Puppy ren

Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Alles wat je moet weten over de puppy ren

Ben je op zoek naar een puppy ren? Dan ben je zeker niet de enige, dit is namelijk een ontzettend handige aanwinst om in huis te halen voor als je een puppy hebt. Met een puppy ren kun je er namelijk voor zorgen dat je jouw hond op een veilige manier kunt laten rennen in huis of in de tuin. Nu komt er wel het nodige kijken bij het kopen van een puppy ren. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje te zetten. Dankzij deze informatie zal ook jij optimaal zijn voorbereid tot het maken van deze aankoop.

Wat is een puppy ren eigenlijk?

Voordat we gaan kijken naar de voordelen van een puppy ren is het noodzakelijk om stil te staan bij de vraag wat een puppy ren eigenlijk is. Een puppy ren is een omheinde ruimte in je tuin of op jouw terrein waar je puppy kan spelen en rennen. Over het algemeen zijn ze groter dan een kennel. Het lijkt er eerder op alsof je jouw hond eigen kleine tuintje geeft om in te spelen. De puppy ren houd je hond veilig en opgesloten. Er zijn verschillende soorten rennen om voor te kiezen. We hebben de twee soorten hieronder even voor je uiteengezet:

 • Een puppy ren voor binnen 

Het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor een puppy ren voor binnen. Zoals je wel aan de naam kunt zien is dit een speciale ren die je in huis neer kunt zetten. Deze ren is vaak gemaakt van iets minder sterke materialen dan de puppy ren voor buiten, je wilt namelijk niet hebben dat er krassen op de vloer terecht komen. Door de beperkte grootte in huis is het over het algemeen niet zo handig om te kiezen voor de puppy ren voor binnen. Het is echt alleen handig als je erg veel ruimte tot je beschikking hebt.

 • Een puppy ren voor buiten

Daar waar de bovenstaande ren voor binnen is bedoeld, is de puppy ren voor buiten speciaal gemaakt voor in de tuin. Deze rennen zijn vaak gemaakt van een sterk roestvrij staal omdat deze rennen buiten blijven staan. Wanneer het regent zou je met regulier staal te maken krijgen met roest. De puppy ren voor buiten is vaak wat groter dan de binnen variant, hierdoor neemt hij gelijk wat meer ruimte in beslag.

De voordelen van een puppy ren

Nu je weet wat een puppy ren is, is het van belang om te kijken naar de voordelen die je kan ondervinden met een puppy ren. Je wilt namelijk wel zeker weten wat de reden is dat je deze aanwinst in huis zou moeten halen. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen van een puppy ren voor je op een rijtje gezet.

 • Je kunt de poep makkelijk opruimen

Hoewel je waarschijnlijk zo vaak mogelijk met je nieuwe puppy wilt is dit niet altijd handig. Zo zien we dat puppy’s veel in huis kunnen poepen wanneer ze jong zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je overal in huis poep vindt wat je op moet ruimen. Kiezen voor een puppy ren kan dit probleem echt ontzettend eenvoudig verhelpen. Je bent namelijk voorzien van een afgebakend gebied waar alle poepjes in zullen liggen.

 • Een puppy ren is gewoon erg gemakkelijk

Soms speelt het gemak ook een rol. Als je bijvoorbeeld een feestje of barbecue houdt, dan is een loslopende hond niet zo handig. Sommige mensen, met name kinderen, voelen zich soms niet op hun gemak in de buurt van honden die ze niet kennen. Kinderen kunnen zelfs bang zijn voor honden. Dit is de reden dat een puppy ren voor buiten echt ontzettend handig is voor jouw aankomende BBQ.

 • Ze bieden meer dan genoeg ruimte

Hondenrennen zijn vaak aan de grote kant. Hoewel je hond vast zit in de ren zit hij of zij niet opgesloten in een afgesloten doos. Het hele punt van een hondenren is dat je hond nog steeds de ruimte heeft om te spelen en te rennen. Door je hond de ruimte te geven kan je hem optimaal laten opgroeien en ontwikkelen. Over het algemeen is het beter om te kiezen voor een iets te grote puppy ren. Bij een te kleine hondenren krijg je namelijk te maken met het feit dat de hond de ruimte niet optimaal in gebruik kan nemen.

 • Je hond kan in de buitenlucht spelen

Een ander leuk aspect van een hondenrennen is dat je hond buiten in de frisse lucht kan spelen. Zoals je waarschijnlijk wel weet, kunnen honden niet de hele dag in een gebouw opgesloten zitten. Dit zit nu eenmaal niet in hun aard. Met een puppy ren kunnen ze genieten van de prikkels van de buitenwereld. Tijdens de zomermaanden is het vooral belangrijk voor uw je om buiten te zijn en om te kunnen spelen. De aanschaf van een hondenren geeft je deze mogelijkheid.

 • Een puppy ren is een veilig plekje

Een puppy ren stel je in staat om jouw hond een veilig plekje te geven in de tuin of in huis. Veel honden hebben ondeugende persoonlijkheden. Dit maakt ze dan ook gelijk zo leuk. Maar dit betekent ook dat als je ze niet in de gaten houdt, ze van alles kunnen doen. Zo zit je er niet op te wachten dat jouw puppy de straat op rent om die ene vogel achterna te gaan. Met een puppy ren weet je echter dat je jouw honden voorzien van een veilig plekje.

Waar op letten bij het kopen van een puppy ren?

Zoals we al kort hebben vermeld komt er aardig wat kijken bij het kopen van een puppy ren. Je wilt namelijk zeker weten dat je met de juiste aanwinst thuis zal komen. Er zijn diverse factoren die van belang zijn voor het kopen van een goede puppy ren. Voor een volledig overzicht hebben we deze factoren hieronder weer even voor je uiteengezet.

 • Grootte

De eerste belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van hondenrennen is de grootte van je hond. Je wilt niet dat je hond zich ongemakkelijk voelt in een te kleine puppy ren. De gemiddelde hondenren zou een halve meter bij een meter moeten zijn. Dat zijn de minimale eisen. Als je puppy wat groter is zou je voor een grotere puppy ren kunnen kopen.

 • Duurzaamheid

Uiteindelijk draait het er natuurlijk om dat je jouw hond voorziet van een veilig en comfortabel plekje om te spelen. Hierdoor speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Duurzaamheid ziet vooral op de kwaliteit van de materialen die er gebruikt zijn voor de puppy ren. Deze materialen moeten voldoen aan de hoogste eisen als je voorzien wilt zijn van een aankoop waar je lang mee vooruit kunt.

 • Behoeften van je hond 

Je moet tevens rekening houden met de specifieke behoeften van je hond. Sommige rassen hebben bijvoorbeeld meer beweging nodig dan andere. Sta hier echt bij stil bij het maken van een aankoop. Een andere belangrijke behoefte voor elke hond is een eigen plekje. Een honden ren is geen permanent thuis voor je hond. Ze moeten nog altijd worden uitgelaten, zie het dus echt alleen als een aanwinst voor een tijdje voor je hond.

Akita Inu pup

Conclusie(advies)

Je weet nu als het goed is waar je aan moet denken bij het maken van deze aankoop. Ook weet je wat het verschil is tussen de diverse soorten rennen. Door de informatie uit dit artikel is het kopen van een puppy ren voor buiten of binnen echt een stuk eenvoudiger dan voorheen. Blijf zeker even hangen op de site om een kijkje te nemen bij de andere artikelen. Dit geeft je een nog beter inzicht op de diverse soorten producten die je in huis kunt halen voor jouw hond! Heb jij een product waar wij een advies over moeten geven? Neem contact met ons op!

Grote puppy ren (voor buiten)

Puppy ren groot

Voordelen

 1. Stevig
 2. hoog
 3. makkelijk in gebruik
 4. Groot

Nadelen

 1. Prijzig
 2. Opbergen groot

Grote puppy ren (voor binnen)

Puppy ren binnen

Voordelen

 1. Binnen te gebruiken
 2. makkelijk in gebruik
 3. Perfect voor puppys

Nadelen

 1. Klein
 2. Minder stevig
Beoordeel dit artikel
[Total: 63 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test