Hondenluik chip

Hondenluik chip
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Hondenluik Chip

Hondendeuren zijn fantastisch omdat ze je huisdier de vrijheid geven zich naar believen in en uit te laten en jou bevrijden van het voor hen te moeten doen. Slimme huisdierendeuren voegen technologie toe die gemak en veiligheid combineert, Dit zijn hondenluiken met chip readers.

Traditionele hondendeurtjes kunnen een paar problemen of zorgen opleveren. Zo zou je bijvoorbeeld allerlei andere honden/katten in je huis kunnen binnenlaten. Als het deurtje van je huisdier groot genoeg is, kan een inbreker je zelfs uitnodigen als je niet thuis bent.

Misschien heb je een hond die in de achtertuin mag uitlaten, en een kat die dat niet mag? Ook traditionele deuren vormen in dit opzicht een probleem. Er zijn een aantal scenario’s die een traditioneel hondenluik onaantrekkelijk kunnen maken.

Een slim huisdierenluik is een handige manier voor je huisdieren om zich uit te laten, en het biedt ook veiligheid en gemoedsrust als je de hele dag aan het werk bent.

Je weet dan dat je harige gezinslid zijn behoefte kan doen of in zijn favoriete zonplek kan liggen. Het mooiste is dat de technologie het gemak van huisdierenluiken heeft benut en ze naar een nieuw niveau van comfort heeft getild voor zowel jou als je huisdieren.

In dit artikel gaan we kijken naar de beste hondenluik met chip reader en hoe ze het leven voor jou en je huisdier gemakkelijker kunnen maken.

Wat is een Hondenluik Chip

Een slim hondenluik kan een paar dingen betekenen, maar in het algemeen gebruikt het technologie om je hond (of kat) in of uit het huis te laten.

De meeste slimme huisdierendeuren gebruiken Radio Frequentie Identificatie (RFID) om je huisdier te detecteren en dan de deur te ontgrendelen en/of te openen. Het signaal komt ofwel van de ingebouwde microchip van je huisdier of van de compatibele RFID halsband.

Hoewel de functies variëren, omvatten de meeste automatische vergrendel-/openingsfuncties, timers, en beveiligingsfuncties, zoals het toelaten van je specifieke huisdieren om binnen of buiten te komen.

Slimme hondenluiken werken meestal op een batterij of worden rechtstreeks in de muur gestoken. Slimme deuren kunnen de aanwezigheid van je huisdier detecteren via een RFID tag of een microchip, en ontgrendelen als je huisdier open geduwd wordt of gaan automatisch open als je huisdier in de buurt van de sensor komt.

De voordelen van een slim hondenluik

Er zijn heel wat voordelen om te upgraden naar een slimme hondenluik. Gemoedsrust is het grootste voordeel, want slimme deuren geven je huisdieren de mogelijkheid het huis in en uit te gaan zonder jouw hulp, maar op jouw voorwaarden.

Veiligheid is een ander voordeel. In tegenstelling tot traditionele hondenluiken ontvangt de deur waar we het hier over hebben signalen van de slimme halsband van je hond, zodat je harige vriend de enige is die de deur mag gebruiken.

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over buurtkatten (of welk ander wild dier dan ook) die naar binnen sluipen om je eten te stelen. En niet te vergeten: de automatische vergrendeling houdt ook potentiële dieven buiten.

Gebruiksgemak komt ook om de hoek kijken. Sommige slimme deuren hebben bewegingsgeactiveerde sensoren die automatisch openen zodra je hond of kat dichtbij genoeg is. Sommige dieren zijn ook bang om hun kop tegen de deur te duwen, dus dit is in dit opzicht gunstig.

Hondenluik van petsafe

We hebben eigenlijk maar 1 goed werkend hondenluik met Chip gevonden, die geschikt is voor de meeste rassen. Het voordeel van dit hondenluik is de grote uitvoering, hier kunnen de meeste hondenrassen zonder enig probleem doorheen. Ook is het een degelijk hondenluik en werkt het heel handig. Onze hond (Aika) had het snel door en ging er zonder problemen doorheen. Wij blijven dit hondenluik zeker gebruiken. Wel hopen we dat er in de toekomst nieuwe uitvoeringen komen die er wat ‘mooier’ uitzien. Ook zouden we graag zien dat hij de Chip kan lezen in de hond zodat er geen apart hangertje nodig is. Maar verder zijn wij heel tevreden over dit product.

Hondenluik chip
Voordelen
Hele goede kwaliteit
Makkelijk te installeren
Doet wat het moet doen
Ook geschikt voor grotere honden *Bekijk afmetingen om zeker te zijn
Tot 5 honden (SmartKeys) te koppelen
Nadelen
Prijzig
Luik werkt op batterijen (ongeveer 6 maanden)
Beoordeel dit artikel
[Total: 21 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test