Autodeken hond

Autodeken hond

Autodeken voor je hond

De meeste honden rijden graag in auto’s, maar dit kan de bekleding van je auto ernstig beschadigen. Autostoelhoezen voor honden kunnen geld en tijd besparen om de binnenkant van je auto te reinigen van vuil, puin, vlekken, de nagels van je hond en het haar van je hond tijdens korte of lange ritten.

Een beetje vuil mag dan wel geen probleem zijn, maar het is eigenlijk moeilijk om het haar van huisdieren uit de auto te verwijderen. Hoezen voor de autostoeltjes (ook wel hangmatten genoemd) beschermen niet alleen de binnenkant, maar ze sluiten ook al dat losse haar op. Ze zijn eenvoudig te reinigen en eenvoudig te installeren.

Het koppelen van een autostoelhoes aan een hondenzitje maakt de ultieme voertuigoase van je huisdier comfortabel en veilig en gemakkelijk schoon te maken en te beheren. In de loop der jaren hebben we veel hangmatten voor hondenauto’s getest en beoordeeld om de acht beste autostoelhoezen voor honden op te halen die betaalbaar en kosteneffectief zijn.

Autodeken hond

Mijn ervaring

Na het testen van veel verschillende auto bankhoezen met onze honden, afgezien van de algemene kwaliteit, zijn we deze factoren gaan rangschikken naar de volgende producten:

  • Gemakkelijk in te stellen
  • Zwaarder materiaal en stevigere banden om beweging te voorkomen
  • Duurzaam en waterdicht (voor morsen, krassen, etc.)
  • Goede vulling die comfortabel is voor onze honden.
  • Gemakkelijk te reinigen met een natte doek.

Veel van de hieronder genoemde hoezen zijn in de zomer en de herfst getest, met 1 hond op de achterbank (onze Aika, kruising Akita & Alaska Malamute). Dit betekent dat er veel haar en vuil uit de poten van de hond komt – niet leuk voor de auto, maar een goede manier om deze stoelhoezen te testen.

De beste autostoelhoezen voor honden hebben we kunnen kiezen tussen beide stijlen, hangmat en niet-hangmat stoelhoezen, omdat beide types hun voor- en nadelen hebben. Hoewel de hangmatstijl in één opzicht geweldig was – het bevestigen aan de hoofdsteunen en het uitrekken over de onderkant van het zitje – was het niet zonder mankementen. Maar zolang je je auto eerst opmeet, zullen de meeste van hen de truc doen en het haar en het vuil uit de buurt van de bekleding van je auto houden.

Essentieel voor een goede bekleding was hoe makkelijk het te installeren was en op zijn plaats te houden na een rit, zonder dat je het hoeft te verstellen. Vulling en comfort voor honden is ook van cruciaal belang, en sommige van de stoelbekledingen bieden hier extra lagen voor. Waterdichtheid is ook heel belangrijk, en dat geldt ook voor de duurzaamheid van honden die erop kunnen krabben of kauwen.

Onze beste keuze

S.old – Hondendeken voor in de Auto

Dit hondendeken voor in je auto is heel makkelijk te bevestigen. Daarnaast is het van goede kwaliteit gemaakt. Het enige wat je als nadeel zou kunnen zien is dat het een best groot is.

Autodeken hond
Voordelen
Stevige kwaliteit
Makkelijke te installeren
Geschikt voor alle type auto’s
Bestand tegen water
Nadelen
Redelijk groot

Beste budget keuze

ZOOFARI® Auto-beschermdeken

Prima hondendeken voor een hele goede prijs. Makkelijk te bevestigen, maar niet van super kwaliteit.

autodeken hond
Voordelen
Makkelijke te installeren
Geschikt voor alle type auto’s
Nadelen
Verzendkosten zijn duur in de LIDL Shop
Beoordeel dit artikel
[Total: 24 Average: 5]
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen