Ziekte van Lyme bij een hond

steriliseren hond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Vaccinatie tegen ziekte van Lyme

Sinds enige tijd is er een betrouwbaar vaccin tegen de ziekte van Lyme (borreliose) beschikbaar voor honden. Iedereen heeft wel eens van deze ziekte gehoord. Ook bij mensen komt de ziekte voor, vaak met zeer vervelende en vérstrekkende gevolgen voor de patiënt. De ziekte kan overigens NIET van mens op dier (en omgekeerd) overgebracht worden.

De hond heeft, om een goede bescherming op te bouwen, twee vaccinaties nodig met een tussentijd van drie weken. Om goed beschermd te blijven moet het dier één keer per jaar opnieuw gevaccineerd worden.

De beste tijd om te enten is het voorjaar, dus vóór de periode van het jaar dat er veel teken zijn. Hiermee voorkóm je ook dat je hond geënt wordt als hij al besmet is met de Lyme bacterie.

Symptomen

Bij honden die besmet zijn met de Lyme bacterie (Borrelia) zien we als klachten vooral kreupelheid, koorts en sloomheid. In ernstige gevallen kan een ontsteking van de nieren, de hartspier of het zenuwstelsel optreden.

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie, die door de beet van een teek wordt overgebracht. Het vaccin zorgt er voor dat de bacteriën direct na besmetting onschadelijk gemaakt worden. Het gaat hier dus NIET om een enting tegen TEKEN. Een goede bescherming tegen teken blijft noodzakelijk, omdat teken ook nog andere ziektes kunnen overbrengen.

Beoordeel dit artikel
[Total: 0 Average: 0]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test