Maltipoo

maltipoo
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Introductie van de Maltipoo

De Maltipoo is een populaire kruising tussen de Maltezer en de Poedel die bekend staat om zijn speelse en aanhankelijke aard. Ze zijn actief en charmant, en ze passen in elk type huis, of het nu een appartement of een huis is, een gezin met kinderen of een oudere alleenstaande.

Ondanks het ongelukkige etiket van “designerras” zijn deze honden te vinden in asielen en reddingscentra. Vergeet niet te adopteren!

Maltipoos zijn uiterst aanhankelijk en zouden een uitstekende keuze zijn voor een eerste huisdier-ouder. Ze zijn echter uiterst gevoelig en hebben er een hekel aan gedurende lange perioden van de dag alleen gelaten te worden. Als gezelschapshonden hunkeren ze naar het gezelschap van hun mensen en kunnen ze verlatingsangst ontwikkelen als ze niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Als je echter een liefdevol huis kunt bieden dat aan de behoeften van deze mix voldoet, heb je een aanbiddelijk gezinslid dat voor veel knuffelsessies kan zorgen.

Maltipoo kosten

Voor een Maltipoo betaal je tussen de €1200 en €2000.

Opmerking: Door Corona is de vraag naar honden flink gestegen. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te vinden en vandaar een stuk duurder dan ‘normaal’. Pas op voor broodfokkers!

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Levensverwachting

10 - 14 jaar

Herkomst

Niet bekend

Schofthoogte

21 - 35 cm

Gewicht

2 - 9 kg

  • Trainbaarheid
  • Geschikt voor kleine tuin
  • Kan lange tijd alleen blijven
  • Geschikt als eerste hond
  • Intelligentie
  • Kindvriendelijk
  • Waaksheid
  • Vachtverzorging
  • Energie level
  • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Disclaimer: Hoewel de hier vermelde kenmerken vaak representatief zijn voor dit ras, zijn honden individuen waar persoonlijkheden en verschijningen kunnen variëren.

Geschiedenis van dit ras

De Maltipoo werd ontwikkeld als gezelschapshond voor mensen met een allergie. Het is de vraag of hij echt hypoallergeen is; elke hond produceert een andere hoeveelheid allergenen, maar in elk geval is hij een charmante pluizenbol met een groeiend aantal fans.

Beroemdheden zijn massaal op de Maltipoo afgekomen, waardoor ze een van de populairste van de zogenaamde designer rassen zijn. De meeste nesten zijn het resultaat van eerste-generatie kruisingen tussen Maltezers en Poedels.

Wat is een Maltipoo

Maltipoes zijn een populaire kruising tussen de Maltezer en de Dwergpoedel. Maltipoes zijn, net als hun ouderrassen, aanhankelijk en zachtaardig. Ze zijn uitstekende therapiehonden en prima metgezellen voor lege nesters.

Kruisingen, zoals de Maltipoo, worden vaak designer honden genoemd in plaats van gemengde rassen, omdat ze doelbewust gefokt worden uit twee bekende rassen.

Mensen die Maltipoes fokken hopen een hypoallergene hond te produceren, want zowel Poedels als Maltezers zijn niet-haarders. Als je echter allergisch bent, is het belangrijk om allergie voor huisdieren te begrijpen voor je een Maltipoo gaat halen.

Alle honden verharen huidschilfers die allergenen bevatten. Allergieën kunnen zich ook in de loop van de tijd ontwikkelen. Je reageert misschien niet op een hond als je hem voor het eerst ontmoet, maar je kunt een allergie ontwikkelen na een paar dagen, weken of zelfs maanden met hem geleefd te hebben. Breng veel tijd door met allerlei Maltipoos om te zien hoe je reageert.

Als je besluit dat een Maltipoo de hond voor jou is, zul je ontdekken dat het een actieve, pittige, en plezierige hond is. Hij houdt van het leven, en zijn ideale dag bestaat uit hondenspelletjes spelen, een wandeling maken, en door het huis racen.

Maltipoes zijn een goede keuze voor nieuwe hondeneigenaars. Ze zijn eenvoudig te trainen en leren snel. Ze gedijen ook goed in huizen met oudere mensen of oudere kinderen die voorzichtig met ze kunnen omgaan. Ze genieten van lange knuffelsessies en zijn gevoelig voor de wensen en behoeften van hun mensen.

Maltipoes kunnen in bijna elk type huis wonen, van een appartement tot een huis. Ze zijn graag bij hun mensen en leven beter binnenshuis met hun menselijke familie dan buiten of in kennels. Ze worden niet aanbevolen voor huizen waar ze langere tijd alleen gelaten zullen worden.

Maltipoes kunnen luide blaffers zijn, die je waarschuwen voor alles wat er om hen heen gebeurt. Het kan wat moeite kosten om ze te leren onderscheid te maken tussen wat belangrijk is om naar te blaffen en wat niet.

Maltipoos zijn vrolijke, plezierige honden die al vele harten veroverd hebben. Ze kunnen een ideaal huisdier zijn voor wie hun aaibare aantrekkingskracht waardeert en hen het gezelschap kan bieden dat ze nodig hebben.

Verzorging van een Maltipoo

Maltipoes zijn honden die binnenshuis bij hun gezin gehouden moeten worden, nooit buiten of in een kennel. Het zijn uitstekende appartementshonden als ze dagelijks beweging krijgen en geen lastige blaffers worden.

De Maltipoo is een slimme hond die goed reageert op training. Je zult in een mum van tijd succes hebben als je positieve bekrachtigingstechnieken gebruikt zoals voedselbeloningen, spel en lof.

Maltipoes zijn actieve honden die dagelijkse beweging nodig hebben om gezond, gelukkig en uit de kattenkwaad te blijven. Overtollige energie kan leiden tot destructief gedrag, en je kunt verbaasd staan over hoeveel schade een kleine, verveelde hond kan aanrichten. Geef je Maltipoo minimaal elke dag 10 tot 15 minuten beweging tweemaal per dag. Een korte wandeling, speelsessies in een omheinde tuin, of een goed spelletje apport door de gang volstaan.

Maltipoes kunnen luidruchtig zijn en zullen blaffen om je te waarschuwen als ze iets of iemand zien die verdacht lijkt. Overweeg deze eigenschap voor je een Maltipoo neemt, vooral als je in een gebouw woont met geluidsbeperkingen.

Voeding

5/8 tot 1,5 kopjes hondenvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De hoeveelheid voedsel die je volwassen hond opneemt wordt bepaald door zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, stofwisseling, en activiteitsniveau. Honden zijn, net als mensen, individuen die niet dezelfde hoeveelheid voedsel nodig hebben. Het spreekt bijna vanzelf dat een hond die erg actief is meer nodig zal hebben dan een hond die een bankzitter is. De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt doet er ook toe – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in de richting van het voeden van je hond en hoe minder je ervan in de voerbak van je hond hoeft te schudden.

In plaats van steeds voer te laten staan, houd je je Maltipoo in goede conditie door zijn voer af te meten en hem tweemaal per dag te voeren.

OPMERKING: De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt doet er ook toe – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in het voeden van je hond en hoe minder je er van in de voerbak van je hond hoeft te schudden.

Meer informatie over hondenbrokken?

Vachtverzorging van de Maltipoo

De Maltipoo heeft een weinig verharende, weinig huidschilfers veroorzakende vacht die pluizig, zacht en wolachtig is. Het is middellang tot lang en golvend tot krullend van textuur. De vacht is er in een verscheidenheid van kleuren, waarvan crème, wit en zilver de meest voorkomende zijn.

Om zijn vacht schoon en vrij van vlekken te houden, moet de Maltipoo dagelijks geborsteld worden. Veel Maltipoes laten hun nagels knippen om ze netjes en gaaf te houden. De staart van een Maltipoo moet een of twee keer per jaar geknipt worden, maar zijn hoofd moet maandelijks bijgeknipt worden.

Een Maltipoo moet minstens een keer per maand in bad om de vacht zacht en schoon te houden. Houd het haar rond de ogen netjes door het te knippen. Ook de oren moeten goed schoongehouden worden, want ze verzamelen vuil, rommel en vocht.

Gebitsverzorging en pootjes

Gebitsverzorging en nagelverzorging zijn twee andere verzorgingsvereisten. Poets de tanden van je Maltipoo minstens twee keer per week om tandsteen en bacterie-ophoping te verwijderen. Elke dag verdient de voorkeur. Naar behoefte worden zijn nagels een of twee keer per maand geknipt. Ze zijn te lang als je de nagel op de vloer kunt horen klikken. Korte nagels houden de voetjes van je Maltipoo in goede conditie en zullen niet aan je benen krabben als hij opspringt om je te begroeten.

Begin met de verzorging van je Maltipoo pup als hij jong is om hem eraan te laten wennen. Behandel zijn pootjes regelmatig – hondenvoetjes zijn gevoelig – en inspecteer zijn mond en oren. Maak van het verzorgen een plezierige ervaring vol lof en beloningen, en je legt de basis voor gemakkelijke dierenartsonderzoeken en andere handelingen als hij volwassen is.

Kinderen en andere dieren

De Maltipoo is een vriendelijk ras dat goed met kinderen overweg kan. Kleine Maltipoos daarentegen zijn niet geschikt voor huizen met kinderen jonger dan zes jaar, omdat ze zich gemakkelijk verwonden.

Leer kinderen altijd hoe ze je Maltipoo moeten benaderen en aanraken, en houd toezicht op alle interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of aan de oren trekken van beide partijen te voorkomen.

Maltipoes kunnen goed opschieten met andere honden en huisdieren, of ze er nu mee opgevoed zijn of niet.

Conclussie

De Maltipoo een intelligente, aanhankelijke, en leuke hond die met bijna iedereen die hij ontmoet goed overweg kan. Maltipoes zijn zachtaardige en toegewijde metgezellen die hun dagen doorbrengen op schoot of wandelend naast hun baasje. Ze kunnen ook actief en pittig zijn, en ze genieten evenveel van een goede speelsessie als van een lange knuffel. Ze zijn waakzaam en zijn uitstekende waakhonden, maar verwacht niet dat ze bescherming bieden.

Maltipoes hebben, net als alle honden, vroegtijdige socialisatie nodig – blootgesteld worden aan een verscheidenheid van mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie zorgt ervoor dat je Maltipoo pup zich ontwikkelt tot een welgevormde hond.

We hopen jou een duidelijk beeld te hebben gegeven over deze leuke honden kruising.

Beoordeel dit artikel
[Total: 120 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test