Weenect 2 review

Weenect 2 hond tracker
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Weenect 2 GPS Tracker voor honden: Nieuwste Product Bespreking

Als hondeneigenaar is hun instinctieve en nieuwsgierige aard geen verrassing voor je. Honden kunnen behoorlijk stressvol worden als ze de neiging hebben naar buiten te rennen en de weg naar huis te vergeten. De gedachte ze voor kwijt te raken is verschrikkelijk.

Hier komt een Dog GPS Tracker van pas! Behalve dat je de terugroepvaardigheid van je hond oppoetst, kan een GPS tracker ook nuttig zijn als je dringend de locatie van je hond moet opsporen. Bij de keuze van een tracker moet je op veel aspecten letten om er zeker van te zijn dat het in barre tijden het betrouwbaarste product is.

Weenect is een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van GPS trackers met de nieuwste technologie, en heeft sinds 2012 een naam in de industrie. Weenect heeft zich gericht op het maken van comfortabele en betrouwbare apparaten terwijl ze samenwerken met dierenartsen over de hele wereld, waardoor Weenect 2 een professioneel ontworpen product is.

De goede recensies stapelen zich op sinds de lancering, en baasjes van huisdieren zweren bij dit product. Het staat bekend als ’s werelds kleinste GPS Tracker voor honden, en is aanzienlijk klein als je hem aan de halsband van je hond vastmaakt!

Met al die hype en goede redensies die Weenect heeft, besloten we de Weenect 2 Dog GPS Tracker zelf te testen, en deze blog is een gedetailleerde recensie van wat we ervan vinden! Als je een gedetailleerde gids over het product hebt willen vinden, lees dan de volledige lengte van dit artikel hieronder!

Handig filmpje over de werking van de app staat hieronder.

B07HG21PPD.PT02.JPG
B07HG21PPD.PT03.JPG

Belangrijkste kenmerken van de Weenect 2 GPS Tracker voor Honden

Weenect 2 verraste ons met de vele mogelijkheden die komen. Zodra je de Weenect app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, geeft hij je toegang tot vele opties waaruit je kunt kiezen om te lokaliseren. Het assortiment stelt hondenliefhebbers in staat elke optie te kiezen die voor hen het beste werkt! Hier zijn alle functies die je moet weten over de Weenect 2 GPS Tracker voor honden.

1.    Ring

Met de ring-functie kun je de tracker luid laten piepen, zodat je hem kunt horen en je puppy snel kunt lokaliseren. Het biedt een hard geluid dat je puppy misschien een beetje doet schrikken, maar het komt van pas als je precies moet weten waar je hond kan zijn.

2.    Auto routestarten

Als je puppy helemaal weg is naar een andere plek en niet te voet terug te vinden is, kun je altijd de drive functie gebruiken om de locatie op de kaart van je telefoon te zetten en naar de bestemming te beginnen rijden. Hoe inzichtelijk is deze optie!

3.    Ringtoon

Door een geluidje af te laten gaan kan je een hond aanleren teug te komen. Beloon je hond bij terugkomst met een lekker snoepje, zo leert die dat de bel betekend terug naar huis gaan.

4.    Instellingen

Instellingen zijn geweldig als het gaat om het aanbieden van aanpassingen. Je kunt thuislocaties veranderen en je abonnementsplannen bekijken en bewerken, net als andere specificaties.

5.    Geofences

Geofences helpen je virtuele omheiningen in te stellen die je hond niet mag overschrijden. Als je hond de geofences verlaat, volgt onmiddellijk een melding via e-mail en de app op je telefoon om je te laten weten dat je hond uitgelaten is.

6.    Super-Live volgen

Bekijk de live acties van je hond via de super-live tracking functie, Met deze functie ververst de locatie van je hond iedere paar seconden. Zo krijg je hem nog makkelijker gevonden!.

7.    Trillen

Een super handige functies die populair geworden is door zijn vermogen om honden en hun specifieke terugroep-vaardigheden te trainen. Veel gebruikers merkten op dat het hen hielp hun hond te trainen naar huis terug te keren op het gevoel van de trilling.

8.    Geschiedenis

Met geschiedenis kun je statistieken zien van de ondernemingen van je hond. Van zijn frequente plekbezoeken tot de snelheid en afstand die je hond aflegt, geeft het een nuttig inzicht in waar je hond gewoonlijk kan zijn.

9.    GPS Rapportage Tijd Intervallen

Met de GPS rapportage tijdsintervallen kun je timers instellen over wanneer je Weenect 2 moet verversen en de laatste locatiegegevens van je puppy doorgeven. Dat komt goed van pas als je hond een ontsnapper is en de neiging heeft regelmatig manieren te vinden om naar buiten te sluipen!

Hoe werkt het?

Als je je afvraagt hoe Weenect je hond precies zal kunnen volgen, gaan we alles behandelen wat er bij komt kijken! Weenect biedt snelle verzendtijden, en als je je Weenect 2 ontvangen hebt, is het tijd om hem in te stellen.

Het eerste wat je vindt is een oplaadpoort met een USB kabel, een gebruiksaanwijzing, een plastic omhulsel en ook de tracker zelf. Je moet het omhulsel aan de tracker bevestigen en verder gaan met het vastmaken aan de halsband van je harige vriend.

Opladen

Het opladen gaat hetzelfde als hoe we onze telefoons opladen. Je hoeft alleen maar de kabel in oplaaddock te steken en te merken dat het blauwe LED lampje gaat branden, wat aangeeft dat hij nu aan het opladen is. Weenect 2 wordt geleverd met een batterijlevensduur van tot 72 uur, dus opladen zou geen gedoe voor je zijn! 

Verbindingen

Download de Weenect app, voeg een abonnement toe en maak je account aan. Als dat gebeurd is, kun je de tracker aanzetten door 3 seconden op de aan/uit knop te drukken, waarna een trilling volgt. Twee gele knipperingen geven aan dat je nu verbonden bent.

Verbindingen van een Weenect 2 zijn gebaseerd op een 2g netwerk dat 99% van Europa dekt. Dit maakt de volgdiensten veel betrouwbaarder, want met dit 2g netwerk is het mogelijk je hond in real time te volgen! De Weenect 2 app is beschikbaar op zowel Android als iOS toestellen, wat goed nieuws is. Op de app kun je zien dat je tracker verbonden is, en hij toont een scala aan opties die slechts een tikje van je verwijderd zijn.

Ons oordeel

Vanaf het begin zijn er een heleboel opvallende kenmerken die onze kijk op de Weenect veranderd hebben. Op het moment dat je de tracker aan de halsband van je hond doet, de grootte en het lichte zijn erg prettig voor je hond! Als je de tracker omdoet bij een pup van 3 maanden, zal hij nauwelijks hinderlijk zijn, en bij grote honden merken ze al helemaal niks!

Weenect 2 is waterdicht, wat vooral gunstig is voor hondenbezitters die hun ontsnapte hond naar watersproeiers, zwembaden, of nabijgelegen meren zien rennen. Als je een hondenras hebt dat van water houdt, zoals een Spaanse Waterhond, moet dit een verademing voor je zijn.

Tijdens onze tests kwam naar voren dat de tracker erg nauwkeurig is. Het is uitstekend geschikt voor alle soorten honden en vormt een betrouwbare investering wanneer je de verblijfplaats van je beste vriend wilt weten. Met zijn mogelijkheid om heel Europa te volgen en de reeks geboden functies valt er nauwelijks iets te haten aan de Weenect. Het enige nadeel is de relatief korte accu duur. Bij een hoge ververstijd van de tracker gaat die maximaal 1 dag mee.

Wat Anderen Zeggen

Om onze onderzoekspool uit te breiden, bekeken we websites en video’s om te zien wat anderen te zeggen hadden over de Weenect 2 Dog GPS Tracker. We moesten weten of onze ervaring vergelijkbaar was met die van de rest van de klanten of dat we gewoon geluk hadden gehad met het product?

Weenect

Dit is wat we vonden via Trustpilot, een bekende en geloofwaardige website. 82% van de recensies werpen een positief licht op het product, en vertellen hoe ze gerust zijn dankzij de snelle en toegankelijke functies van Weenect. Enkele recensies zijn als volgt:

  • Omdat ik op het platteland zonder omheiningen in Italië woon, moest ik kunnen zien hoever het territorium van mijn eenjarige Labrador/Australische herder zich uitstrekte. Nu kan ik precies zien waar hij is en hem terugroepen als ik hem thuis nodig heb. Ik was verbaasd over hoe snel hij leerde reageren op het terugroepen met trilfunctie. De geofencing is ook geweldig, en ik krijg een waarschuwing als hij te ver zwerft.
  • Het werkt erg handig, Alleen had de accu duur iets langer mogen zijn. Verder erg tevreden mee.

Prijs / Abonnementsmodel

Wat de prijs betreft, is Weenect 2 niet de duurste optie die er is. De waaier aan mogelijkheden die het biedt en zijn algemene prestaties komen met een prijskaartje van £ 49,90! Het is gemakkelijk verkrijgbaar op Amazon, Alibaba en andere gangbare online winkels, samen met de officiële website van Weenect.com!

Weenect 2 GPS Tracker voor honden houdt abonnementskosten in die maandelijks betaald moeten worden, of je kunt kiezen voor hun jaarlijkse prepaid pakketten, die met een gereduceerd maandelijks bedrag komen. Er zijn 3 abonnementsmodellen voor de Weenect 2.

1)   Maandelijkse bijdrage

De maandelijkse bijdrage is €9,99.

2)   Eenjarig vooruitbetaald abonnement

Het eenjarige prepaid plan heeft een maandelijks bedrag van €5,83, wat het een uitgave maakt van €69,99 per jaar. Vergeleken met gewone maandelijkse abonnementen bespaar je zo €49,89 per jaar!

3)   Driejarig vooruitbetaald abonnement

Het driejarige plan komt voor het goedkoopste tarief van slechts €3,75 per maand! Met dat tarief moet je €134,99 opzij zetten voor de 3 jaar abonnementen. Het haalt het gedoe van elke maand betalen weg, want je bent voor 3 jaar vastgezet. Niet alleen dat, maar je betaalt ook minder voor 3 jaar abonnementen dan met het maandelijkse tariefmodel.

En we moeten zeggen, je zou deze abonnementen graag betalen voor de kwaliteit die Weenect je biedt in hun opsporingsdiensten. Deze investering zou niets zijn in vergelijking met de problemen die we besparen door de locatie van onze honden onbekend te laten zijn!

B07HG21PPD.PT05.JPG

Andere Trackers vergelijken

Weenect kan geen echte winnaar zijn als we het niet vergeleken hebben met de andere merken in deze industrie. Dus daarvoor gaan we kijken hoe goed Weenect 2 het doet tegenover concurrentie als Tractive.

Het betrouwbaarheidskenmerk van tractive en Weenect komen beide aardig in de buurt, en je krijgt dezelfde waarde van het product van beide firma’s, waardoor het gelijkspel wordt. De batterijduur van Weenect presteert beter dan die van Tractive. 

Tractive staat er ook om bekend dat het actieve bewaking heeft van gezondheidsstatistieken van je hond, zoals actieve minuten, verbrande calorieën, en rustminuten, die Weenect tot nu toe niet in zijn app heeft weten te verwerken. Anderzijds heeft Weenect een functie die je helpt de terugroepvaardigheid van je hond te trainen, zoals de trilfunctie. Het lijkt erop dat veel Weenect 2 gebruikers die functie verkiezen en gebruiken om hun honden beter te trainen!

Maar er valt zelden veel te kiezen, want beide lijken grotendeels op elkaar, en het hangt alleen van een eigenschap of 2 af waarop mensen hun keuze baseren. Dus inderdaad, Weenect kan geacht worden een plaats te delen met Tractive Dog Trackers voor de nummer 1 tracker.

Iets anders

Het is tijd om de nadelen van de aanschaf van een Weenect 2 langzaam af te sluiten. Als je de slechte recensies doorneemt, zijn er 2 problemen die met het product te maken hebben. Het kan je ervaring echt maken of breken, en het is belangrijk om deze problemen te belichten, zodat je een duidelijk beeld hebt van waar je aan begint.

Het eerste probleem stelt verbindingsproblemen. Sommige gebruikers meldden dat hun Weenect 2 ofwel geen verbinding maakt met het netwerk, wat te verwachten is omdat het op een 2g netwerksysteem werkt, of dat het lang duurt om live verbinding te maken wanneer je hem het meest nodig hebt.

Ten tweede is de accu een vaker gehoord probleem. Helaas is dit probleem ook bij andere trackers op de markt een probleem. Dit zal in de loop der jaren nog wel verbeter worden. Maar tot die tijd is de Weenect 2 een prima tracker voor jouw hond.

Afrondend

Weenect 2 is een bekende en zeer geavanceerde GPS tracker die je door vele functies kan helpen je zwervende hond terug te vinden. Een klein 25 gram wegend apparaat volgt je hond in heel Europa en laat je heel snel naar je huisdier rijden.

Met zijn vriendelijke prijsklasse zijn we echt onder de indruk van wat de Franse firma de wereld heeft aangeboden, en we hopen dat deze blog je in staat heeft gesteld tot een positieve beslissing te komen als je een Dog GPS Tracker voor je vriend zocht!

Weenect 2 is beslist de prijs waard en een echt betrouwbaar product om als huisdierbezitter te bezitten.

Beoordeel dit artikel
[Total: 122 Average: 4.8]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test