Honden ijsjes

Honden ijsjes
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Honden ijsjes wat zijn het

Als buiten de temperaturen stijgen, kan je hond gemakkelijk oververhit raken. Hitteberoerte is maar een van de vele zomerse gevaren die onze honden kunnen treffen. Er zijn veel manieren waarop je kunt helpen je hond koel te houden bij warm weer. Gekoeld of diepgevroren hondenvoer is een grote verrassing voor je hond. Niet alleen helpen ze je hond af te koelen, maar ze kunnen ook helpen de verveling te verlichten als het binnen gecoöpteerd is. Hier zijn wat ideeën voor gezonde, koude gerechten die je hond lekker zal vinden:

“Crème” ijs voor honden

Honden houden van echt ijs, maar ze lusten het niet. Suiker maakt het aantal calorieën te hoog, en een teveel aan melk kan braken of diarree veroorzaken. Merken als “Smoofl” maken gezond hondenijs waar honden dol op zijn. Maar als je geld wilt besparen of als je geen zin hebt om de winkel uit te rennen, kun je er thuis een versie van maken. Hier is precies wat je nodig hebt:

  • 1 Rijpe banaan
  • 0.4l yoghurt.
  • 1 eetlepel pindakaas (romig is het lekkerst)* zonder nootjes

 Meng de ingrediënten samen in een blender of een keukenmachine. Giet het mengsel in drie of vier kleine bakjes en vries een nacht in. Je kunt de hoeveelheid van elk ingrediënt aanpassen om de smaak en textuur te krijgen die je hond het lekkerst vindt. Laat de traktaties in het bakje zitten en serveer er een aan je hond, maar let goed op (zodat hij het bakje niet opeet). Als je ze niet uit de verpakking wipt, blijven deze traktaties langer houdbaar. Experimenteer met mengsels zoals fijngehakte appels of wortels.

Puppy ijs pop

Voor snelle en gemakkelijke diepvries pops waar honden dol op zullen zijn heb je maar één ingrediënt nodig: kippenbouillon of runderbouillon. Zoek er een die vetvrij, ongezouten of natriumarm is, en geen ui-ingrediënten bevat.

Giet de bouillon in ijsblokjesbakjes en vries ze een nacht in. Je kunt er een paar alleen voeren als traktatie voor je hond. Of probeer de pops over de brokjes of in de waterbak te doen om de smaak te versterken. Experimenteer weer met mengsels zoals fijngehakte wortels, appels of mager vlees.

Bevroren Kong Spullen

De Kong is een prachtig opvulbaar hondenspeeltje dat, mits goed ingestopt met lekkers, zowat elke hond kan bezighouden. Er komt vrijwel geen eind aan wat je in dit speeltje kunt stoppen. Vul het met een papperig samenraapsel van voedsel en zet het in de vriezer (hoe langer het erin zit, hoe harder het bevriest, maar je kunt het al twee uur nadat het gevuld is gebruiken). Er zijn ook andere Kong-achtige opvulbare hondenspeeltjes op de markt die je kunt proberen. Experimenteer met mengsels die de volgende ingrediënten bevatten:

  • Yoghurt (gewoon)
  • Bananen
  • Blikvoer voor honden
  • Gemalen rundvlees of ander gemalen rundvlees (gewoon, mager)
  • In blokjes gesneden wortels en/of appels
  • De brokjes van je hond met wat water

Meng de gewenste ingrediënten door elkaar. Je kunt dit met de hand doen of met een blender of een keukenmachine. Doe het mengsel in een spijtzak om het gemakkelijk te kunnen vullen. Heb je dit niet, probeer dan een plastic zipzak te vullen en een van de onderste hoeken af te knippen. Knijp de inhoud van het zakje in de Kong of een ander opvulbaar speeltje. Bevries minstens twee uur (maar het beste is een nacht) voor je ze serveert.

Beoordeel dit artikel
[Total: 23 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test