Honden frisbee

frisbee hond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Inleiding

Wil jij graag gaan sporten met je hond? Misschien is honden frisbee iets voor jou. In dit artikel leggen wij uit hoe je het beste je hond kan leren om de frisbee te vangen, geven we uitleg tussen een harde en een zachte frisbee en hebben we een productadvies.

Op zoek naar een goede honden frisbee?

Er zijn talloze dingen die je kunt kopen als je lekker wilt spelen met de hond. Een van de beste aankopen die je maar kunt maken is een goede honden frisbee. Door middel van een honden frisbee ben je (na een beetje oefening) in staat om echt leuk samen te kunnen spelen. We zien dat lang nog niet iedereen weet wat er komt kijken bij het kopen van een honden frisbee, laat staan hoe je jouw hond kunt leren vangen. Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen, hieronder laten we het je namelijk allemaal zien!

Honden frisbee

Wat is een honden frisbee eigenlijk?

Voordat we ingaan op de soorten frisbees is het handig om stil te staan bij de vraag wat een honden frisbee eigenlijk is. Een honden frisbee is eigenlijk een normale soort frisbee, alleen dan speciaal gemaakt voor honden. Het wordt met een draai aan de pols geworpen. Je gooit een frisbee dus echt anders dan bijvoorbeeld een bal. Wanneer je hem weggooit is de bedoeling dat de hond hem oppakt en terugbrengt. Maar het is de zweefbeweging die van een frisbee een uniek apporteerspeeltje maakt. Als je hem namelijk goed gooit, kan je hond de frisbee achterna rennen en hem in de lucht vangen. Zo kan je er echt een spelletje van maken.

De verschillende soorten honden frisbees

Ben je op zoek naar een honden frisbee dan is het noodzakelijk om na te denken over de soort die je koopt. Er zijn verschillende opties om voor te gaan. hieronder hebben we de twee belangrijkste soorten honden frisbees voor je uiteengezet:

 • Een zachte frisbee

Als je op zoek bent naar een normale honden frisbee om te gooien in de tuin zou je voor een zachte frisbee moeten gaan. Zachte frisbees zijn over het algemeen gemaakt van rubber, schuim of nylon stof. Deze zijn ontworpen om gemakkelijk te worden geworpen door zowel beginners als experts. Dit zijn de frisbees die kunnen buigen, hierdoor zijn ze makkelijker mee te nemen dan de echt harde frisbees voor de hond.

 • Een harde frisbee

Een andere optie is om te gaan voor een harde honden frisbee. Een harde plastic frisbee kan verder worden gegooid. Ook is deze frisbee in staat om beter te zweven dan een frisbee van een ander materiaal. Deze kwaliteit maakt de plastic frisbees de nummer één keuze voor diegenen die graag willen meedoen met wedstrijden. Plastic frisbees verslijten wel veel sneller dan de zachte frisbees. Over de lange termijn ben je dus meer geld kwijt. Dit is een persoonlijke keuze om te maken.

Hond leren frisbeeën?

Als je ervoor kiest om een honden frisbee te kopen dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je er ook echt gebruik van kunt maken. Dit is de reden dat het niet verkeerd is om je hond te trainen om de honden frisbee te vangen. Wil je jouw frisbee naar je hond kunnen gooien en hem op laten vangen dan zal je de volgende stappen zeker even moeten volgen:

 • Laat je hond kennis maken met de frisbee
  De eerste stap is om je hond kennis te laten maken met de honden frisbee. Laat ze erop kauwen, laat ze hem in de mond houden en achtervolg je hond als je de frisbee weggooit. Geef je hond vervolgens één of twee snackjes als het ze lukt om de frisbee te pakken.
 • Begin de frisbee zachtjes te gooien op een paar meter afstand 
  Beloon je hond als hij de frisbee ophaalt en naar je toe weet te brengen. Doe dit een paar keer totdat je er zeker van bent dat je hond de basis voor het apporteren van de frisbee heeft begrepen.
 • Gooi de honden frisbee wat verder weg 
  Probeer hem dicht bij de grond te houden. Het kan zijn dat je hond nog niet klaar is om naar de frisbee te springen. Hou hem dus laag zodat je hond hem gemakkelijk kan vangen tijdens het gooien.
 • Beloon je hond weer genoeg 
  Blijf je hond prijzen en belonen als ze de frisbee vangen en aan je teruggeven. Afhankelijk van de persoonlijkheid van je hond kun je tijdens het spelen afwisselen om het enthousiasme erin te houden.
 • Ga steeds een stapje verder 
  Gooi de frisbee verder en hoger in de lucht elke andere keer dat je hem gooit. Na dit een aantal keer te hebben gedaan, zal je hond waarschijnlijk op natuurlijke wijze beginnen te springen om de frisbee te vangen. Voor je het weet vangt hij de honden frisbee uit de lucht.

Door de info uit dit artikel heb je als het goed is een veel beter beeld gekregen wat honden frisbee is en hoe je hiermee kan beginnen. Het is echt een super leuke aankoop om te maken. Met een frisbee kun je urenlang plezier hebben met je hond. Voor je het weet voelt het net alsof je daadwerkelijk aan het overgooien bent!

frisbee hond

Conclussie

 • Honden frisbee is een leuke sport
 • Het is redelijk makkelijk te leren
 • De honden frisbee is speciaal voor honden (minder snel kapot)
Beoordeel dit artikel
[Total: 0 Average: 0]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test