Hondenfluit

hondenfluit
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Waarom een hondenfluit?

Een hondenfluit is een lesmethode die al heel lang wordt gebruikt. Fluitjes kunnen worden gebruikt voor een willekeurig aantal opdrachten, en ze hebben een doordringend geluid dat een grote afstand draagt en verschilt van de meeste typische geluiden. Dit maakt het een perfect hulpmiddel als je jouw hond op afstand in de gaten moet houden of als je de aandacht van jouw hond in een lawaaierige situatie moet trekken.

Hondenfluit

1. Moeite met verbalen orders

Als je hond het moeilijk heeft om verbale bevelen op te volgen, kan een fluitje de uitkomst zijn. Het fluitje is een eenvoudig geluid dat de hond niet hoort, behalve als trainingshulpmiddel. Dit betekent dat de hond eerder reageert op het fluitje dan op gesproken commando’s.

Als de hond bijvoorbeeld het woord “Zit” hoort in een gesprek terwijl het niet hoort te luisteren, doet het de hond denken dat het niet altijd nodig is om te gehoorzamen als hij het als een bevel hoort.

Als je hond moeite en de gewoonte heeft om verbale commando’s op te volgen, dan geeft een fluitje je een nieuwe start met een trainingstechniek die de hond nog niet eerder heeft gehoord en nog nooit heeft leren negeren.

2. Kies je hondenfluit

Elk soort fluitje werkt, maar het is beter om een bepaald frequentiefluitje te gebruiken. Ze komen in een frequentiebereik, dus kies een frequentie en hou je er aan vast. Dit betekent dat als je je fluitje kwijtraakt, je snel een vervanger kunt kopen met dezelfde toon.

Als je de toonhoogte van je fluitje niet kent, is het niet het einde van de wereld. Net zoals een goed getrainde hond reageert als een man of vrouw “Zit” zegt, zal het ook op een andere toon fluitje kunnen reageren. Maar in een groepssituatie met meerdere hondentrainers die allemaal tegelijk fluitjes gebruiken, laat het de hond toe om je specifieke fluitje te herkennen en erop te reageren, hier is het belang van verschillende toonhoogtes merkbaar.

Het gebruik van een stil of ultrasoon fluitje is niet nodig. Het is zelfs gemakkelijker om een fluitje te gebruiken in het hoorbare bereik dat de mens kan waarnemen. Zo weet je dat je de juiste blaaskracht hebt gebruikt om de hond te raken en dat het signaal accuraat was en niet kwetsbaar of pijnlijk.

3. Koop je fluitje

Het kan een slim idee zijn om meer dan één fluitje te bestellen. Dit geeft je een reserve als je het fluitje kwijtraakt. Maak het ook vast aan het koord, zodat je het altijd om je nek hebt als je een wandeling maakt. Vrijwel alle fluitjes zijn gemaakt van RVS. Dit is sterk materiaal en gaat lang mee. 

Beoordeel dit artikel
[Total: 152 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test