Hondenzwembad

Hondenzwembad
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Kies jij ook voor een hondenzwembad?

Het kan in de zomer aardig warm worden, ook hier in Nederland lopen de temperaturen soms aanzienlijk op. Sommige honden hebben veel last van deze hitte. Heb je zelf een hond die moeite heeft om de zomer comfortabel door te komen dan zou je ervoor kunnen kiezen om een hondenzwembad te kopen. Door middel van een hondenzwembad weet je zeker dat jouw hond altijd weer even een beetje verkoeling kan opzoeken. Mocht je niet weten waar je op moet letten bij het kopen van een hondenzwembad en wat de voordelen eigenlijk zijn dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet!
Hondenzwembad

Een hondenzwembad – speciaal voor de hond

Niet alle honden houden van zwemmen. Echter zijn er wel enkele rassen die echt verliefd zijn op het water. Als dit voor jouw hond van toepassing is, kun je overwegen om een hondenzwembad voor hen aan te schaffen. Dit type zwembad is vaak steviger en duurzamer dan je gemiddelde opblaasbare zwembad. Hierdoor is het beter bestand tegen alle bewegingen van een hond die opgewonden is door het zwemmen. Hondenzwembaden zijn een gemakkelijke manier om je hond te helpen koel te blijven tijdens de warme zomermaanden, vooral als ze veel tijd buiten doorbrengen. Zelfs als je hond niet bijzonder van water houdt, zouden ze kunnen genieten van een zwembad om hen te helpen koel te blijven. Als het warm is of als je jouw hond vaak buiten laat is een hondenzwembad echt een ontzettend handige aanwinst om te maken voor jouw huisdier. Als je tuin vee zon krijgt zou je ook moeten kiezen voor een goede hondenzonnebril om de ogen van uw hond te beschermen tijdens het spelen. Een vaak over het hoofd geziene functie van een hondenzwembad is de mogelijkheid om het binnenshuis te gebruiken. Sommige hondenzwembaden zijn perfect voor gebruik in je garage, zo hoef je hem niet in de volle zon neer te zetten. Je kunt ze ook binnenshuis vullen met ballen, dit is ook erg leuk voor de hond. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je geen last hebt van water. Moet je alleen nog wel bedenken waar je al die ballen zal laten.

Is een hondenzwembad eigenlijk veilig?

Een van de meeste gestelde vragen is de vraag of een hondenzwembad veilig is om te gebruiken. In de meeste gevallen kan je hond in een zwembad zwemmen dat voor hem of haar is ontworpen. De meeste hondenzwembaden zijn ondiep en gemakkelijk in en uit te stappen. Hierdoor is er eigenlijk geen echte kans dat je hond verdrinkt. Echter hebben sommige honden met korte snuiten soms de neiging om water binnen te krijgen. Dit kan leiden tot medische problemen als ze het regelmatig doen. Deze honden moeten goed in de gaten worden gehouden tijdens het gebruik van een zwembad om te voorkomen dat ze te veel water inademen. Als je hond een groot zwembad gebruikt, is het belangrijk om ze niet te dwingen om te zwemmen. Hierdoor zullen ze waarschijnlijk bang worden. Dit kan ze angstig maken en mogelijk letsel toebrengen aan de mensen om hen heen. Het kan ook hun kans op het inademen van water vergroten. Honden weten niet automatisch hoe ze moeten zwemmen, dus het is belangrijk om ze in hun eigen tempo te laten zwemmen. Normaal gesproken is gechloreerd water gewoon prima voor honden om in te zwemmen. Het kan gemakkelijker honden beïnvloeden dan mensen door de gevoeligere neus van onze hond. De gemiddelde blootstelling die een hond krijgt bij het zwemmen in een zwembad is echter niet voldoende om schade te veroorzaken. Je moet echter nooit toestaan dat je hond uit het zwembad drinkt. Honden moeten daarnaast met een slang worden afgespoten nadat ze in het zwembad zijn geweest om chemicaliën van hun vacht af te spoelen. Zorg er daarnaast voor dat je ze even goed afdroogt, met name de oren zijn erg gevoelig voor water.

Waar op letten bij het kopen van een hondenzwembad?

Indien je ervoor kiest om een hondenzwembad in huis te halen dan is het noodzakelijk om goed op onderzoek uit te gaan. Het is namelijk echt zo dat er een ontzettend grote verscheidenheid aan baden te vinden is. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste factoren voor je onder elkaar gezet als het aankomt op het kopen van een hondenzwembad. Door hierop te letten weet je zeker dat je binnen no time bij het juiste zwembad uit zal komen.

  • De maat van het zwembad – het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een hondenzwembad is de maat. Dit spreekt voor zich, maar het is toch erg belangrijk om er bij stil te staan. Het is noodzakelijk dat de hond goed kan bewegen zonder dat hij last krijgt van een te kleine ruimte. De maat die je moet kiezen voor je hondenzwembad is dan ook echt afhankelijk van de soort hond die je hebt. Hierdoor is het niet echt mogelijk om een vaste maat op te noemen die je het beste kunt kopen.
  • Het gekozen materiaal – ook is het erg belangrijk om goed te letten op het soort materiaal waar het hondenzwembad van gemaakt is. Het spreekt voor zich dat het verstandig is om te kiezen voor een stevig soort materiaal. Dit is met name van belang voor de mensen die een hond hebben die nogal veel beweegt tijdens het zwemmen. Hoewel een sterker soort materiaal duurder is zal je er wel gelijk meer profijt aan ondervinden. Een sterk soort PVC is een ideale optie als je op zoek bent naar een zwembad, al zijn er ook genoeg andere materialen te vinden.
  • De nagel bestendigheid – het is daarnaast noodzakelijk om te kiezen voor een hondenzwembad welke bestand is tegen nagels. Hoewel een hondenzwembad niet onverwoestbaar is moet het niet zo zijn dat hij gelijk lek is wanneer je hond er een keertje in prikt. Je moet dus even goed kijken of het betreffende badje hier wel tegen kan. Dit is al helemaal van belang voor de mensen die een hond hebben die het leuk vindt om te graven. In dit geval kan je kiezen voor een hondenzwembad met een verstevigde bodem om hem net even wat sterker te maken.
  • Anti slip laag – vervolgens is het handig om te kiezen voor een hondenzwembad die is voorzien van een speciale anti slip laag. Deze laag zorgt er natuurlijk voor dat je hond niet meer zoveel last heeft van het uitglijden. Dit is met name voor de honden die het leuk vinden om heen en weer te rennen in het zwembad. Bij een gladde ondergrond zou de hond zomaar vervelend kunnen vallen. Kies je voor een hondenzwembad met een speciale anti slip laag dan heb je hier al veel minder last van.
  • Gebruiksvriendelijkheid – het is niet altijd makkelijk om een hondenzwembad op te zetten. Dit is bij de ene optie makkelijker dan bij de ander. De volgende factor om op te letten is dan ook de gebruiksvriendelijkheid. Het moet makkelijk zijn om het zwembad op te zetten en om het te vullen. Daarnaast zal je moeten bekijken op wat voor manier je het zwembad kunt legen wanneer je hem niet meer nodig hebt. Sommige hondenzwembaden zijn voorzien van een handige slang die je naar een put in de buurt kunt slepen. Dit maakt het mogelijk om het water op een eenvoudige manier af te voeren, zo ligt niet heel je tuin blank.
  • Het afdekzijl – de laatste factor waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een zwembad voor je hond is de mogelijkheid voor het afdekken. Als je bomen of planten in de tuin hebt dan is de kans groot dat er allerlei blaadjes en vuil in het water terecht komt. Dit is natuurlijk niet zo fris. Door te kiezen voor een hondenzwembad met een afdekzijl kan je ervoor zorgen dat het water tenminste fris blijft. Het makkelijkste is om te kiezen voor een zijl wat je er eenvoudig overheen kunt spannen, kijk hier dus echt goed naar bij het maken van een aankoop.

Conclussie

We hopen dat je dankzij de handige informatie uit dit artikel in staat bent om zelf een hondenzwembad te bestellen voor jouw hond. Middels een hondenzwembad geef je jouw hond de mogelijkheid om even een frisse duik te nemen als het warm wordt. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over het zo goed mogelijk verzorgen van jouw hond dan kan je hier op de site nog veel meer informatie vinden die mogelijk van belang zou kunnen zijn. Zo zijn er genoeg andere artikelen te vinden die je alles leren over het gedrag van jouw hond!

Advies

Wij hebben gekozen voor dit hondenbad. Dit hondenzwembad is sterk niet te duur en heeft een anti-sliplaag. Zo vind jou hond het veel minder eng om erin te gaan. Ook is dit zwembad makkelijk op te bergen.

Beoordeel dit artikel
[Total: 143 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test