Beste hondenriem

Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Wat is de beste riem voor jou hond?

Wat een fijne riem is voor je hond is heel verschillend. Het is dus belangrijk om goed na te denken of wat voort soort hond je hebt en wat je zelf belangrijk vindt. Wil je juist dat je hond veel vrijheid heeft om te lopen? Of wil je hem liever dichtbij hebben. Wij hebben verschillende honden riemen getest en gaan hier antwoord op geven. De hond waar wij het mee getest hebben is onze eigen hond Aika. Kruising Akita inu x Alaska Malamute van ongeveer 33Kg.

De verschillende soorten honden riemen

Er zijn in in de basis twee soorten hondenriemen: een korte versie en een langere riem, die vaak oprolbaar is.

Het nadeel van de oprolbare riem is het verliezen van de controle over je hond. Als je je hond de maximale ruimte geeft vergroot je de afstand tussen jou en de hond. De hond heeft hierdoor wel lekker de vrijheid om te doen wat hij wil. Maar als er plotseling een auto of een andere hond aankomt is het een stuk lastiger om je hond onder controle te krijgen. Of te beschermen tegen gevaar.

Een ander probleem is de kracht die dat soort riemen aankunnen. Bij een plotselinge ruk aan het koort bestaad de kans dat de riem knapt. Het is hierom heel belangrijk dat je een riem komt van degelijke kwaliteit. Want wanneer de hond ver voor je uitloopt en hij los schiet kan het zorgen voor gevaarlijke situaties. 

Door het lopen met een lange riem kan het zo zijn dat je de hond aanleert om te trekken aan de riem. Omdat wanneer de hond trekt de lijn langer wordt en hij meer vrijheid krijgt. 

De voordelen van een oprolbare (lange) hondenriem

Natuurlijke bewegingsvrijheid

Een hond is in het wild niet gebonden aan een lijn. Maar zoals wij ze zien als huisdier is het belangrijk dat ze deze vrijheid wel kunnen ervaren op een veilige manier. Dit kan door gebruik van een lange lijn. Of door naar een losloop gebied te gaan. Deze gebieden zijn vaak afgezet met een hek zodat de honden niet naar de weg kunnen rennen. Zeker wanneer je hond van snuffelen houd zoals Aika is een lange lijn een uitkomst.

Gebruik bij trainingen

Wanneer je wil gaan trainen dat je hond terug komt bij het roepen van zijn naam kan een lange lijn goed van pas komen. Zo kan je dit trainen terwijl de hond nog vast zit aan een dan wel lange lijn. Het trainen dat de hond terug komt kost tijd.

De voordelen van een korte hondenriem

Meer controle

Je hond loopt dichtbij je. Hierdoor kan je hem makkelijker sturen en heb je meer controle over je hond. Voor het trainen om de hond naast je te laten lopen is dit een goede hondenriem.

Stevig

Een korte hondenriem is vaak van zeer stevig materiaal gemaakt. Hierdoor gaat het lang mee.

5 tips voor een hondenriem

 1. Plan de route
 2. Let op de omgeving
 3. Kies een goed zichtbare riem uit 
 4. Gebruik alleen lengtes die je kunt controleren
 5. Gebruik bij sterke en grote honden alleen een lange riem wanneer je de hond kan houden.

Conclusie(advies)

Wij gebruiken beide lijnen. Een korte lijn wanneer wij gaan wandelen in de stad, dichtbij de auto’s, wegen en smalle paden. Daarnaast gebruiken wij een lange lijn als we naar het bos gaan of een omgeving met veel ruimte. Het is daarom ook erg afhankelijk wat werkt voor jou. Waar je wandelt en wat je hond het fijnste vindt.

Beste lange hondenriem

 1. Opvallende kleur
 2. Sterk
 3. Eenvoudige bediening dankzij de comfortabele rem-knop en ergonomische soft-grip

Beste korte hondenriem

 1. Opvallende kleur
 2. Zeer sterk
 3. In lengte verstelbaar
 4. Eenvoudig in gebruik

Leestips

Beoordeel dit artikel
[Total: 40 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test