Chinese Naakthond

Chinese Naakthond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Intro

Als je altijd al mystiek uitziende en ongewone hond als huisdier zou willen aanschaffen, dan is dit hondenras je ideale keuze. De Chinese Naakthond heeft een aparte, unieke en toch elegante verschijning die je gewoon naar zijn schoonheid toe trekt. Deze honden zijn erg aanhankelijk naar hun baasje en andere zoals andere dieren en kinderen.

Afgezien hiervan komen de honden in twee soorten voor de ene is haarloos, en de andere omvat vacht op zijn lichaam. Vandaag bespreken we in deze gids alle essentiële informatie over de Chinese Naakthond, dus blijf ons volgen! Voor een algemeen overzicht van het hondenras hebben we hieronder een rubriek met algemene informatie gemaakt.

Hoeveel kost een Chinese Naakthond

Een Chinese Naakthond kost tussen de €1200 en €2300.

Chinese Naakthond

Opmerking: Door Corona is de vraag naar honden flink gestegen. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te vinden en vandaar een stuk duurder dan ‘normaal’. Pas op voor broodfokkers!

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Herkomst:

 • China

Levensverwachting:

 • 13 – 18 jaar

Schofthoogte:

 • 28 – 33 Centimeter (Reu)
 • 23 – 30 Centimeter (Teef)

Gewicht:

 • 3 – 5.5 kg (Reu)
 • 3 – 5.5 kg (Teef)

FCI Classificatie:

 • Groep Gezelschapsdieren
 • Trainbaarheid
 • Geschikt voor kleine tuin
 • Kan lange tijd alleen blijven
 • Geschikt als eerste hond
 • Intelligentie
 • Kindvriendelijk
 • Waaksheid
 • Vachtverzorging
 • Energie level
 • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Disclaimer: Hoewel de hier vermelde kenmerken vaak representatief zijn voor dit ras, zijn honden individuen waar persoonlijkheden en verschijningen kunnen variëren.

Geschiedenis Chinese Naakthond

Laten we eerst eens kijken naar de geschiedenis en de oorsprong van deze ongewoon uitziende honden die bekend staan als de Chinese Naakthond. Er is geen definitief spoor van de oorsprong van dit hondenras, dus we leiden af van wat we hebben. Veel rasliefhebbers denken dat deze grote haarloze honden in de begintijd vanuit Afrika naar China gebracht werden.

Aangenomen wordt dat deze honden kleiner zijn geworden nadat ze vele jaren op het platteland gefokt zijn. Hoeveel hiervan waar kan zijn is echter onbekend. Na hun aankomst in China werden deze honden populair op de Chinese handelsschepen. Niet alleen dit, maar de Chinese Naakthond honden werden ook beschouwd als een expert in de jacht op ziektedragende ratten.

Deze reisschepen waren het medium om dit hondenras naar andere landen te brengen, zoals Europa, Egypte, Turkije, Zuid-Afrika, enz. Bovendien werd de Chinese Naakthond uiteindelijk populair in de Verenigde Staten in de jaren 1800, dankzij de inspanning van twee journalistieke zussen.

Ze promootten het ras in Amerika gedurende vrij goede jaren door middel van geschriften en fokprogramma’s. De Amerikaanse Kennel Club erkende de Chinese Naakthond in 1979, en nam het ras ook op in het stamboek van de club in 1991.

Chinese Naakthond karakter

Wie een bepaald hondenras wil adopteren of opvoeden moet het karakter ervan kennen, want als je het hondenras op persoonlijkheidsniveau leert kennen, krijg je meer inzicht in zijn gedrag.

Laten we het dus over de Chinese Naakthond honden hebben. Wel, deze honden kunnen zich snel aanpassen aan kleine plaatsen zoals appartementen. De Chinese Naakthond honden zijn vaak kindvriendelijk en aanhankelijk, vooral naar gezinsleden.

Bovendien kwijlen deze honden niet veel, en ze houden er evenmin van om veel te blaffen. Een Naakthond houdt van je liefde en veel knuffeltijd. Plus, samen met dit alles kun je verwachten dat een Chinese Naakthond een alerte persoonlijkheid heeft.

Deze naakthonden zijn super intelligent maar gevoelig, dus ga niet af op wat de meeste trainers over deze honden zeggen. Het zijn geen onintelligente honden maar wel gevoelige, dus hebben ze een op de persoonlijkheid toegesneden trainingsaanpak nodig, niet de algemene.

Bovendien kun je verwachten dat een Chinese Naakthond bij veel gelegenheden koppig is, maar ook vriendelijk. Niettemin mengen ze zich niet te snel met vreemden. Verder heeft dit hondenras een scala aan temperamentsdynamiek die afhangt van erfelijkheid, training, socialisatie, enz.

Gezondheidsproblemen bij een Chinese Naakthond

Elk hondenras heeft specifieke, veel voorkomende gezondheidsproblemen in de lijn. Vandaag zullen we het hebben over die welke voorkomen bij het Chinese Naakthond hondenras. Lees dus verder om dit cruciale stukje informatie te verwerven.

 • Doofheid
 • Patellaire luxatie
 • Glaucoom
 • Legg-Perthes
 • Aanvallen
 • Progressieve atrofie van het netvlies
 • Lens luxatie
 • Vatbaar voor zonnebrand, wolallergie, en tanduitval

Verzorging van een Chinese Naakthond

De veel voorkomende gezondheidsproblemen leren kennen en begrijpen is van cruciaal belang, maar belangrijker is de verzorging van een bepaald hondenras. Vandaar dat we nu een paar verzorgingstips voor de Chinese Naakthond honden bespreken. Zo kun je beter en beter voor een Chinese Naakthond zorgen.

Voeding

Het eerste en het belangrijkste dat besproken moet worden als het gaat om de verzorging van een Chinese Naakthond hond is dieet en voeding. Hoeveel moet je de hond te eten geven, en wat? Dit zijn allemaal essentiële vragen om te beantwoorden en uit te voeren.

De aanbevolen dagelijkse maaltijd van een Chinese Naakthond hond moet ongeveer ¼ tot 1 kop gekookt of in de handel verkrijgbaar droogvoer van hoge kwaliteit zijn. Zorg ervoor dat deze hoeveelheid voer over 2 afzonderlijke maaltijden per dag verdeeld wordt.

Zorg er bovendien voor dat wat je je hond te eten geeft in overeenstemming is met zijn leeftijd en lichaamstype. Geef je hond ten slotte nooit te veel eten, want dat kan zijn stofwisseling negatief beïnvloeden of tot zwaarlijvigheid leiden.

Opleiding

Training is essentieel voor elk hondenras, want het laat je je hond beter onder controle houden in het openbaar. Bovendien vervult training de behoefte aan beweging en socialisatie van je hond als je hem meeneemt naar professionele lessen.

Behalve dit draagt training ook bij tot de persoonlijkheids- en karakterontwikkeling en houdt het zijn temperament in toom. Het is beter om je Chinese Naakthond naar trainingslessen te brengen als hij nog een puppy is.

In andere gevallen kun je de hond ook zelf trainen als je de nodige deskundigheid en ervaring hebt om een hond te trainen. Gehoorzaamheidstraining speelt een vitale rol in de karakterontwikkeling en het algemene kenmerken van de hond, dus zorg ervoor dat je er voorrang aan geeft.

Verzorging van de vacht

Je zult misschien verward zijn dat zo’n rubriek in deze gids bestaat, want de Chinese Naakthond heeft geen noemenswaardige vacht. Technisch gezien, ja, zijn deze honden haarloos, maar ze hebben nog steeds verzorging nodig. Met verzorging bedoel ik extra zorg dan een gewone hond, want haarloos zijn maakt ze kwetsbaar.

Kwetsbaar voor wat precies? De hond wordt vatbaar voor verschillende huidproblemen.

Zorg er daarom voor dat je je hond voor deze problemen behoedt door hoogwaardige, op de hond afgestemde producten te gebruiken om zijn blootgestelde huid te beschermen. Bovendien, als je de poederdons versie van de Chinese Naakthond hond hebt, dan moet je hem dagelijks borstelen om de vacht gezond en matvrij te houden.

Tandheelkundige zorg

Opbouw van tandsteen en tandplak op het gebit van een hond kan ernstige gevolgen hebben voor het gebit. Daarom is het van essentieel belang het gebit van je hond te verzorgen. Daarvoor moet je de tanden van je Chinese Naakthond elke week poetsen met hondenspecifieke producten. Bovendien, als je het gevoel hebt dat er iets mis is met het gebit van de hond, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts voor een controle.

Leuke weetjes over de Chinese Naakthond

Ben je een feitenfreak en lees je graag wat feiten over je favoriete hondenras, dan is dit iets voor jou. We hebben in dit deel van de blog enkele leuke weetjes over de Chinese Naakthond honden voor je op een rijtje gezet.

 • Niet alle Chinese Naakthonden zijn haarloos. Een andere soort Chinese Naakthond met vacht staat bekend als de poederdons.
 • Chinese Naakthonden zijn de afstammelingen van de Afrikaanse haarloze honden die door de Chinezen kortgefokt werden.
 • In tegenstelling tot andere hondenrassen hebben de Chinese Naakthond honden unieke langwerpige voeten
 • Chinese Naakthond zijn beroemd in Hollywood vanwege hun ongewone uiterlijk
 • De Chinese Naakthond is een van de honden die bezweet raakt
 • Sommige Chinese Naakthonden hielpen het ras de lelijkste hondenwedstrijd winnen, omdat veel van deze honden lijden aan het lelijke eendjes syndroom.

Chinese Naakthond opvoeden

Het opvoeden van een van deze elegant uitziende mystieke honden is geen moeilijke klus. Je moet echter extra voorzichtig zijn met hun huidverzorging als je een haarloze Chinese Naakthond hebt of wilt krijgen.

Bovendien is het socialiseren van je Chinese Naakthond pup erg belangrijk omdat het de basis legt voor de toekomstige interacties van de hond. Bovendien moet je ook prioriteit geven aan voldoende beweging en hechtingstijd met je hond.

Het is essentieel om in zijn prille leven een sterke en langdurige band met je hond op te bouwen. Verder moet je je hond ook behoeden voor extreme weersomstandigheden, want zijn huid is gevoelig voor extreme weersveranderingen.

De rasverenigingen

Een van de bekende verenigingen die in Nederland actief zijn voor de Chinese Naakthond honden is de Nederlandse Kennel Club, alias Raad Van Beheer. Deze club is verantwoordelijk voor het maken van regels en het reglementeren ervan om het effectief en standaard fokken van deze honden in Nederland te garanderen.

Bovendien draagt deze vereniging ook bij tot het welzijn en de welvaart van de Chinese Naakthondhonden door de gemeenschap van hondenbezitters bewust te maken.

Behalve dit is Rad Van Beheer ook verantwoordelijk voor de redding en veiligheid van de Chinese Naakthond in Nederland. Over het geheel genomen levert deze vereniging een belangrijke bijdrage aan de verbetering en het welzijn van dit hondenras in Nederland.

Kinderen en andere dieren

Chinese Naakthonden zijn over het algemeen goed met kinderen, en ze kunnen zich ook met andere dieren vermengen. Je moet er echter voor zorgen dat je de hond goed socialiseert, want deze honden worden snel bang voor vreemden.

Bovendien kunnen deze honden goed met andere honden overweg, en agressief gedrag komt bij hen zelden voor. Het zou echter het beste zijn om toezicht te houden op de jonge kinderen die met een Chinese Naakthond hond spelen, om onvoorziene gebeurtenissen te voorkomen. Verder zijn deze honden ideaal voor oudere kinderen en om samen met andere huisdieren gehouden te worden, ook met katten en andere hondenrassen.

Conclusie

Hier komt een eind aan onze Chinese Naakthond hondenrassen gids. Dit is een fantastisch hondenras in termen van gedrag, temperament, en aanpassingsvermogen.

Je kunt een Chinese Naakthond opvoeden op allerlei plaatsen, ook in minder grote huizen. Voor meer gedetailleerde informatie over de geschiedenis en verzorging van dit hondenras, ga je hierboven naar onze gids. Hopelijk blijkt de informatie nuttig en inzichtelijk voor je te zijn.

Beoordeel dit artikel
[Total: 199 Average: 4.9]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test