Hondenpoepzakjes

Hondenpoepzakjes
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Opruimen van hondenpoep

Als hondeneigenaar ga je meer dan eens per dag met je hond wandelen voor zijn behoeftes. Als die hond dan poept, moet dat opgeruimd worden. Het is dan ook geen raar gezicht in de meeste delen van Nederland om deze eigenaren met hondenpoepzakjes rond te zien lopen. Wanneer je een beetje rondzoekt, zijn er vele zakjes op de markt te vinden. Ze zijn er in verschillende kleuren, verschillende formaten en er wordt gesproken over hoe sterk ze zijn.

Biologisch afbreekbare zakjes

Tussen die vele verschillende hondenpoepzakjes op de markt kun je steeds vaker biologisch afbreekbare varianten vinden. Dit betekent dat de zakjes door bacteriën afgebroken kunnen worden in bepaalde installaties. Deze zakjes hebben als voordeel dat ze niet van plastic zijn en dus niet bijdragen aan het vele plastic afval op de wereld. Steeds vaker komt naar buiten hoe dit slecht is voor het milieu en hoe de recycling van plastic erg moeizaam gaat. Vaak zijn ze van natuurlijk materiaal als zetmeel of ander plantaardig materiaal gemaakt, way dus betekent dat het ook hernieuwbaar en dus duurzamer materiaal is. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn!

Biologisch afbreekbare zakjes weggooien

Een kleine kanttekening bij deze biologisch afbreekbare zakjes: hondenpoep mag nooit bij het gft-afval in verband met het verspreidingsgevaar van bacteriën en ziektes. Daarnaast mogen deze afbreekbare zakjes ook niet bij het gft, omdat ze te langzaam afbreken vergeleken met ander gft-afval. Hoewel het dus heel fijn is om met deze zakjes niet bij te dragen aan de plastic soep, moet het nog steeds bij het restafval.

Logo’s om op te letten

Er zijn wel uitzonderingen, namelijk afbreekbare zakjes met het kiemplantlogo of het OK Compostlogo. Wanneer ze een van deze logo’s dragen mag het wel bij het gft. Let er vooralsnog op dat hondenpoep dus wel bij het restafval moet.

biologisch afbreekbare zakjes
biologisch afbreekbare zakjes

Hondenpoepzakjes

Normale hondenpoepzakjes doen natuurlijk ook prima hun werk. Echter is dit wel wat slechter voor het mileau. Mocht je toch voorkeur hebben voor de normale poepzakjes gaat onze voorkeur uit naar de zakjes van het merk Dumil. Dit zijn sterke zakjes met een sterke geur eraan waardoor het allemaal wat minder stinkt. Deze zakjes zijn te bestellen bij Bol.com maar ook te koop bij de Action (Bij de action een stuk goedkoper!). Nadeel van deze zakjes is dat ze niet passen in een poepzakjeshouder.

Hondenpoepzakjes voor dispenser

Heb je liever poepzakjes die je makkelijk in een houder kan doen? Dan zijn de poepzakjes van Adori een prima alternatief. Dit zijn sterke zakjes die makkelijk passen in de dispensers.

Waarom eigenlijk opruimen?

Het opruimen van hondenpoep is uiteraard een sociale actie, zodat je buurtbewoners niet in de poep van jouw hond lopen en de buurt netjes blijft. Het gaaat echter nog verder, want het is zelfs vastgelegd bij wet dat je de hondenpoep moet opruimen. Dit is iets wat vele hondenbezitters niet weten. Sterker nog, er staat ook een forse boete op. Als je betrapt wordt op het niet opruimen, kun je een boete van €147 toegestopt krijgen van een agent. Het is dus zowel fijn voor je medemens als beter voor je portemonnee om een aantal zakjes bij je te nemen als je de hond uitlaat.

Poepzakjeshouder voor gemak

Het moge duidelijk zijn dat hondenpoepzakjes meenemen tijdens het uitlaten van je grote vriend dus verstandig is. Een poepzakjeshouder kan niet alleen een modieuze accessoire zijn, maar ook is het handig in gebruik. Doordat je het kan vastmaken aan de riem van je hond heb je je poepzakjes altijd bij de hand. Ze zijn gemakkelijk uit de dispenser te halen wanneer je ze nodig hebt tijdens de wandeling. Met andere woorden, het opruimen is met een poepzakjeshouder dus zo gepiept.

Beoordeel dit artikel
[Total: 0 Average: 0]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test