Beste puppybrokken

Puppybrokken
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

De beste puppy brokken kopen

Als een puppy in huis neemt zal je natuurlijk het een en ander moeten kopen. Naast een leuke riem en een nieuwe bench is het tijd om na te denken over het voer wat je koopt. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht kennen we helaas geen standaard puppyvoer. Het is dan ook echt zo dat iedere puppy ander soort voer nodig heeft. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder een rijtje voor je gemaakt met de belangrijkste informatie als het aankomt op het kopen van puppy brokken.

Puppybrokken

Waar moet je op letten als je hondenbrokjes voor je pup koopt?

Ben je op zoek naar nieuwe hondenbrokjes voor jouw hond dan is het noodzakelijk om met een aantal verschillende factoren rekening te houden. Dit is met name van belang om ervoor te zorgen dat jouw hond zo goed mogelijk op kan groeien. Om je wat beter op weg te helpen hebben we de belangrijkste factoren bij het kopen van hondenbrokjes voor je hond onder elkaar gezet:

    • De aanbevolen leeftijd

het eerste waar je bij stil zou moeten staan bij het kopen van brokken voor je puppy is de vraag hoe oud je puppy eigenlijk is. De leeftijd is echt een belangrijke factor om aan te denken. Als je andere honden thuis hebt kun je er eigenlijk wel uitgaan dat het goed is om je volwassen honden en je puppy niet hetzelfde voer te geven. De puppy’s hebben namelijk andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Ze hebben hogere gehaltes aan eiwitten en bepaalde vitaminen en mineralen nodig. Daarom wordt aangeraden om ze specifieke honden brokken voor puppy’s te geven totdat ze volgroeid zijn. Dit houdt in dat je speciaal voer moet geven totdat je hond één jaar oud is. Heb je een grote hond dan is het handig om het voer te geven totdat hij 14 tot 18 maanden oud is.

  • De belangrijkste ingrediënten

een andere belangrijke factor bij het kopen van brokjes voor jouw puppy is de hoeveelheid ingrediënten die er in zit. Het eerste is om te kijken naar het percentage van vlees in de brokken. Dit kan nog wel eens verschillen tussen de diverse aanbieders. Hier zou je dan ook echt even goed stil bij moeten staan bij het maken van een aankoop voor jouw puppy. Daarnaast moet je op zoek gaan naar brokken met vetten met een duidelijke oorsprong. Dit zijn bijvoorbeeld brokken op basis van kippenvet. Tevens zijn vitamines en mineralen ook belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat je jouw hond goed kan laten groeien. Zo is Vitamine A, B en E erg belangrijk voor een jonge puppy. Kijk dus zeker goed naar de voedingsstoffen die er te vinden zijn in de brokken die je koopt voor je hond.

  • Geperste brokjes/ krokante brokken

je zal tevens moeten kijken naar de vraag of je graag geperste of krokante brokken wilt hebben. De geperste brokjes staan bekend als brokken waarbij alle voedingsstoffen en ingrediënten bij elkaar zijn gedrukt. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht in de brokjes zit. Kies je voor deze brokken dan weet je zeker dat jouw puppy alles goed kan verteren. Ook staan deze brokken bekend om de goede verhouding aan ingrediënten. De krokante brokjes zijn vaak voorzien van een speciaal vormpje. Deze worden zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat jouw hond een vol gevoel krijgt. Dit zorgt ervoor dat je puppy meer moet kauwen. Hierdoor neemt de kans op tandsteen aanzienlijk af. Het beste is om een combinatie te kopen als je dit kan vinden. Op die manier heb je het beste van twee werelden.

  • De grootte van je hond

grote rassen zoals malamutes, Tibetaanse masttifs en Sint Bernards hebben andere voedingsbehoeften dan bijvoorbeeld een Yorkshire terriër of een Chow Chow. De puppy’s van grote rassen moeten voedsel eten dat specifiek is gelabeld voor “puppy’s van grote rassen”. Deze heeft een betere mineralen- en caloriegehalte voor de hond. Door deze aangepaste verhouding zal je hond beter kunnen groeien. Andersom is het ook het geval, bij kleinere puppy’s moet je andere brokjes kopen. Het belangrijkste verschil met dit soort voeding is dat de brokjes wat kleiner. Omdat kleine honden kleinere monden en tanden hebben moet je deze honden iets geven wat ze gemakkelijk kunnen bijten en kauwen. Maar dat is niet de enige reden om eten te krijgen dat speciaal voor puppy’s van kleine rassen is gemaakt. De puppyvoeding voor kleine honden heeft ook weer andere stoffen voor de hond.

Door op de bovenstaande belangrijkste punten te letten is niet meer zo moeilijk om uit te komen bij goede brokjes voor jouw puppy. belangrijk is echt om het voer aan te laten sluiten bij de soort hond die je hebt. Alleen zo zorg je voor de meest optimale ontwikkeling van je hond. Mocht je hond speciale allergieën hebben zoals bijvoorbeeld een graanallergie dan is het noodzakelijk om hier speciaal voer voor te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld ook speciale graanvrije brokken kopen. Mocht je meer te weten willen komen over de mogelijkheden voor jouw hond dan is het altijd mogelijk om even contact op te nemen met je dierenarts of de dierenwinkel. Heb je al een volwassen hond? Lees dan ons artikel voor best hondenbrokken.

Top 6 puppybrokken voor jouw hond

Nu je wat meer weet over het kopen van honden brokken in het algemeen is het tijd om te kijken naar de beste merken en opties die je op dit moment kunt vinden. Hieronder hebben we een handige selectie voor je gemaakt met de beste puppybrokken die er op dit moment te vinden zijn. Door te kiezen voor een van deze hondenbrokken weet je zeker dat je jouw puppy van het best mogelijke voer kan voorzien wat je maar kunt vinden.

Beste budget merk (krokante) puppybrokken

Dit is een erg goede keuze als je op zoek bent naar krokante brokken voor jouw hond. Door de speciale samenstelling weet je zeker dat je alles in huis hebt om jouw hond op de beste manier te ondersteunen voor zijn voeding. De voeding is gemaakt voor honden tussen de 0 en 18 maanden oud. Door het kleine formaat zal je hond geen moeite hebben om ze op te eten. Deze brokken staan bekend om het feit dat ze rijk zijn aan gevogelte. Aangezien nagenoeg iedere hond ze lekker vindt weet je zeker dat je hier als baasje niet de fout mee in kunt gaan.

Beste natuurlijke puppybrokken

Ook met deze brokken weet je zeker dat je een ontzettend goede kwaliteit in handen zult hebben. Dit voer is aan te merken als natuurlijke hondenvoer voor pups tot 12 maanden. Door de keuze voor natuurlijke voedingsstoffen kan je jouw hond van de best mogelijke ondersteuning voorzien. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat jouw hond het voer optimaal kan verteren. Dit maakt het voor de hond een stuk eenvoudiger om de voedingsstoffen op te kunnen nemen. Door de hoge dosering aan vers vlees zal je puppy zo goed mogelijk ondersteund worden.

Beste puppybrokken gericht op specifieke rassen

Waarschijnlijk heb je wel eens van het merk Royal Canin gehoord. Het is een merk wat bekend staat om de verschillende ras specifieke brokken die zij in het assortiment hebben. In de brokken zitten alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Dit maakt het onder andere een goede keuze voor de mensen die een relatief jonge pup in huis hebben die nog moet groeien. Door de keuze voor ras specifieke brokken zal je je ook geen zorgen meer hoeven te maken over eventuele allergieën bij de hond, wel zo handig natuurlijk.

Beste puppybrokken gericht op ras

Beste graanvrije puppybrokken

Ben je op zoek naar hondenbrokken die geen graan bevatten dan is het zeker geen verkeerde optie om te kiezen voor deze hondenbrokken. Deze hondenbrokken bevatten geen graan en zijn dus handig voor de hondenrassen die geen graan binnen mogen krijgen. In de brokken zit weer alles wat jouw hond nodig heeft voor een zo goed mogelijke ondersteuning. Het is een combinatie tussen verschillende soorten vlees, groente en fruit. Daar komt bij dat deze brokken geschikt zijn voor de relatief jonge honden. Mocht je een groter ras in huis hebben dan is het mogelijk om te kiezen voor de speciale brokken voor grote honden. 

Beste puppybrokken voor de actieve hond

Dit is voer wat echt speciaal bedoeld is voor alle honden die een actief karakter hebben. Zoals je wel aan de naam kunt zien zijn dit over het algemeen de hondenrassen die zijn voorzien van een atletische lichaamsbouw. Door deze speciale voeding weet je zeker dat jouw hond over de nodige energie zal beschikken om de dag door te kunnen kopen. Dit voer is speciaal bedoeld om de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen. Ook is het mogelijk om het immuunsysteem een flinke boost te geven. Zeker een aanrader om te overwegen voor de speelse honden!

Beoordeel dit artikel
[Total: 179 Average: 4.9]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test