Hondenfietskar

Hondenfietskar
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Een hondenfietskar kopen

Wij schatten de kans erg groot in dat je op zoek bent naar een fietskar voor honden, je bent namelijk met een reden hier op de site terecht gekomen. Door middel van een goede kar voor achter op de fiets weet je zeker dat je altijd weer kunt zorgen voor een optimaal ritje voor jouw hond. We zien echter dat er nog veel onduidelijkheid bestaat als het aankomt op deze aankoop. Wij willen ervoor zorgen dat deze onduidelijkheid voor eens en voor altijd kan worden weggenomen. Om hiervoor te zorgen hebben we hieronder het belangrijkste voor je op een rijtje gezet als het aankomt op het kopen van een fietskar voor honden. Door deze handige informatie zal je niet meer voor verrassingen komen te staan

Puppybrokken

Waarom een hondenfietskar kopen?

Voordat we ingaan op het kopen van een hondenfietskar is het noodzakelijk om stil te staan bij de vraag waarom je er eigenlijk verstandig aan doet om een hondenfietskar te kopen. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke kar is dat het een stuk makkelijker is om jouw hond mee te nemen op de fiets. Hoewel het ook mogelijk is om je hond naast je te laten lopen tijdens het fietsen is dit niet altijd handig als je een eind wilt gaan fietsen. Door middel van een hondenfietskar kan je er dan ook voor zorgen dat je zeker weet dat jouw hond niet achter je aan hoeft te rennen. Mocht je de hond mee willen nemen naar een park in de buurt dan komt dit zeker van pas.

Een andere reden waarom een hondenfietskar een verstandige aanwinst is om te maken is het feit dat je hiermee tenminste wel veilig in het verkeer kunt fietsen. Heb je een hond naast je lopen dan loop je veel meer risico op een aanrijding of een ongeluk. Een hondenfietskar maakt het dan ook echt een stuk makkelijker om je in het drukke verkeer te begeven met de hond. De hond kan niet zomaar weglopen maar zal in de kar blijven zitten. Door het hoge mate van comfort zal de hond er echt geen last van hebben.

Verschillende soorten hondenfietskarren

Als het aankomt op het kopen van een hondenfietskar is het niet zo dat er maar één optie is om voor te kiezen. Dit maakt het voor veel mensen dan ook gelijk zo lastig om de knoop door te hakken. Over het algemeen kunnen we onderscheid maken tussen de zachte en harde hondenfietskarren. Om dit verschil duidelijk te maken hebben we hier hieronder wat meer over uiteengezet:

  • De zachte hondenfietskarren – deze karren zijn meestal gevoerd met een of andere vorm van vulling. Dit kan de rit voor je hond net even wat comfortabeler maken als je op een weg fietst met heel veel hobbels of gaten in de weg. Het nadeel van zachtere gewatteerde hondenfietskarren is dat ze meer geuren kunnen absorberen. Dit is al helemaal het geval als je hond nat wordt in de regen en gaat liggen in de kar. Andere hondengeuren zijn onder andere plassen en poep, vooral als ze een ongelukje krijgen tijdens het fietsen. Wees ook voorbereid op eventueel braaksel, vooral als je hond last heeft van reisziekte. Kies dan ook altijd een hondenfietskar die van binnen en buiten gemakkelijk te reinigen is.
  • De harde hondenfietskarren – naast de zachte hondenfietskarren kan je ook kiezen voor de hardere modellen. De harde karren hebben minder vulling en worden meestal alleen geleverd met een gewatteerde mat waar je hond op kan zitten. De wanden van deze dragers of aanhangers zijn slechts één laag dik nylon weerbestendige stof en kunnen een doorzichtig plastic raam bevatten. Deze fietskarren zijn zeer eenvoudig te wassen en daardoor sneller te drogen. Je kunt altijd meer comfort toevoegen aan de fietskar door een hondendeken in de kar te leggen. Deze moet je natuurlijk wel los aanschaffen nu je deze er eigenlijk nooit bij krijgt.

De keuze die je maakt is echt volledig afhankelijk van wat je zelf prettig vindt voor de hond. over het algemeen zijn de harde karren net even wat beter, al zijn deze ook gelijk een stukje duurder. Hierdoor is het een persoonlijke afweging om te maken.

Waar op letten bij de aanschaf

Er zijn dus meerdere redenen waarom het handig is om een fietskar voor honden te kopen. Nu is het wel zo dat het maken van deze aankoop niet zo eenvoudig is. Er zijn namelijk verschillende factoren die van belang zijn bij het maken van je aankoop. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder het belangrijkste onder elkaar gezet voor als het aankomt op het kopen van een fietskar voor honden. Door hierop te letten weet je zeker dat je met het juiste product uit zal komen.

  • Wat is je budget – Voordat je op zoek gaat naar de mogelijke fietskarren om voor te kiezen voor jouw hond moet je goed nadenken over het budget dat je voor ogen hebt. Het is noodzakelijk dat je een veilig model koopt waar je veilig gebruik van kunt maken. Als je kiest voor een goedkoper model is het handig om de artikelomschrijving goed te lezen en te kijken naar mogelijke recensies over die specifieke aanhangwagen. Er zijn een aantal goede prijs-kwaliteitsverhouding fietskarren op de markt. Als je van plan bent om voortdurend en in alle weersomstandigheden een fietskar te gebruiken, kun je beter een duurder model kopen dat nog vele jaren meegaat.
  • Hoe wordt hij gemonteerd – het is natuurlijk noodzakelijk om ook te denken aan de montagewijze voor de kar die je hebt gekozen. Het is verstandig om altijd een kar te kiezen die makkelijk kan worden losgemaakt van je fiets. Je wilt niet hebben dat je vast zit aan een hondenfietskar als je jouw fiets even nodig hebt. Tegelijkertijd wil je wel zeker weten dat je een kar goed blijft zitten tijdens het fietsen. Hij moet ook sterk, stevig, stabiel en licht zijn, al helemaal als je een vrij grote hond hebt. Alle fietskarren worden geleverd met de passende ’trekhaak’ of fitting waarmee je de kar aan uw fiets kunt bevestigen. De meeste koppelstukken kunnen op je fiets blijven zitten, ook als je zonder kar wilt fietsen.
  • Hoe groot is je hond – het is vervolgens ontzettend belangrijk om rekening te houden met de grootte van jouw hond. Houd er ook rekening mee of je hond nog gaat groeien in grootte en gewicht. je wilt niet hebben dat de kar te klein is voor jouw hond. Als je een pup hebt en niet zeker weet hoe groot die zal worden als hij volgroeid is, kun je met je dierenarts praten of fokgidsen bekijken op het internet. Zo krijg je een beter beeld bij hoe groot de hond eigenlijk zal worden Om de grootte van je hond te meten moet je een paar aparte metingen doen. Dit zijn onder andere de volgende:
  • De hoogte van uw hond van de bovenkant van zijn hoofd tot zijn poten.
  • Hoogte van je hond van schouders tot poten
  • Hoogte van je hond van de kin tot aan de poten
  • Lengte van je hond van de borst tot de achterhand

Je zult hierbij rekening moeten houden met de hoogte van de fietskar en de hoogte van je hond. Ga er niet van uit dat je hond zal gaan liggen als je hem in de kar stopt. We weten allemaal dat honden onvoorspelbaar kunnen zijn, al helemaal als ze niet thuis zijn. Zorg ervoor dat je ruimte overlaat voor je hond om prettig te kunnen staan. Ze zullen op moeten staan en zich moeten omdraaien in de kar. Anders wordt het krap en ongemakkelijk voor je hond.

  • Heb je accessoires nodig – kijk als laatste even naar eventuele accessoires die op de kar zijn toegevoegd. Hier kan je denken aan handig zakken, opbergvakken, veiligheidsvoorzieningen en andere handige accessoires. Sommige goed ontworpen hondenkarren hebben afneembare kussens die je makkelijk kunt wassen. Sommige hebben zelfs een extra regenhoes om je nog beter te beschermen tegen de regen. Ook is het handig om te kiezen voor de speciale stroller karren. Deze karren bevatten meestal een handige derde wielbevestiging en stuurstang die aan je fietskar wordt toegevoegd om deze om te bouwen tot een wandelwagen.

Beste budget hondenfietskar

Een lekker fietstochtje maken en onbezorgd je favoriete viervoeter mee? Dat is geen probleem met deze mooie fietskar van Keddoc! Met deze stevige fietskar neem je je hond overal veilig mee naar toe. De perfecte combinatie van veiligheid en comfort, voor een hele scherpe prijs!

Hondenfietskar

Beste middenklasse hondenfietskar

Met deze hondenfietskar van Trixie neemt u uw hond mee op elke reis met de fiets!

Met deze fietskar raakt uw hond niet meer oververhit of uitgeput als u op pad gaat op de fiets! Deze hondenkar voor onderweg is eenvoudig te koppelen aan uw fiets door middel van het meegeleverde koppelstuk. De maten van de hondenfietskar zijn 63 x 68 x 75 cm. De handige kar is gemaakt van duurzaam, makkelijk te onderhouden polyester om een stevig metalen frame. Kijk goed naar de maat van je hond. Deze Trixie fietskar is voor ieder maat hond beschikbaar.

Hondenfietskar

Beste hondenfietskar

De Trixie Hondenfietskar Opvouwbaar van 103 x 74 x 95 cm is een handige kar die van alle gemakken voorzien is om jouw hond mee te nemen op fietstochtjes.
Waar je ook heen gaat op de fiets, jouw hond gaat met je mee! Deze handige hondenfietskar van Trixie is helemaal afgestemd op de behoeften van jou en jouw hond. De kar is voorzien van een in hoogte verstelbare duwstang, een achterdeur en een vastzetrem. Voor het comfort van jouw hond zijn er een uitneembare bodemplaat met slipvaste bekleding en een uitneembare ligmat met visco-elastisch schuim aan deze kar toegevoegd.

Hondenfietskar
Beoordeel dit artikel
[Total: 73 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test