Beste halsband voor een puppy

Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Wat is het beste voor jou hond halsband of tuigje?

Je gaat meerdere keren per dag wandelen met je hond. Een goede wandeluitrustig is belangrijk. Om een goede keuze te maken zetten wij de voor- en nadelen van halsbanden en tuigjes op een rij. Denk hierbij wel na dat dit altijd een persoonlijke keuze is. Wat voor de ene hond heel goed werkt, werkt voor een andere hond niet. Wat altijd slim is om te doen neem je hond mee naar een dierenspeciaalzaak. En pas verschillende modellen om te kijken wat goed zit.

Hondenhalsband

Het grote voordeel van een hondenhalsband is dat de band alleen om zijn nek zit. Hierdoor is de hond niet belemmerd in zijn lichaamsgebruik tijdens een wandeling. Ook is er minder gevaar dat de hond ergens achter blijft hangen. Vooral wanneer de hond los mag rennen heeft dit voordelen. 

Toch zijn er ook nadelen voor een hondenhalsband. Zo zitten er in de nek van de hond zenuwen, nekwervels, de luchtpijp en nog andere belangrijke functies. Wanneer de hond trekt aan de lijn of de hond onverwachts moet terugtrekken krijgt de nek van je hond een klap. Dit kan zorgen voor ernstig letsel zoals hoofdpijn, beschadiging van het strottenhoofd en de luchtpijp. Een hond hoort niet te trekken aan de lijn. Maar dit heb je niet altijd voor het zeggen. De hond kan reageren op iets of een schrikreactie hebben. Dit kan zorgen voor een flinke tik op de hond zijn nek.

Hondentuig

Het grote voordeel van een hondentuig is dat wanneer de hond trekt er geen druk op zijn nek komt te staan. Honden zouden niet mogen trekken. Maar in sommige situaties is het moelijk voorkomen, wanneer hij schrikt vaan een auto, andere hond of misschien graag een een bekende wil rennen.

Bij een hondentuig wordt de druk verdeeld over de borstkas van de hond en dit is een stuk minder schadelijk. Er zit veel verschil tussen hondentuigjes en het is soms lastig om een keuze te maken. De meeste hondentuigjes zijn makkelijk te verstellen. Vaak is het wel zo dat een hond na de puppy tijd een nieuwe harnas aangemeten moet worden.

3 tips voor een honden halsband

 1. Zorg dat de halsband goed aansluit
 2. Let er bij een tuigje op dat hij niet te los zit maar ook niet te strak
 3. Kijk ook naar de fijnste combinatie van halsband en hondenriem.

Conclusie(advies)

Wij gebruiken een hondentuig met een lange lijn, dit omdat onze hond hier makkelijker mee te sturen is. Maar wat het beste voor jou hond past is moeilijk een advies over te geven. Het beste kan je hiervoor naar de dierenwinkel gaan. Neem je hond mee! Dan kijken ze meteen mee wat het beste past.

Beste halsband

 1. Neutrale kleur
 2. Sterk
 3. Verstelbaar

Beste hondentuig

 1. Weinig belasting voor de hond
 2. Sterk
 3. In lengte verstelbaar
 4. Eenvoudig in gebruik

Leestips

 • Zoek ook naar een goede riem.
 • Heb je al een leuke naam voor je puppy?
Beoordeel dit artikel
[Total: 41 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test