Hond ontwormen

Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Hond ontwormen – alles wat je moet weten

Als je een hond hebt weet je maar al te goed dat je bepaalde dingen zal moeten doen om ervoor te zorgen dat jouw hond zo gezond mogelijk blijft. Een van de dingen waar hondeneigenaren goed aan moeten denken is het ontwormen. Toch bestaat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over. Om je hier wat meer over te laten lezen hebben we in dit artikel antwoord gegeven op alle vragen die mogelijk van belang kunnen zijn bij het ontwormen van jouw hond.

Het belang van het ontwormen

Honden zijn ideale dieren voor wormen en andere parasieten. Honden snuffelen namelijk aan alles, hierdoor kunnen wormen al snel op de huid terecht komen. Ook eet een hond nog wel eens dingen die niet bepaald goed voor hem zijn. Dit kan ervoor zorgen dat parasieten en wormen in het lichaam van de hond terecht komen. Parasieten wurmen zich op een bepaald moment in de darmen van jouw hond. Wanneer je niets zou doen dan zouden deze wormen heel wat schade aan kunnen richten. Zo kan je hond last krijgen van diarree als hij wormen heeft. Ook is het mogelijk dat hij moet overgeven en dat hij hierdoor snel afvalt. Indien het een erge wormsoort is kan je hond er zelfs aan overlijden. De symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van het type worm en waar deze in het lichaam van je hond leeft.

Hoe moet je een hond ontwormen?

Het is dus noodzakelijk om jouw hond te ontwormen als je al deze problemen graag wilt voorkomen. Hoe moet je dit nu doen? Je dierenarts kan je voorzien van speciale medicijnen die je aan je hond kunt geven. Dit wordt gedaan via een pilletje via de mond of via een spuitje. Houd bij het geven van de pilletjes rekening met het gewicht van je hond. In de bijsluiter staat vaak duidelijk hoeveel je hond nodig heeft. Veel van deze medicijnen worden beschreven als “breed-spectrum”. Dit houdt in dat deze middeltjes geschikt zijn voor de behandeling van een breed scala aan parasieten. Hieronder vallen de wormen die in de darm leven. Ze zijn giftig voor ongedierte, maar veilig voor huisdieren. Mocht deze kuur niet helpen dan kan de dierenarts door middel van een onderzoek bekijken welk middel er in het bijzonder nodig is. Soms is het hiervoor nodig om wat ontlasting mee te nemen van de hond, al hoeft dit niet altijd zo te zijn.

Hoe vaak een hond ontwormen?

Hoe vaak moet je een hond nu ontwormen vraag je je af? Gewone wormen zijn gemakkelijk te verwijderen uit het lichaam van de hond middels een routinematige wormen behandeling voor puppy’s. Deze behandeling moet om de twee weken worden gegeven tot ze twaalf weken oud zijn. Na deze periode kun je dit aantal terugbrengen tot maandelijks tot ze zes maanden oud zijn. Na zes maanden moeten alle honden om de drie maanden worden ontwormd voor een effectieve bescherming. Door dit echt met regelmaat te doen zal je ervoor zorgen dat jouw hond zo gezond mogelijk kunt blijven.

Onze voorkeur

Wij gebruiken altijd die van Milbemax. Dit omdat onze hond bij een ander merk altijd last kreeg van diarree. Met Mibemax heeft Aika het nog niet gehad.

Hond ontwormen
Beoordeel dit artikel
[Total: 0 Average: 0]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test