Beste autostoel hond

Beste autostoel hond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Beste autostoel voor je hond

Wie houdt er niet van een road trip? En het is geen familie uitstapje als onze favoriete hond niet mee gaat. Maar hoeveel mensen zetten hun hond goed vast in een autostoeltje of tuigje voor die trips? Als je dat niet doet, loopt niet alleen je hond het risico gewond te raken, maar jij ook. Om dit te voorkomen zetten wij een aantal fijne autostoeltjes voor honden op een rij

Waarom een honden autostoel

Volgens de NHTSA veroorzaakt afgeleid rijden 50% van alle dodelijke ongelukken. We kunnen niet zeggen dat mobiele telefoons de schuld zijn van al deze ongelukken. Nee, volgens onderzoek geeft 25% van de huisdierbezitters toe hun huisdier vast te houden bij het remmen. Als gevolg daarvan zijn huisdieren in de auto een enorme afleiding.

Volgens een studie uit 2013 hebben huisdiereigenaren die met hun huisdieren rijden meer kans om bij een ongeluk betrokken te raken. Je aandacht op je hond richten leidt je aandacht van de weg af en kan er zelfs toe leiden dat je je handen van het stuur neemt.

Hoe gebruik je een hondenstoel

Ook al zijn autostoeltjes voor honden ontworpen om veilig te zijn, toch moet je voorzichtig zijn. 

Gebruik de riem van je hond niet om vast te maken; gebruik in plaats daarvan hun tuigje. Riemen kunnen nekletsels veroorzaken of verstikkingsgevaar worden. Dit is ook de reden waarom eerder honden tuigjes dan halsbanden gebruikt moeten worden.

Zet het autostoeltje van je hond NOOIT op de voorstoel! De airbag vormt een reëel gevaar voor je hond. De klap van de airbag kan niet door het lichaam van je hond opgevangen worden. In de achteruitkijkspiegel kun je je hond zien, en hij jou. Jullie hoeven niet naast elkaar te zitten.

In de auto mogen geen huisdieren alleen gelaten worden. De temperatuur in een auto is nooit dezelfde als buiten. Een hond kan in de zomer in een paar minuten bezwijken aan een hitteberoerte!

Het autostoeltje van je hond kiezen

Autostoeltjes en beveiligingsmiddelen voor honden zijn de laatste jaren verbeterd.

Bij een ongeluk absorbeert een degelijk honden-autostoeltje de energie en regelt het eventuele tollen. De hond mag niet naar voren schieten en moet op zijn plaats blijven zitten. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

Autostoeltjes, bijvoorbeeld, hebben de maat van bepaalde mensen. Je hond zal er niet in blijven zitten als het zitje te klein is. Is het te groot? Dan verlies je doeltreffende zelfbeheersing als ze rondglijden. Kijk dus goed naar de maat.

Bevestigingstechniek: Niet elk honden autostoeltje sluit op dezelfde manier aan.

Gebruiksvriendelijkheid: Hoe gemakkelijk is het autostoeltje te gebruiken? Ga je het hondenautostoeltje gebruiken als het je een uur kost om het op zijn plaats te krijgen? Waarschijnlijk niet.

Veel zitjes zijn inklapbaar om ze gemakkelijk op te bergen.

Schoonmaken: Materiaal gebruik van het stoeltje is erg belangrijk. Bijvoorbeeld dat je het makkelijk kan wassen.

Extra pluspunt: Autostoeltjes kunnen helpen bij bewegingsziekte, maar niets is gegarandeerd. 

Wij testen de honden autostoelen op de volgende punten: Bevestigingstechniek, Gebruiksvriendelijkheid en schoonmaak opties.

Top 2 honden autostoelen

Beste optie: Biepo hondenstoel

Voordelen
Goede kwaliteit
Makkelijk in gebruik
Water dicht
Makkelijk schoonmaken
Nadelen
Niet geschikt voor grote honden
Beste autostoel hond

Grotere hondenstoel: Amibelle Mia Lux

Let wel op! Op de afbeeldingen die gebruikt worden op bol.com zie je dat ze de hondenstoel ook voorin gebruiken. Doe dit alleen als je de airbags van je auto uit kan schakelen, anders kan het gevaarlijk zijn voor je hond.

Voordelen
Luxe kwaliteit
Makkelijk in gebruik
Water dicht
Makkelijk schoonmaken
Ook voor de wat grotere hond
Nadelen
Prijzig vergeleken met concurrentie
Beste autostoel hond

Heb jij een grote hond?

Wanneer je een groter hondenras hebt is een kleine autostoel niet handig. Waar je beter naar kan kijken is een honden autodeken. Hiermee bescherm je de heleachterbank. Let er wel op dat je nog een aparte honden autoriem moet kopen om je hond vast te zetten.

Beoordeel dit artikel
[Total: 90 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test