Hondenverzekeringen

Hondenverzekering
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Hondenverzekering afsluiten • alles wat je moet weten

We zien dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor een hondenverzekering. Hoewel je bij verzekeringen meestal denkt aan mensen is het dus ook mogelijk om een verzekering af te sluiten voor jouw trouwe viervoeter. Veel mensen hebben vragen over het afsluiten van een hondenverzekering. Wat is een hondenverzekering precies? En is een hond verzekeren wel nodig? Om antwoord op al deze vragen te krijgen is het handig om snel door te lezen. In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Hondenverzekering winnaar in 2022

De beste hondenverzekering van 2022 gaat naar: PetSecur! PetSecur heeft al verzekering vanaf €11,61. Ze hebben geen wachttijd en je bent meteen verzekerd. Om te kijken of deze hondeverzekering ook bij jou wensen past kan je dit makkelijker HIER Berekenen.

Hondenverzekering

Wat is een hondenverzekering?

Zoals je wel aan de naam kunt zien is een hondenverzekering een verzekering die speciaal bedoeld is voor jouw hond. Deze verzekering dekt in veel gevallen (deels) de kosten die nodig zijn voor medische ingrepen voor de hond. Het gaat dus niet om de aankopen die nodig zijn voor de hond zoals een bench of een goede riem. De hondenverzekering ziet echt op de kosten die gemaakt worden voor de gezondheid van de hond. Dit kan gaan om het zetten van een breuk als je hond in gevecht is geraakt met een andere hond, maar het kan nog veel meer betekenen. We hebben hieronder de belangrijkste kostenposten uiteengezet die je kunt verhalen op de verzekeraar met een hondenverzekering:

  • Het chippen van de hond
  • Het castreren van de hond
  • Specifieke geneesmiddelen voor jouw huisdier
  • Ondersteuningsmiddelen bij een botbreuk
  • Jaarlijkse inentingen tegen hondenziektes
  • Het inslapen van de hond bij het overlijden

Naast deze bovenstaande kosten is het ook mogelijk om aanvullende kosten vergoed te krijgen van de verzekeraar. Dit hangt echt wel af van de soort hondenverzekering die je kiest. Net als bij reguliere verzekeringen is het namelijk mogelijk om te kiezen tussen de basis verzekeringen en de aanvullende verzekeringen. Op de website van de betreffende aanbieders kun je meer informatie terugvinden over de dekking van die specifieke hondenverzekering. Neem dit zeker even door voordat je zomaar een keuze maakt.

?wi=355087&ws=

Een hond verzekeren of niet?

Het is niet zo eenvoudig om antwoord te geven op de vraag of een hondenverzekering afsluiten verstandig is of niet. Dit hangt namelijk echt af van de persoonlijke situatie. Het belangrijkste is om goed te kijken naar het hondenras. We zien namelijk dat bepaalde hondenrassen sneller te maken krijgen met slechte botten dan andere honden. Indien jouw hond tot deze rassen behoort dan kan een hondenverzekering afsluiten verstandig zijn. Dit geldt ook voor de mensen die een relatief oude hond hebben. De kans is namelijk groter dat een oude hond te maken krijgt met bepaalde klachten dan dat een jonge hond dit krijgt. Vaak is het wel een stuk goedkoper om je hond vanaf puppy af aan al te verzekeren.

Neem ook de geschiedenis van jouw hond mee. Mocht je hond bijvoorbeeld vaak last hebben van een allergische reactie en krijgt je hond hiervoor al inentingen dan kan het afsluiten van een hondenverzekering ervoor zorgen dat je veel geld bespaart. Een handig trucje is om de kosten die je ieder jaar kwijt bent voor je hond onder elkaar te zetten. Vervolgens kan je voor jezelf nagaan of je de hondenverzekering eruit haalt. Aan de hand hiervan kun je mogelijk wel of niet een verzekering voor je hond afsluiten. Een hondenverzekering is ook fijn om onvoorziene kosten te voorkomen. Onlangs hebben wij onze hond laten Steriliseren. De kosten hiervan waren meer dan €500 alles bij elkaar. Terwijl het een vrij plotselinge operatie was door complicaties. Hier hebben wij een groot deel van vergoed gekregen, dat scheelt toch weer in de portomonee.

Wat is de beste hondenverzekering • de beste tips

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat er veel aanbieders te vinden zijn als het aankomt op het afsluiten van een hondenverzekering. Van de Achmea, Ohra, PetSecur tot aan de PetPlan, de opties lopen sterk uiteen. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de beste hondenverzekering is om voor te kiezen. Om het kiezen wat makkelijker te maken hebben we hieronder een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

  • Bekijk beoordelingen – het bekijken van beoordelingen is echt noodzakelijk als je op zoek bent naar een hondenverzekering voor jouw huisdier. Alleen aan de hand van beoordelingen van voorgaande klanten is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit die er wordt geboden. Nu heb jij geluk en hebben wij al een uitgebreid onderzoek gedaan. Onze voorkeur gaat momenteel uit naar de verzekering van PetSecur. Dit omdat deze voor ons als goedkoopste en met de beste dekkingen uit de test kwam.
  • Kijk naar de dekking – deze tip is al even kort naar voren gekomen. Het achterhalen van de dekking is echt van cruciaal bij het vergelijken van de verzekeringen voor jouw hond. Wordt het chippen vergoed? En hoe zit het met de vaccinaties? Dit zijn allemaal vragen die je zeker mee zou moeten nemen bij het doen van je onderzoek.
  • Zoek naar aanvulmogelijkheden—de laatste tip is om goed te kijken of de hondenverzekering die je op het ook hebt ook aanvullende pakketten aanbiedt. Deze pakketten maken het mogelijk om de verzekering beter aan te laten sluiten bij je hond. Zo kan je bij Petplan, PetSecur en Ohra uit diverse aanvullende opties kiezen voor de hondenverzekering.

Door de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de mogelijkheden voor het afsluiten van een hondenverzekering. In sommige gevallen kan het echt lonen om een dergelijke verzekering af te sluiten, in andere gevallen zal je meer betalen dan je eruit kunt halen. Toch brengt een verzekering voor je hond veel rust omdat je nooit voor onvoorziene kosten kan komen te staan. In bijna alle gevallen wordt een groot deel vergoed van de medische kosten. Onze voorkeur momenteel gaat uit naar PetSecur, dit omdat zei de beste prijs hebben bij de dekkingen die wij hebben onderzocht (2021). Wij zullen dit jaarlijks checken om jullie te voorzien van de beste deals.

Bereken de beste verzekering voor jou situatie

Omdat iedereen andere wensen heeft voor een verzekering kan je altijd het beste zelf je premie berekenen. Zo kom jij er zelf achter welke aanbieder het beste aansluit bij jou situatie.

?wi=355087&ws=
Beoordeel dit artikel
[Total: 101 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test