Gps tracker hond

Gps tracker hond

gps tracker hond

Het verliezen van je geliefde dier is de grootste angst van elke huisdiereigenaar. Helaas gebeurt dit bijna elke dag en komen er elk jaar maar liefst 7,6 miljoen dieren de opvangcentra binnen. Onder die aantallen zijn ongeveer 2,7 miljoen dieren (1,2 miljoen honden en 1,4 miljoen katten) die worden geëuthanaseerd. De oplossing is hier simpel: je huisdier heeft je nodig. Het is jouw verantwoordelijkheid om ermee om te gaan en ze veilig te houden, en het leren van de voordelen van de GPS-tracker voor honden helpt je daarbij. Eigenaars van huisdieren wordt vaak aangeraden om een ​​microchip in hun huisdier te laten implanteren en ervoor te zorgen dat de informatie regelmatig wordt bijgewerkt. 
Gps tracker hond

De voordelen

De voordelen van de GPS-tracker voor honden laten zien dat volgsystemen betrouwbaarder zijn dan dogtags omdat ze er niet gemakkelijk af vallen. Trackers zijn gebouwd om stevig en waterdicht te zijn, waardoor het risico op beschadiging als je hond er vandoor gaat, wordt verkleind. Maar wat nog belangrijker is, het biedt realtime dekking van de verblijfplaats van je huisdier. Met één druk op de knop hebben eigenaren van gezelschapsdieren toegang tot waar hun harige familieleden zijn voordat het te laat is. GPS-trackers zijn zo technologisch geavanceerd dat al deze informatie toegankelijk is via je mobiele telefoon of computer.

Nadeel van gps tracker hond

Geen enkel systeem is gebouwd om perfect te zijn, en gps-tracking heeft absoluut zijn gebreken. Een van de meest opvallende zou het geld moeten zijn dat nodig is om het systeem te gebruiken. Aangezien je in principe betaalt voor satellietdiensten, volgt er bij bepaalde versies een maandelijks abonnement. Als je niet op de geplande datum betaalt, wordt het bedrijf ertoe aangezet je GPS-volgmogelijkheid uit te schakelen.

Over het algemeen kunnen gps-trackers hun eigen nadelen hebben, maar ze zijn gemakkelijk te rechtvaardigen door de voordelen van de gps-tracker voor honden en de vele manieren waarop ze ervoor zorgen dat je huisdier geen gevaar loopt. Honden zijn de beste vriend van de mens en het is de moeite waard om ze gelukkig en gezond te zien, iets wat een investering hierin rechtvaardigt. Het is ook een betere optie dan ze elke dag binnen vier muren opsluiten. Dus hoewel je nooit zeker weet wanneer en hoe je hond zal ontsnappen, is het belangrijk om een ​​stap voor te zijn om ervoor te zorgen dat je hem of haar veilig terug krijgt.

Waarom heeft mijn hond een gps-tracker nodig?

Jouw hond heeft een gps-tracker nodig voor veiligheid en gemak. Als eigenaar weet je misschien niet waarom ze tegelijkertijd een microchip en een gps-tracker nodig hebben. Om die vraag te beantwoorden, moet je eerst het verschil tussen de twee kennen en begrijpen, evenals de verschillende voordelen van de GPS-tracker voor honden. Het meest definitieve verschil tussen een microchip en een GPS-tracker is dat de eerste wordt gebruikt voor authenticatie, terwijl GPS-trackers worden gebruikt om je huisdier in realtime te lokaliseren. Het werkt net als de GPS-applicatie op je mobiele apparaat, behalve dat de batterij niet zo snel leegloopt en extra functies heeft die eigenaren van gezelschapsdieren handig zullen vinden. Om te beginnen zal het GPS-apparaat eigenaren waarschuwen als hun huisdieren buiten een veilige omtrek zijn gegaan en aangezien ze worden gedragen in plaats van geïmplanteerd, zal het waterdichte ontwerp handig zijn wanneer je huisdier zich buiten begeeft. Het biedt ook een brede GPS-dekking, waardoor eigenaren een grotere afstand kunnen afleggen in vergelijking met de mogelijkheden van een microchip.

Minder stres met GPS trackers

Er zijn veel factoren die een hond ertoe aanzetten om weg te rennen. Dit kan komen door een nieuwe baby in huis, verveling of opwinding. Hoe dan ook, een weggelopen hond is mogelijk een gevaarlijke situatie. Ze kunnen buiten en zonder toezicht worden geraakt of zelfs gestolen. Met een GPS-tracker heb je de mogelijkheid om hun locatie te achterhalen binnen handbereik. Dit is ontegensprekelijk de snelste toegang die je tot informatie over je huisdier hebt. Hoewel het jou extra kosten zullen zijn, is het het allemaal waard, want er zijn veel voordelen voor de GPS-tracker voor honden die je ermee kunt behalen.
Eigenaren die geen GPS-trackers hebben, zijn aangewezen op andere diensten, zoals professionele opsporingsdiensten en reddingsgroepen – om nog maar te zwijgen van de stress van het continu moeten controleren of je hond is opgehaald in asielen. Dit kan zowel emotioneel als fysiek uitputtend zijn, aangezien er geen garantie is dat je huisdier zal komen opdagen. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is het feit dat een huisdier in een oogwenk kan worden vermist, en hoe slim ze ook zijn, honden kunnen nog steeds gedesoriënteerd raken in onbekende omgevingen. Dus als eigenaar van een huisdier moet je vooruit plannen. Een GPS-volgsysteem voorkomt dat je achterop raakt als je huisdier eenmaal vermist raakt, door jou realtime op de hoogte te houden van zijn bewegingen.

Een gps tracker hond kan het leven van je huisdier redden

Elk jaar worden meer dan een miljoen huisdieren naar asielen afgevoerd en een meerderheid van hen verliest daarbij het leven. Honden kunnen worden geëuthanaseerd als ze niet binnen een bepaalde periode worden opgeëist. Je GPS-volgapparaat is handig om weggelopen honden in de eerste plaats te voorkomen. Het maakt niet uit of ze worden opgehouden in stadsponden of zich verstoppen in afvalcontainers, deze apparaten geven je volledige dekking over waar ze zich bevinden. Weggelopen gevallen zijn niet de enige gevaarlijke situaties die het leven van je huisdier in gevaar brengen. Dieren, vooral katten, hebben de neiging terug te schrikken als ze ziek of gewond zijn.

Een gps-tracker daarentegen wordt gewoon om de halsband van je hond gedragen. Het weegt bijvoorbeeld slechts ongeveer 15 gram, een formaat dat handig genoeg is om je hond niet lastig te vallen.

GPS-trackers bieden meer dan alleen kaarten en realtime locatiebepaling

Het helpt eigenaren om hun geliefde huisdieren bij te houden en je kunt een virtuele afrastering maken en een melding krijgen wanneer je huisdier daar voorbij gaat. Dankzij de lange levensduur (vaak minimaal 1 maand) van de batterij kun je ruim de tijd nemen om verloren huisdieren te lokaliseren, mochten ze ontsnappen uit het pand. GPS-apparaten zijn in de loop der jaren ontwikkeld om de verschillende zorgen van eigenaren van gezelschapsdieren aan te pakken – met als primair doel de veiligheid van je huisdier te waarborgen en de voordelen van GPS-trackers voor honden te bieden. Betrouwbare GPS-systemen werken ook als een communicatieapparaat, het doet dit door jou te verbinden met je sociale media-accounts, zodat je contact kunt maken met andere eigenaren van gezelschapsdieren als je hulp nodig hebt bij het opsporen van een verloren huisdier.

De smartphone App

Misschien wel de meest essentiële functie die het systeem heeft, is de gebruiksvriendelijke mobiele applicatie. De meerderheid van de bevolking bezit nu een smartphone, waardoor de meesten van ons het gemak hebben om apps voor dagelijks gebruik te downloaden. De GPS-app is vaak speciaal ontworpen om eigenaren de mogelijkheid te geven de bewegingen van hun huisdier te volgen, waar ze zich ook bevinden, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Invoxia gps tracker

Er zijn verschillende GPS trackers voor honden op de markt. Wij hebben ze niet allemaal geprobeert omdat ze redelijk prijzig zijn in aanschaf. Wel kunnen we vertellen over de GPS tracker die wij zelf gebruiken en de Invoxia gps tracker. Invoxia is gespecialiseerd in het maken van deze trackers voor verschillende doeleinden. Zo maken ze GPS trackers voor auto’s, motors, fietsen en dus ook honden.

Waarom wij gekozen hebben voor Invoxia

  • Tot 1 maand batterijduur
  • Geen Simkaart benodigd
  • Eenvoudige Installatie binnen 2 minuten
  • Notificatie mogelijkheden
  • Gebruiksvriendelijke App
  • Waterdicht

Nadeel van de Invoxia Gps tracker

Na 3 jaar verloopt het netwerk abbonement van Invoxia. Hierna kan je gebruik blijven maken van de netwerk service voor slechts € 9,99 per jaar.

Conclussie

Wij zijn erg blij met de aanschaf van onze GPS tracker. Het geeft rust en Aika kan vaker los. Voorheen vonden we het toch altijd spannend om Aika los te laten lopen als we op vakantie zijn. Dit omdat er toch redelijk wat jacht instinct inzit en ze hierdoor soms ineens ergens achteraan will rennen. Nu hebben we nooit gehad dat ze niet terug komt maar toch geeft dit apparaat de rust om haar lekker vrij te laten waar het kan.

Beoordeel dit artikel
[Total: 21 Average: 5]
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Pas op!

Het is warm weer

Advertentie zwembad