Grootste honden ter wereld

Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

De top 9 grootste hondenrassen

Zoals je weet zijn er echt ontzettend veel hondenrassen te vinden op deze wereld. Van de mini hondjes tot aan de enorme honden, voor iedereen is er wel een geschikt ras te vinden. Mocht jij houden van grote honden dan heb je geluk. In dit artikel hebben we namelijk de top 9 grootste hondenrassen voor je op een rijtje gezet. Deze honden zijn pas écht groot!

9. Ierse wolfshond

Net als de Schotse hertenhond werd de Ierse wolfshond gefokt om te helpen bij de jacht. Vroeger was het aan deze hond om wolven op afstand te houden. Hij is later doorgefokt tot oorlogshond. De Ierse wolfshond is oud en is in het jaar 7000 v.C. al in Ierland terecht gekomen. Deze honden zijn vandaag de dag vrij rustig en gereserveerd, intelligent en makkelijk om op te voeden. Vaak worden deze honden maximaal 60 cm hoog, al hangt het natuurlijk een beetje van de hond af.
Grootste honden ter wereld

8. Leonberger

De Leonberger is een mix tussen een Newfoundland en een Sint Bernard. In het midden van de jaren 1840 kruiste een Newfoundland met een Sint Bernard voor vier generaties. Vervolgens werd er ook een Pyreneese Berghond aan de mix toegevoegd. Het resultaat van deze verschillende generaties van de fokkerij is de Leonberger. Dit ras is tussen de 45 en 55 centimeter groot. Maar ondanks hun grootte zijn het ontzettend leuke familiehonden waar je goed mee kunt spelen.
Leonberger

7. Sint Bernard

De Sint Bernard is een ras dat oorspronkelijk in de Zwitserse Alpen en Noord-Italië is ontstaan als reddingshond. De monniken van het Saint Bernard Hospice worden gezien als de eersten die de honden trainden. Dit deden ze om mensen te redden in de bergen. Deze honden hebben een schofthoogte van ongeveer 80cm. Deze honden zien er ook weer wat groter uit omdat ze een enorm dik vacht hebben. Het zijn ontzettend lieve honden die ideaal zijn voor mensen met kinderen.

Sint Bernard

6. Engelse mastiff

De Engelse mastiff is een van de grootste hondenrassen die erg veel lijkt op de Napolitaanse variant. Deze hond kan een schofthoogte hebben van wel 60 cm. Sommige honden wegen ruim 90 kg. Van alle honden is dit echt een van de zwaarste honden die je maar kunt vinden. Het grootste gewicht voor een hond ooit opgenomen was een Engelse mastiff genaamd Aicama Zorba. Deze was ruim 130 kg!

english mastiff scaled

5. Newfoundlander

De Newfoundlander is een werkhond uit Newfoundland, hoe lastig was het om dit te raden? In tegenstelling tot veel grotere rassen is de Newfie niet gefokt om een waakhond te zijn. In plaats daarvan was het een hond die gebruikt werd om vissers te helpen. De grote gespierde honden zijn in staat om netten en lijnen uit boten te halen, karren te trekken en mensen te redden die overboord vallen. Het ras is een uitzonderlijke waterhond en een sterke zwemmer, niet voor niets dat dit hondenras veel reddingen op haar naam heeft staan. Newfoundlander honden staan tussen de 60 en 70 cm centimeter hoog. Ze zien er nog groter uit door hun dikke dubbele vacht. Door deze vacht hebben ze het niet zo koud in het water.

newfoundlander

4. Dogue de Bordeaux

De Dogue de Bordeaux heeft verschillende namen. Enkele van de bekendste namen zijn onder andere Bordeaux mastiff, Franse mastiff en Bordeaux dog. Dit ras is echt een bijzonder ras om te zien. De Dogue de Bordeaux is een van de oudste rassen van Frankrijk. De Dogue de Bordeaux is tussen de 58 en 68 centimeter groot en weegt ontzettend veel. Maar hoewel het vrij gemiddeld is voor zover het mastiff rassen betreft, heeft deze hond een uniek ding. Deze hond heeft naar verluidt de grootste kop van alle honden in verhouding tot de lichaamsgrootte. Wist jij dat de Dogue de Bordeaux ook op de lijst staat van duurste honden ter wereld.

Bordeaux Dog

3. Schotse hertenhond

Op de derde plek van onze top 9 grootste hondenrassen vinden we de Schotse hertenhond. De Schotse hertenhond dankt zijn naam aan zijn afkomst. Het ras komt oorspronkelijk uit Schotland en is ook gebruikt om op edelherten te jagen. Het zijn dan ook echt ontzettend snelle honden. Ze zijn groter en zwaarder dan de greyhounds, echter zien ze er wel een beetje hetzelfde uit. Het slungelige lichaam is echt bedoeld voor de snelheid. De hertenhonden kunnen een schofthoofte van 65 cm bereiken. Hoewel ze vandaag de dag niet meer gebruikt worden voor de hertenjacht, wordt het ras in leven gehouden door liefhebbers die ze gebruiken voor de show.

Scottish deerhound scaled

2. Napolitaanse mastiff

Mastiff rassen behoren tot de grootste hondenrassen als we niet alleen kijken naar de lengte, maar ook naar de breedte. De Napolitaanse mastiff is afkomstig uit Zuid-Italië. Deze hond wordt vaak gebruikt als  waakhond. Niet zo raar, de hond is namelijk 60 cm hoog en echt ontzettend breed. Teven zijn meestal een beetje kleiner, deze zijn een paar centimeter lager dan de mannetjes. Dit ras staat bekend als onbevreesd en beschermend voor huis en gezin, hierdoor is het een ideale waakhond. Nu zijn de Mastiffs wel vaak aan de stille kant, echt blaffen voor een inbreker zullen ze dus niet zo snel doen.
Napolitaanse mastiff scaled

1. De Duitse Dog (The Great Dane)

De Duitse Dog wordt door veel experts algemeen erkend als het grootste hondenras, vandaar dat we hem op de eerste plek hebben gezet. De Duitse Dog is een ras van Duitse oorsprong. De Duitse naam Deutsche Dogge betekent Duitse mastiff. Echter is dit ras ene beetje een combinatie, het is namelijk een ras wat ook weer verwantschap heeft met de Engelse mastiffs en Ierse wolfshonden. Hoewel ze niet de zwaarste honden zijn behoren ze wel tot de grootste honden. De gemiddelde Great Dane is ongeveer 70 tot 80 centimeter groot, maar vaak zijn ze nog groter De wereldrecordhouder voor de hoogste hond was een Duitse Dog genaamd Zeus die ruim 1.10 m hoog was. Precies, groter dan een pony!
Great Dane 1
Beoordeel dit artikel
[Total: 1 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test