Hondenboeken

Hondenboeken

Top 7 hondenboeken waar je echt iets aan hebt

Waarschijnlijk heb jij een hond thuis of krijg je binnenkort een puppy, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Om ervoor te zorgen dat jouw band met je hond nog sterker kan worden is het handig om een hondenboek te bestellen. Benieuwd wat voor hondenboeken er zijn en welke hondenboeken je op dit moment het beste kunt kopen? Lees dan snel verder, we hebben het in dit artikel namelijk allemaal voor je op een rijtje gezet.

Het belang van een hondenboek

Honden zijn bijzondere dieren. In tegenstelling tot katten groeien honden veel dichter naar de mens toe. Nu weten veel mensen niet hoe zij hun hond op de juiste manier moeten benaderen of trainen. Dit kan ervoor zorgen dat de relatie tussen jou en de hond niet optimaal zal verlopen. Met behulp van een hondenboek zal je echter in staat zijn om meer te leren over het leven van een hond. Zo kan je bijvoorbeeld leren wat de kenmerken zijn dat een hond van je houdt. Ook krijg je vaak tips en tricks die je kunt gebruiken om dichter naar jouw hond toe te kunnen groeien. Dankzij al deze nieuwe informatie zie je beter hoe de hond de wereld ziet. Dit geeft je de nodige inzichten om relatie nog sterker te maken dan voorheen.

Het is dus geen verkeerd idee om een hondenboek in huis te halen als je meer wil leren over jouw hond. Nu is het alleen wel zo dat er heel veel verschillende soorten hondenboeken te vinden zijn. Welk boek zou jij zeker in huis moeten hebben? Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder een top 7 gemaakt met de beste hondenboeken in 2021 die je op dit moment kunt vinden. Met behulp van deze boeken zal ook jij in staat zijn om beter in de huid van je hond te kruipen.

1. Kalmerende signalen

Laat u kennismaken met de oersignalen die honden uitzenden en waarop ze reageren. Kennis van deze “Kalmerende signalen” kan bijdragen aan een stressvrije omgang tussen mens en dier.

Dit boek heeft ons enorm geholpen met de opvoeding van onze hond (Aika). Door met dit boek aan de gang te gaan zijn we haar beter gaan begrijpen.

 • Dun boek met duidelijke uitleg
 • Je begrijpt je hond beter na het lezen van dit boek

2. Door de ogen van de hond

Los hinderlijke gedragsproblemen op, zoals: Trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, uitvallen, opspringen, onzindelijkheid, agressie, vuurwerkangst, overdreven waken, najagen van fietsers en joggers, bang voor vreemde mensen en nog heel veel meer! “Door de ogen van de hond” beschrijft op duidelijke en doeltreffende wijze hoe je door professionele gedragstherapie een perfecte samenwerking met je hond kunt krijgen.

 • Rijk geillustreerd
 • Praktisch
 • Duidelijke uitleg
 • Heel veel goede reviews over dit boek

3. Kwispel door je leven

Kwispel door je leven staat vol tips en oefeningen, afgewisseld met leuke feitjes en weetjes is dit leuke, geïllustreerde boekje iets voor elke soort dog. Dus beloon jezelf met een bot, gebruik de kracht van de poot en leer de kunst van meer hond zijn.

 • Voor elke hondenliefhebber een must!
 • Leuke illustraties
 • Ook leuk als kado aan honden eigenaren

4. De mensenhond

Na de bestsellers “De hondenfluisteraar” en “De puppyfluisteraar” van Klaas Wijnberg het langverwachte vervolg “De Mensenhond”. Een voor iedere hondeneigenaar zeer praktische, bruikbare manier van werken met honden, die het leven van eigenaar en hond voorgoed zal veranderen. Klaas Wijnberg heeft zijn grote passie voor honden in de Stapcontact-methode 3.0 verwerkt.

 • Handboek voor verdieping van de relatie en het leven met uw hond
 • het opvoeden en socialiseren van je hond
 • uitleg over Stapcontact-methode 3.0 (leerdoel omschrijving, modulaire opbouw

5. Welkom puppy

Welkom puppy helpt je een heel eind op weg om van de opvoedingstijd van je pup een mooie periode te maken. Naast algemene kennis over hoe je pup in elkaar zit, vind je een schat aan praktische kennis, tips en weetjes, doorspekt met grappige anekdotes en levensechte verhalen. Daarnaast worden een aantal hardnekkige mythes doorprikt. 

 • Rijk geillustreerd
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Makkelijk te begrijpen

6. Elke pup een goede start

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – Elke pup een goede start Osteopaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner nemen je in deze serie mee in hun visie op het begeleiden van een hond gedurende zijn leven. In drie delen worden de verschillende levensfases van de hond beschreven.

 • Rijk geillustreerd
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Makkelijk te begrijpen

7. Honden rassen

De nieuwe encyclopedie van de hond 240 hondenrassen en variëteiten, beschrijft hun geschiedenis en leert u hoe u uw hond met succes verzorgt.

Beoordeel dit artikel
[Total: 53 Average: 5]
Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Wat andere lezen

No Results Found

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.

BoekenBoeken