Honden die niet verharen

Honden die niet verharen
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Top 16 van honden die niet verharen of nauwelijks verharen

Als je aan honden denkt dan is een grote hoeveelheid haar een van de eerste dingen waar je wellicht aan zal denken. Nu is dit niet altijd het geval. Het is namelijk zo dat er bepaalde hondenrassen te vinden zijn die niet verharen. De kans is groot dat jij dit ook wel ideaal zou vinden, je bent namelijk met een reden bij dit artikel terecht gekomen. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de bekendste hondenrassen die niet verharen voor je op een rijtje gezet.

Tibetaanse Terriër

Tibetaanse terriërs laten echt zien dat hypoallergeen betekent dat je geen last meer hebt van los haar in huis. Hoewel dit ras veel verzorging nodig heeft is het wel zo dat dit ras echt niet veel verhaart. Dit maakt het dan ook een prima optie voor de mensen die op zoek zijn naar een hond die geen rotzooi achterlaat in huis. Deze pluizige honden waren ooit de metgezellen van boeddhistische monniken en de waakhonden van nomadische herders. Dit kan je natuurlijk wel een beetje zien aan de naam van deze hond.

tibetan terrier

Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond is een bijzondere hond om in huis  te halen. Deze hond is erg loyaal en energiek. Hun vacht verhaart weinig en ze worden beschouwd als een hypoallergeen ras. Toch heeft de Portugese Waterhond nog steeds regelmatige verzorging nodig. Deze hond was het geschenk van president Obama van de Verenigde Staten aan zijn dochters toen hij werd ingewijd, toch wel leuk om te weten.

Portugese Waterhond

Poedels

Poedels zijn te vinden in drie verschillende maten. Je hebt de mini poedels, maar je hebt ook grotere poedels. Poedels zijn een van de meest populaire honden ter wereld. Deze intelligente en sociale honden worden ook beschouwd als hypoallergeen. Naast het feit dat ze niet veel verharen, staan poedels ook bekend als vrijwel reukloos. Dit maakt het een handige aanwinst voor de mensen die honden normaal gesproken erg vinden stinken.

Poedel

West Highland White Terrier

De West Highland White Terrier is een super lief hondje met een erg dikke vacht. Deze honden zijn trouw aan hun baasjes. Dit maakt ze dan ook gelijk geweldige waakhonden. Ook zijn het hypoallergene honden die niet verharen. Deze honden zullen wel eens wat haar verliezen, maar echt niet veel in verhouding met andere rassen. De West Highland White Terrier werd oorspronkelijk gefokt uit de Cairn en Schotse Terriers om een ras te creëren dat niet verward zou worden met een vos bij de jacht.

west highland white terrier

Brussels Griffon

Brussels Griffon honden staan bekend om hun waakzaamheid en hun vriendelijke karakter. Maar Brussels Griffons zijn ook hypoallergene honden, ze verliezen namelijk nauwelijks haar. Hierdoor heb je ook geen last meer van losse haren in huis. Hoewel ze de neiging hebben om zich meer met één persoon te verbinden dan met andere, zijn Brussels Griffon honden uitstekende huisdieren voor gezinnen met kinderen.

Honden die niet verharen

Maltezer

Maltezers staan bekend om hun prachtige witte vacht. Toch zal je bij deze honden niet bang hoeven zijn voor losse haren, de honden verharen namelijk eigenlijk niet echt. Deze hondjes zijn super leuk voor in huis nu ze een energiek karakter hebben. De maltezer zou verwant zijn aan de Tibetaanse Terriër, echter is hun exacte herkomst is niet bekend. Ze staan bekend als Romeinse Dameshonden en werden gebruikt voor het vangen van knaagdieren in oude en middeleeuwse steden.

maltezer

Shih Tzu

Shih Tzu honden zijn erg loyaal. Dit is dan ook de voornaamste reden dat je dit ras zou moeten overwegen voor bij jou in huis. Echter is er nog een bijzonder kenmerk wat deze honden zo bijzonder maakt. Dit is het feit dat ze worden gezien als hypoallergeen. De Shih Tzu vacht werpt niet af, het haar valt alleen uit als het geborsteld wordt. De naam Shih Tzu komt van het woord voor leeuwenhond in het Chinees. Dit oude hondenras is gefokt om te lijken op leeuwen die worden afgebeeld in oude Oosterse kunst.

Shih Tzu

Kerry Blue Terriër

Deze hond wordt ook wel de Irish Blue genoemd. De Kerry Blue Terriër werd gefokt als een speciale werkhond die het huis beschermde en die op ongedierte kon jagen als dit nodig was. Kerry honden hebben haar dat vergelijkbaar is in textuur met fijn menselijk haar en ze werpen niet af. Kerry Blue Terriers worden geboren met een zwarte vacht. De blauwe tint verschijnt rond de tijd dat de hond oude wordt.

Havanezer

Havanezer honden zijn echt ideale huisdieren voor gezinnen met kinderen. Ze zijn ongelooflijk sociaal en staan bekend om hun levendige karakter. De Havanezer is oorspronkelijk gefokt voor Cubaanse kunstenaars. Ze hebben de bijnaam “Klittenband Hond” geadopteerd omdat ze zo dicht bij hun baasjes blijven. Deze honden verharen eigenlijk niet, hierdoor hoef je dus ook niet zo vaak je woning schoon te maken.

Havanezer

Chinese Crested

Zowel de Hairless als Powderpuff varianten van Chinese Crested zijn hypoallergeen. Dit maakt het zeker een aanwinst voor in huis als je niet zit te wachten op haren op de bank. Belangrijk om te weten is dat de Cresteds erg gevoelig zijn voor extreme temperaturen. In ons koele klimaat is het dan ook noodzakelijk dat je deze honden wel warm houdt. De Chinese Cresteds komen eigenlijk uit Afrika. Nadat Chinese handelaren de honden aan boord van hun schepen lieten gaan om op ongedierte te jagen, werden ze omgedoopt tot de Chinese Crested. Altijd leuk om te weten!

Chinese Crested

Schotse Terrier

Deze hond is erg territoriaal. Dit maakt de Schotse Terrier dan ook echt een trouwe metgezel. Daar komt bij dat hij beschikt over een hypoallergene vacht. Door de minimale verzorging zal je met dit huisdier echt niet de fout in kunnen gaan. De Schotse Terrier is op dit moment een zeer populair hond om te kiezen die veel wordt gekozen door beroemdheden. Een van de meest iconische Schotse Terriërs is terug te vinden in Monopoly. Hier heeft deze hond namelijk zijn eigen poppetje gekregen.

Schotse Terrier

Ierse Waterspaniël

Het Ierse Waterspaniël-ras bestaat al eeuwenlang. Als jacht- en gezelschapshond is de Ierse Waterspaniël een super leuke hond om in huis te halen als je hem graag wilt trainen. De vacht heeft wel regelmatig verzorging nodig, maar het ras wordt beschouwd als hypoallergeen. Dit ras krijgt dan ook echt veel minder te maken met haaruitval dan ander soorten hondenrassen.

Cairn Terriër

De Cairn Terriër is een vrolijk ras dat zijn oorsprong vindt in Schotland. Oorspronkelijk werden deze honden gebruikt voor het zoeken naar ongedierte in steenhopen. Deze hopen noemden ze ook wel cairns. De Cairn Terrier is op dit moment een populair ras om te kiezen. Hun dikke vacht is hypoallergeen en is ook nog eens waterafstotend. De vacht van een Cairn Terrier kan in de loop der jaren meerdere malen van kleur veranderen. Dit zorgt ervoor dat jouw hond altijd een bijzondere uitstraling zal krijgen.

Cairn Terriër

Labradoodle

Wat eind jaren tachtig begon als een kruising is nu een populair hypoallergeen huisdier. De Labradoodle staat dan ook echt bekend als een ras wat bijna niet verhaard. De Labradoodle is technisch gezien geen ras op zich, maar zou in de toekomst wel kunnen worden gezien als een los ras. Goed gefokte Labradoodles zijn van nature vriendelijk en actief, dit maakt ze dan ook echt goede huisdieren. Hoewel Labradoodles hypoallergeen zijn kan het wel zijn dat deze hond een paar haren verliest. Het hangt dan ook echt volledig af van de soort hond die je in huis weet te halen.

Labradoodle

Border Terriër

De Border Terriër is gefokt voor de jacht op vossen en knaagdieren. Toch is het een leuk ras om in huis te halen, ook als je kinderen hebt. Hun vacht is hypoallergeen en verliest maar weinig haar. Dit maakt het zeker een goed ras om te overwegen. Border Terriërs hebben een sterk instinct. Als je hamsters, cavia’s, konijnen of andere knaagdieren als huisdier hebt kan het zomaar zijn dat deze hond hier achterna gaat. Wees je hier dus echt van bewust.

Border Terriër

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is het laatste ras wat eigenlijk geen last heeft van verharen. Deze honden kunnen behoorlijk eigenwijs zijn. Ze zijn oorspronkelijk gefokt om op knaagdieren te jagen, hierdoor zijn ze ook gelijk erg trouw aan hun baasje. Hun hypoallergene vacht verliest maar erg weinig haar. Hoewel de exacte oorsprong van het Yorkshire Terriër ras onbekend is, wordt het over het algemeen aangenomen dat ze gefokt zijn door werkende Noord-Engelanders om ratten te vangen in oude houtmolens.

Yorkshire Terrier

Conclussie

Kies je voor een van de hondenrassen van hierboven dan zal je niet bang hoeven te zijn voor allerlei losse haren in huis. Dit zijn allemaal honden die ideaal zijn voor mensen die het niet fijn vinden overal haren te vinden. Let wel op! Iedere hond is anders zo kan het altijd voorkomen dat een hond toch verhaart. Vraag daarom altijd bij de fokkter naar meer informatie. Hier op de site kan je overigens nog veel meer artikelen vinden die je zeker even door zou moeten nemen. Dit leert je namelijk alles wat je moet weten over honden in huis!

Beoordeel dit artikel
[Total: 101 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test