Orthopedisch hondenkussen

Orthopedisch hondenkussen
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Orthopedisch hondenkussen

Honden houden net als mensen van een comfortabele en zachte slaapplek. Met name voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen is het belangrijk dat de slaapplek een goede ondersteuning biedt en zacht en comfortabel is. Een uitstekende manier om dit te garanderen is door het gebruik van een orthopedisch kussen. Lees de onderstaande tekst en kom meer te weten over waarom deze kussens belangrijk zijn, wat de kussens orthopedisch maken, wat ze gemiddeld kosten en welke grote zoal geschikt zijn.

Waarom een orthopedisch kussen?

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor jouw geliefde viervoeter en wil je jouw huisdier uiteraard een comfortabele slaap- en rustplek bieden. Honden slapen vaak veel meer dan mensen, namelijk maar liefst gemiddeld zo’n 12 tot 14 uur slaap per dag. Een goede slaapplek is daarom van uiterst belang. Met de meeste traditionele hondenmanden krijgen honden vaak niet de juiste ondersteuningen en kunnen ze hierdoor klachten krijgen aan de gewrichten of spieren. Ook kan een slechte en harde slaapplek lijden tot een verharding van de huid en eelt vorming. Vandaar dat steeds meer hondeneigenaren kiezen voor een alternatief op de normale hondenmanden, en kiezen voor een zacht en comfortabel orthopedisch kussen. Een orthopedisch kussen biedt tal van voordelen ten opzichte van de traditionele manden en is met name ideaal voor oudere en zware honden of honden met gewrichtsklachten zoals heupdysplasie (HD) of artritis. Ook kunnen de kussens helpen om klachten zoals artritis te helpen voorkomen en zorgen ze voor een goede lichaamshouding. De orthopedische kussens voor honden zijn gemaakt van memory foam (traagschuim), en passen zich daardoor uitstekend aan de vorm van de hond aan. Zodra de hond gaat verliggen vormen de kussens zich steeds weer tot de oorspronkelijke vorm waardoor ze zich blijven aanpassen aan de hond. Door de absorberende werking van het kussen wordt het gewicht van de hond gelijkmatig over het kussen verdeeld. Hierdoor neemt de druk op de wervelkolom en gewrichten af en kunnen honden daardoor minder druk en pijn ervaren. Ook zorgen de kussens ervoor dat ze zich aanpassen aan de lichaamswarmte van de hond. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar is ook beter voor de spieren en gewrichten van de hond. Spieren en gewrichten worden hierdoor minder snel stijf waardoor de hond zich beter en soepeler kan bewegen.

Wat zorgt ervoor dat een hondenkussen orthopedisch is?

Een orthopedisch kussen voor honden onderscheid zich van de normale hondenkussens op diverse gebieden, zoals in stevigheid, warmtegeleiding, kwaliteit en elasticiteit. Er zijn tal van verschillende orthopedisch hondenbed modellen verkrijgbaar, zo zijn er matten, kussen, bedjes en manden en verschillen de hondenkussens onderling in afmeting, kleur en kwaliteit. Om te achterhalen of een hondenkussen orthopedisch is kijk je naar de samenstelling van het materiaal. Zo worden de meeste orthopedische hondenkussens gemaakt van EPS-parels, schuimrubber vlokken of van memory foam. Ook kan er gekozen worden voor een combinatie van deze materialen en bestaat het kussen vaak uit een boven en een onderlaag. Het materiaal wordt gecombineerd met diverse chemicaliën die bijdragen aan een betere dichtheid, elasticiteit en een optimale viscositeit van het schuim. Hierdoor kan het materiaal optimaal het lichaamsgewicht van de hond opvangen en een stevige ondersteuning bieden. Normale drukpunten kunnen erdoor verdwijnen en het materiaal zorgt er voor dat wervelkolom beter kan worden uitgelijnd. Daarnaast wordt er elasticiteit aan toegevoegd, waarmee het schuim eenvoudig weer zijn oorspronkelijke vorm terugkrijg. Het kussen kan vervolgens weer een nieuwe positie innemen zodra de hond gaat verliggen. Het materiaal is stevig en duurzaam en zal langdurig kunnen blijven vervormen zonder dat het zijn werking verliest. Een orthopedisch hondenbed heeft doorgaans een minimale dikte van 5 tot 8 centimeter. Vaak wordt er als hoes gekozen voor het gebruik van waterdichte stoffen, zoals nylon of kunstleer. Ook zijn de hoezen vaak afneembaar waardoor je ze gemakkelijk kunt uitwassen.
Best hondenbrokken

Wat kosten orthopedisch hondenkussen gemiddeld?

Een orthopedisch kussen voor honden biedt een betere kwaliteit en ondersteuning dan de meeste traditionele hondenbedden en manden. De prijs ligt daarom ook vaak hoger. Daarnaast verschillen de orthopedische kussens onderling sterk qua prijs. Zo betaal je voor de kleinere modellen vaak tussen de 45 en 100 euro en kunnen de kussens voor grote honden oplopen tot rond de 150 tot zelfs 500 euro.

De kussens zijn over het algemeen van hoogwaardige kwaliteit waardoor ze een hondenleven lang mee gaan. Het is dus vaak een eenmalige investering in een comfortabele en zachte slaapplek van je hond. Ook investeer je met de kussens in de algemene gezondheid van je hond en kun je vervelende klachten ermee voorkomen. Genoeg redenen dus om snel over te schakelen indien je nog geen orthopedisch kussen hebt voor jouw viervoeter.

Welke grootte orthopedisch hondenkussen moet ik kopen?

De grootte en de dikte van een orthopedisch kussen is erg belangrijk. Je wil natuurlijk wel dat je viervoeter comfortabel kan liggen zonder dat zijn heupen of knieën buiten de kussen vallen.

Kleine hondenkussens
Voor kleinere honden, zoals een teckel of een Jack Russel worden orthopedisch kussen van ongeveer 65 x 50 centimeter aangeraden. Gezien deze kleinen hondenrassen vaak weinig wegen kun je kiezen voor een dikte van rond de 5 centimeter.

Middelgrote hondenkussens
Voor middelgrote hondenrassen, zoals beagles en terriërs, zijn de orthopedisch kussens van minimaal 100 x 65 centimeter aan te raden. Kies voor middelgrote hondenrassen een hondenkussen met een minimale dikte van 8 centimeter.

Grote hondenkussens
Kies ten slotte voor een hondenkussen van minimaal 120 x 85 centimeter voor grote hondenrassen, zoals labradors en Deense doggen. Grote honden wegen vaak zwaar en dienen daarom optimaal te worden ondersteund. Een minimale dikte van 10 centimeter is daarom zeker aan te raden.

De kussens kunnen daarnaast ook door meerdere honden gebruikt worden. Wanneer je bijvoorbeeld twee kleine honden hebt kunnen deze prima een groot orthopedisch kussen delen. Het materiaal zorgt ervoor dat het gewicht van de honden los van elkaar worden opgevangen en worden verspreid. Hierdoor biedt het kussen een optimale ondersteuning waar dit nodig is.

Top 3 orthopedisch hondenkussen voor jouw hond

Nu je wat meer weet over het kopen van honden brokken in het algemeen is het tijd om te kijken naar de beste merken en opties die je op dit moment kunt vinden. Hieronder hebben we een handige selectie voor je gemaakt met de beste hondenbrokken die er op dit moment te vinden zijn. Door te kiezen voor een van deze hondenbrokken weet je zeker dat je jouw hond van het best mogelijke voer kan voorzien wat je maar kunt vinden.

Beste budget hondenkussen

Met dit Vital Orthopedisch Hondenkussen van Trixie van 60 x 40 x 10 cm in taupe en lichtgrijs biedt u uw hond een heerlijke slaapplek.

Dit Vitaal hondenbed van Trixie is een ware aanwinst voor uw hond. Het ligoppervlak is gemaakt van visco-elastisch schuimrubber, ook wel bekend als memory-foam. Dit materiaal past zich geheel aan de lichaamsvorm aan, waardoor een optimale drukverdeling voor het lichaam van het dier verkregen wordt. Hierdoor is het kussen zeer aan te raden voor oudere en lichamelijk beperkte dieren. Daarnaast is de onderkant slipvast, zodat uw hond ongestoord kan dromen op zijn hondenkussen.

Beste hondenkussen voor kleine honden

Dit Vitaal hondenbed van Trixie is een ware aanwinst voor uw hond. Het ligoppervlak is gemaakt van visco-elastisch schuimrubber, ook wel bekend als memory-foam. Dit materiaal past zich geheel aan de lichaamsvorm aan, waardoor een optimale drukverdeling voor het lichaam van het dier verkregen wordt. Hierdoor is het kussen zeer aan te raden voor oudere en lichamelijk beperkte dieren. 

Beste hondenkussen voor middelgrote honden

De Hampton mand van het merk Adori is een heerlijke orthopedische hondenmand voor je trouwe viervoeter. De Hampton is een orthopedische mand, wat betekent dat hij je hond kan ondersteunen op meerdere vlakken. De mand bevat een zacht wit kleed dat in de mand kan worden gelegd. Door de antracietgrijze kleur staat de Hampton stijlvol in elke (woon)kamer.

Beste hondenkussen voor grote honden

Sun Garden Buddy Orthopedisch Hondenkussen 140x100x10cm Antraciet, Het Duitse bedrijf Sun Garden, bekend van o.a. kwaliteitsmatrassen en boxsprings heeft nu ook luxe kleden en (orthopedische) kussens voor huisdieren ontwikkeld. Uw hond kan heerlijk ontspannen liggen op het orthopedisch hondenkussen Buddy. Het kussen geeft een optimale drukontlasting voor de wervelkolom en de gewrichten. Orthopedisch hondenkussen voor optimaal ligcomfort, Optimale drukontlasting dankzij visco-elastische schuimstof, Past zich ongeacht de lighouding aan het lichaam van uw hond aan, Visco-elastisch schuim keert altijd weer terug in zijn oorspronkelijke vorm

Beoordeel dit artikel
[Total: 54 Average: 4.9]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test