Gps tracker hond

Gps tracker hond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Gps tracker hond

Het ergste wat je als hondenbaasje kan overkomen is, dat je vierpotige vriend tijdens een wandeling wegrent en dat je hem niet meer terugvindt. Het is het meest gruwelijke scenario dat je als hondenliefhebber kunt bedenken. En ook al is het verboden bij wet om je hond los te laten lopen, toch is het verleidelijk als je samen de wijde velden of bossen in trekt.

Heeft je hond een goede neus voor wild of is hij nogal wispelturig van aard, dan kan hij zomaar plots zijn focus verleggen en de hort opgaan. Soms is roepen en schreeuwen niet genoeg en ben je helemaal in paniek, vooral als je denkt dat je hem nooit nog terug zal vinden. Een goede GPS tracker hond is dan dé oplossing bij uitstek. Zo weet je altijd waar hij heen gaat en dit vergemakkelijkt het zoeken met wel 100%.

Gps tracker hond

Wat is een GPS tracker hond

Wanneer je gaat wandelen met je viervoeter draagt hij, als het goed is, altijd een halsband of harnas. Indien je reeds een halsband hebt, kun je op de markt een kleine GPS apparaatjes vinden die je er aan vast kunt klikken. Heb je nog geen halsband of is de oude aan vervanging toe, dan kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod halsbanden met ingebouwd GPS systeem. Hiermee kun je je hond steeds op afstand volgen, waar hij ook gaat.

De bijhorende app, die je kunt installeren op je mobiele telefoon, geeft je zelfs de mogelijkheid om hem te volgen vanop grote afstanden. Bijvoorbeeld vanaf de plaats waar je van je vakantie geniet, ook al zit je duizend kilometer van huis. Wanneer je de app opent krijg je de map te zien van de plaats waar je hond zich bevindt. De reikwijdte van het apparaat is niet begrensd omdat het signaal via je telefoon gaat. Je hebt enkel, in de meeste gevallen, een abonnement nodig bij de firma waarvan je het apparaatje gekocht hebt. Anderen werken via een aparte SIM kaart, maar daar lees je meer over verder in dit artikel.

Een goede GPS tracker is waterdicht en blijft tot enkele meters diep werken. Door een beveiligingssysteem is het onmogelijk dat de hond, of zijn dolle bewegingen, de tracker per ongeluk uitschakelt. Komt de GPS tracker per ongeluk los en blijft hij achter, ergens in een bos of veld, dan nog kun je hem makkelijk terugvinden via de app.

Sommige trackers hebben ook een ’territorium’ functie. Hiermee kun je perfect zien wanneer je hond buiten een gebied gaat wat je zelf hebt ingesteld. Dit kan bijvoorbeeld je niet omheinde tuin zijn of je standplaats op de camping. Vanaf het moment dat je hond de grens overschrijdt, krijg je een alarmsignaal via de app op je mobiele telefoon.

Wat is de prijs voor een abonnement

Al naargelang het bedrijf waar je je GPS tracker koopt, zal de prijs verschillend zijn. Met maandelijkse bedragen vanaf 3.50 € tot 7.95 € heb je een betaalbare zekerheid dat je je hond nooit meer verliest. Bij apparaten die werken via de SIM kaart volstaat een eenvoudige simkaart met 2G en zo hoef je uiteraard geen abonnement te nemen. Het apparaat verbruikt via deze simkaart zeer weinig data, zo weinig dat je met een goedkope prepaid simkaart een hele tijd verder kunt. Het hangt er natuurlijk van af hoe vaak je de GPS tracker gebruikt. Met slechts ongeveer 30mb per maand kun je je hond overal opsporen, waar hij zich ook bevindt.

Een gps tracker hond kan het leven van je huisdier redden

Elk jaar worden er heel veel huisdieren naar het asiel gebracht, wanneer je vergeten bent om de chip op naam te zetten zal het moeilijk zijn voor het asiel om de eigenaar te vinden.

Je GPS-volgapparaat is handig om weggelopen honden in de eerste plaats te voorkomen. Deze apparaten geven je volledige dekking over waar ze zich bevinden. Weggelopen gevallen zijn niet de enige gevaarlijke situaties die het leven van je huisdier in gevaar brengen. Dieren, vooral katten, hebben de neiging terug te schrikken als ze ziek of gewond zijn.

Een gps-tracker daarentegen wordt gewoon om de halsband van je hond gedragen. Het weegt weinig en is vaak een formaat dat handig genoeg is om je hond niet lastig te vallen.

Invoxia gps tracker

Er zijn verschillende GPS trackers voor honden op de markt. Wij hebben ze niet allemaal geprobeert omdat ze redelijk prijzig zijn in aanschaf. Wel kunnen we vertellen over de GPS tracker die wij zelf gebruiken en de Invoxia gps tracker. Invoxia is gespecialiseerd in het maken van deze trackers voor verschillende doeleinden. Zo maken ze GPS trackers voor auto’s, motors, fietsen en dus ook honden.

De smartphone App van Invoxia

Misschien wel de meest essentiële functie die het systeem heeft, is de gebruiksvriendelijke mobiele applicatie. De meerderheid van de bevolking bezit nu een smartphone, waardoor de meesten van ons het gemak hebben om apps voor dagelijks gebruik te downloaden. De GPS-app is vaak speciaal ontworpen om eigenaren de mogelijkheid te geven de bewegingen van hun huisdier te volgen, waar ze zich ook bevinden, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Waarom wij gekozen hebben voor Invoxia

  • Tot 1 maand batterijduur
  • Geen Simkaart benodigd
  • Eenvoudige Installatie binnen 2 minuten
  • Notificatie mogelijkheden
  • Gebruiksvriendelijke App
  • Waterdicht

Nadeel van de Invoxia Gps tracker

Na 3 jaar verloopt het netwerk abbonement van Invoxia. Hierna kan je gebruik blijven maken van de netwerk service voor slechts € 9,99 per jaar.

Conclussie

Wij zijn erg blij met de aanschaf van onze GPS tracker. Het geeft rust en Aika kan vaker los. Voorheen vonden we het toch altijd spannend om Aika los te laten lopen als we op vakantie zijn. Dit omdat er toch redelijk wat jacht instinct inzit en ze hierdoor soms ineens ergens achteraan will rennen. Nu hebben we nooit gehad dat ze niet terug komt maar toch geeft dit apparaat de rust om haar lekker vrij te laten waar het kan.

Beoordeel dit artikel
[Total: 148 Average: 4.8]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test