Hond gestoken door wesp

Hond gestoken door wesp
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Hond gestoken door wesp

Wespen zijn natuurlijk ontzettend vervelend. Wanneer je geprikt wordt heb je last van een aardige bult die flink kan jeuken. Nu het voor mensen al vervelend is om gestoken te worden is het zo dat veel mensen zich afvragen wat er gebeurd als jouw hond wordt gestoken door een wesp. Is dit eigenlijk gevaarlijk? En wat moet je doen als het inderdaad zo is dat jouw hond gestoken is? Om antwoord te krijgen op deze vragen zal je snel verder moeten lezen. We hebben het in dit artikel namelijk allemaal voor je op een rijtje gezet!

Hond gestoken door wesp

Steek door een wesp • bekende symptomen

Als je hond door een bij of wesp wordt gestoken, is het ergste wat ze zullen krijgen een gezwollen gezicht en wat pijn op de plek die gestoken is. Hoewel je hond misschien van streek lijkt wanneer hij is gestoken, zou deze pijn na een tijdje moeten verdwijnen. In sommige gevallen kan je hond echter allergisch zijn voor het gif dat wordt geïnjecteerd door de bijen- of wespensteek. Als dit niet wordt behandeld, kan dit leiden tot de dood. Wordt je hond gestoken door een wesp dan kan hij last krijgen van de volgende symptomen:

  • De hond kan krabben op de plek van de steek
  • De hond kan gaan blaffen of janken
  • De hond kan last krijgen van een zwelling in een bepaald gebied
  • De hond kan zijn pootje vasthouden

Zolang het hierbij blijft is er vaak niet veel aan de hand. Merk je echter dat jouw hond zich heel raar gedraagt of niet meer kan lopen dan is de kans groot dat hij allergisch is voor het gif. In dit geval zal je wel een dierenarts moeten benaderen. Overigens zijn er maar heel weinig honden allergisch. Je zal je over het algemeen dus niet heel veel zorgen hoeven te maken zolang je snel ingrijpt met de onderstaande stappen na de steek van de wesp.

Wat moet je doen als je hond gestoken wordt?

Het eerste wat je moet doen als jouw hond gestoken wordt is kalm blijven. Het is nergens voor nodig om paranoia of hysterisch te worden, hier heeft je hond nu eenmaal niet aan. Trek de angel uit de huid. Wanneer je dit hebt gedaan zou je de huid even goed moeten spoelen met water. Probeer de angel niet uit te knijpen, dit kan er namelijk voor zorgen dat er nog meer gif in de huid terecht komt. Het aanbrengen van ijs zal helpen om de huid te kalmeren. Als de angel in de mond of keel zit, neem dan contact op met de dierenarts. Dit kan namelijk opzwellen en de ademhaling belemmeren. Als je hond een allergische reactie of een anafylactische shock vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Deze kan hem een speciale spuit geven.

Beoordeel dit artikel
[Total: 20 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test