon weten van welke ouder jouw gemengde ras de meeste eigenschappen heeft geërfd. DNA-testen voor honden kunnen belangrijke informatie opleveren over de genetica van de hond. De Embark honden DNA test is hier een perfect middel voor.

Lees verder om meer te weten te komen over enkele van de populairste designer hondenrassen van vandaag.

Goldendoodle (Golden Retriever + Poodle)

De Goldendoodle een mix van de Golden Retriever en een poodle. Deze honden zijn slim, vriendelijk en aanhankelijk, met een matig activiteitsniveau dat dagelijkse beweging nodig maakt. Goldendoodles zijn, net als hun ouderrassen, snelle leerders en uitstekende gezelschapshonden die graag tijd doorbrengen met hun lievelingsmensen. Door hun vriendelijke houding zijn het uitstekende therapiehonden.

Deze honden zijn, net als veel hybride rassen, hypoallergeen, waardoor ze een betere optie kunnen zijn voor mensen die een hondenallergie hebben.

Golden Doodle

Labradoodle (Labrador Retriever + Poodle)

Deze kruising tussen de Labrador retriever en de poedel is een intelligent en vriendelijk ras. Ze hebben ruige, krullende vachten die regelmatig verzorging nodig hebben.

Labradoodle

Puggle (Mopshond+ Beagle)

Deze schattige designer kruising van een Mopshond en Beagle is graag in de buurt van kinderen. Hun beagle kenmerken zijn snelheid en energie, terwijl hun mopshond kenmerken zijn: genegenheid en knuffelbaarheid. Een puggle wordt gemiddeld zo’n 10-15 jaar oud.

Ze kunnen het kenmerkende “platte kop” uiterlijk van hun mopshond-ouders erven, of ze kunnen een langere beagle-achtige snuit hebben. Als ze de verkorte mopshondneus erven, kunnen ze mopshond-specifieke ademhalingsproblemen ontwikkelen.

Puggle

Cockapoo (Cocker Spaniel + Poodle)

Deze korzelig behaarde designhond is een kruising tussen de cocker spaniël en de poedel, twee intelligente en beminnelijke hondenrassen. Hun uiterlijk varieert sterk, met een gewichtsbereik van 3 tot 14 kg en een vacht die een caleidoscoop van kleuren en aftekeningen kan hebben en soms gekruld kan lijken.

De cockapoo is een mensen-mens die vriendelijk en charmant is. Ze moeten ook vaak bewegen.

Cockapoo

Yorkipoo (Yorkshire Terrier + Poodle)

De yorkipoo is een energieke en speelse kruising van een Yorkshire Terrier en de Poodle die slechts 2-6.5 kg weegt. Deze honden zijn graag bij mensen in de buurt, maar zijn niet bijzonder knuffelig. Ze kunnen ook als “blafferig” beschreven worden. Het is een slimme kruising, maar ze reageren beter op positieve bekrachtiging.

Yorkipoo

Pomsky (Pomeraniaan + Husky)

De pomsky, een betrekkelijk nieuwe kruising, lijkt op een miniatuurversie van de Siberische husky doordat hij gekuist is met een Pomeriaan. Omdat het zulke kleine hondjes zijn, moeten huisdiereigenaren met jonge kinderen uiterst voorzichtig zijn.

De pomsky heeft een middelmatig activiteitsniveau. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en hebben een dubbele vacht die regelmatig geborsteld moet worden.

Pomsky

Maltipoo (Maltezer + Miniature Poodle)

Het is geen verrassing dat de maltipoo kruising van een Maltezer met een miniatuur poedel een populair designer ras is. Deze schattige kleine hybride hond behoudt zijn schattige puppy-uiterlijk tot ver in de volwassenheid. Ze hebben de neiging veel te blaffen, maar als je er werk van maakt om dat meteen te stoppen, zou dat geen probleem mogen zijn.

Zorg ervoor dat je je maltipoo bij een gerenommeerde fokker haalt om er zeker van te zijn dat hij niet vatbaar is voor gezondheidsproblemen of ongewenst gedrag.

maltipoo

Chorkie (Chihuahua + Yorkshire Terrier)

De chorkie, een piepkleine kruising van de Chihuahua en een Yorkshire terrier, weegt meestal 3.5 tot 4.5 kg, waardoor ze meer geschikt zijn voor gezinnen met oudere kinderen die voorzichtig met ze willen omgaan.

Chorkies hebben meestal lang, zijdeachtig haar dat minimaal verhaart maar regelmatig geborsteld moet worden. Chorkies zijn, net als hun ouderrassen, intelligent en trainbaar, maar kunnen ook temperamentvol en koppig zijn. Ze zijn ook een bundel energie, dus bereid je voor op veel speeltijd!

Heb jij of ken jij iemand met een Chorkie stuur ons een mailtje met een foto. Daar zijn wij en onze lezers erg mee geholpen!

Cavachon (Cavalier King Charles Spaniel + Bichon Frise)

Deze liefaardige designerhond een kruising van de Cavalier King Charles Spaniel en de Bichon frisé is vriendelijk, speels, en kan het meestal goed met kinderen vinden. Hun zijdeachtige, golvende vacht kan langer zijn en komt in allerlei kleuren. Ze zijn ook intelligent en leergierig.

Cavachon

Een betrouwbare fokker van designerhonden vinden

Stap één is onderzoek doen. Helaas zijn er veel puppy-fokkers die zich voordoen als gerenommeerde fokkers, en ook talrijke online oplichters. Wees je hiervan bewust, en word lid van verschillende online forums voor discussies over het krijgen van je toekomstige harige gezinslid.

Stel zeker vragen, maak plannen om de ouderhonden te ontmoeten, en, het allerbelangrijkste, vertrouw op je instinct. Als er iets niet lijkt te kloppen als je een fokker bezoekt, of als een puppy te mooi lijkt om waar te zijn, is er waarschijnlijk iets verdachts aan de hand.

Designer honden, variërend van goldendoodles tot cavachons, worden steeds populairder. Nog maar een paar jaar geleden was de term “designer dog” niet algemeen in gebruik.

Beoordeel dit artikel
[Total: 192 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test