Golden Retriever

golden retriever
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Intro

De Golden Retriever is een middelgrote hond en is vriendelijk voor iedereen; dit ras heeft een goudkleurige huid zoals zijn naam doet vermoeden. Ze zijn gemakkelijk te trainen en houden van zwemmen. Dit ras heeft veel haar met een dichte binnenvacht die hem warmhoudt.

Dit ras komt oorspronkelijk uit Schotland, en zijn groei begon in de 19e eeuw. Het kan gebruikt worden op vele manieren . Dit ras is zo vaardig dat het kan worden gebruikt om te jagen , zoeken , redden en opsporen van alles , mensen en honden . Hij wordt ook gebruikt als hulp voor blinden en doven. Hij is echter ongeschikt om een militaire hond te zijn vanwege zijn schoonheid, maar het kan een geweldige familiehond zijn. Deze hond is een van de meest populaire hondenrassen over de hele wereld.

Hoeveel kost een Golden Retriever?

Veel mensen vragen zich af wat een Golden Retriever kost voordat ze van plan zijn hem aan hun gezin toe te voegen. De Golden Retriever is lief en intelligent en een van de meest compatibele om in ieders huis te hebben. Daarom is de vraag naar dit ras omhoog geschoten, en kan men verwachten dat de prijs varieert van €800 tot €1500.

Veel mensen in Nederland hebben dit hondenras, en ze zijn blij met zijn vriendschap. Heroverweging is noodzakelijk voor fokkers alvorens te besteden aan een hond .  Een grote hoeveelheid geld is essentieel voor het hebben van een goede hond. De meeste mensen kopen hem van de verkeerde zonder enige suggestie en onderzoek, wat leidt tot angst en onvriendelijk gedrag met het dier.

Golden retriever

Opmerking: Door Corona is de vraag naar honden flink gestegen. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te vinden en vandaar een stuk duurder dan ‘normaal’. Pas op voor broodfokkers!

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Levensverwachting

10 - 12 jaar

Herkomst

Schotland

Schofthoogte

51 - 61 cm

Gewicht

25 - 34 kg

 • Trainbaarheid
 • Geschikt voor kleine tuin
 • Kan lange tijd alleen blijven
 • Geschikt als eerste hond
 • Intelligentie
 • Kindvriendelijk
 • Waaksheid
 • Vachtverzorging
 • Energie level
 • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Disclaimer: Hoewel de hier vermelde kenmerken vaak representatief zijn voor dit ras, zijn honden individuen waar persoonlijkheden en verschijningen kunnen variëren.

Geschiedenis

Wist u dat? Dudley Marjoribanks het ras van de golden retriever in het begin van de 19e eeuw in Groot-Brittannië heeft voortgebracht. Het ras ontstond door Flat-coated retrievers en twee water spaniels. Sommige andere hondenrassen zijn ook opgenomen in de fokkerij. Over dit onderwerp werd een boek geschreven door Dudley Marjoribanks en gepubliceerd met een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe golden retriever rassen. In de jaren 1860, was sir Dudley Marjoribanks in Schotland met dit plan om een nieuw hondenras te fokken, maar sommige gevolgen weerhielden hem ervan dit te doen

Hoe is het karakter van de Golden Retriever?

Karakter

Als we het over hun temperament hebben, zijn ze vriendelijk, zachtaardig, speels en vriendelijk. Ze zullen iemand niet snel kwaad doen en spelen over het algemeen graag met kinderen.

Hij kan de kinderen en het gezin beschermen. Ze houden van mensen en kunnen niet al te lange tijd alleen in huis doorbrengen. Omdat ze veel energie hebben, hebben ze behoefte aan spelen en zijn ze geschikt voor het gezin met een actieve levensstijl. Ze vinden het zelfs heerlijk om te werken en het hun baasje naar de zin te maken als ze wat gaan doen. Ze gaan vaak goed samen met katten met de juiste training

Uiterlijk

De Golden Retriever wordt ongeveer 30 tot 35 kg zwaar, terwijl teefjes meestal 25 tot 32 kg wegen. Hun kleur varieert van licht goudkleurig tot goudkleurig en crème tot goudkleurig. Zijn lichaamsbouw kan volumineus zijn terwijl zijn huid bedekt is met haar.

Levensbehoeften

Over vriendelijk gesproken, het is een van de makkelijkste honden die ik ken. Hij heeft keurige eetgewoonten Golden Retrievers eten meestal typisch hondenvoer. Golden retrievers zijn een beminnelijk ras en een gelukkig levend wezen Golden retrievers moeten door iemand omringd worden omdat ze zich niet goed voelen als er niemand thuis is.

Golden Retrievers Gezondheidsproblemen

De Golden Retriever heeft een levensduur van 10 tot 12 jaar.

Hypothyreoïdie is een van de belangrijkste ziekten die bij dit ras voorkomen. Ook oogziekten, subaortale aandoeningen, elleboogaandoeningen, cel tumoren zijn veel voorkomende ziekten. Daarom is een regelmatige controle van zijn gezondheid de beste praktijk en geschikt voor zijn gezondheid.

Verzorging van Golden Retrievers

Vachtverzorging van de Golden Retriever

De Gold Retriever moet 1 tot 2 keer per week worden geborsteld om allergie en verharen te voorkomen. Hij moet niet zo vaak in bad om haaruitval te voorkomen, omdat dit schadelijk kan zijn voor zijn vacht en mooie haar.

Wat is de beste shampoo om het haar van de Golden Retriever zachter te maken?

Als de Golden Retrievable huidproblemen heeft, kunt u een geschikte hondenshampoo zoeken die Vitamine E bevat. Dit ingrediënt zal het haar van de pup glad, zijdezacht en gezond maken, niet alleen dit, maar het kan hun huid ook beschermen.

Als de shampoo is opgenomen met de functie van de conditioner, zal het de beste keuze voor Retriever zijn. De reden hiervoor is dat het de haren glad maakt, en de eigenaar kan de haren gemakkelijk borstelen zonder ze te beschadigen.

Golden Retriever nagelverzorging

De nagels mogen getrimd worden om zijn gezondheid goed te behouden. Dit kan je het beste laten doen. Zo ben je er zeker van dat het gebeurt zonder je hond pijn te doen.

Borstel de haren regelmatig

Iedereen die een golden retriever aanschaft, moet weten hoe hij zijn nieuwe trouwe vriend moet verzorgen. Veel mensen hebben problemen met de haren van hun huisdieren. Het haar kan overal in huis te vinden zijn als u er niet op let. Om het vinden van dood haar te voorkomen, kan regelmatig borstelen de beste oplossing zijn.

Het geven van een bad

Verder helpt baden bij het ophalen van het dode haar. Het is aan te raden om te beginnen met borstelen voordat het droog wordt. Bovendien houdt dit ras ook van baden, baden helpt hen ook om schoon te blijven.

Opleiding

Golden retrievers hebben baat bij een vroege socialisatie en puppy cursus. Om puppy’s te helpen zich in hun korte leven goed aan te passen, moeten ze worden blootgesteld aan een breed scala van mensen, omstandigheden en plaatsen.

Houd hem actief

De hond die geen beweging krijgt en alleen in huis wordt gelaten of niet aan de buitenomgeving wordt blootgesteld, kan lui en ongezond worden. Kauwen en huiduitslag tonen aan dat de hond mentaal niet gezond is. Ze moeten elke dag worden uitgelaten en houden van spelen en springen met kinderen en andere honden. 

Evenwichtige voeding

Zelfs als het gaat om zijn voeding, moet de eigenaar zorgen over het geven van meer voedsel, omdat de Golden Retrievers zeer snel overgewicht krijgen. Als u niet zeker bent over hoe te voeren en welke hoeveelheid u moet aanbieden, neem dan suggesties aan van dierenartsen en meet zijn gewicht eens per maand, want het is gevaarlijk voor ze om te zwaar te worden.

Gebitsverzorging en pootverzorging

Het gebit van de pups gezond houden is essentieel om veel ziekten te voorkomen en hun mond mond fris te houden met een goede geur. Zoals mensen hun tanden moeten poetsen, moet de Golden Retriever ook hun tanden poetsen.

Er zijn verschillende goede tandpasta’s en borstels beschikbaar in de lokale markt voor de honden waarmee men het gebit van zijn hond sterker en goed kan maken.

Voeding

Streef naar 1,5 tot 2 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt doet er ook toe – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in het voeden van je hond en hoe minder je er van in de voerbak van je hond hoeft te schudden.

Meer informatie over hondenbrokken?

Enkele interessante feiten over Golden Retrievers

 • Tucker Budzyn is de bekende Golden Retriever op sociale media met meer dan 3 miljoen volgers op YouTube, Facebook, en Instagram.
 • Golden retrievers hebben baat bij vroege socialisatie en puppytrainingen. Om puppy’s te helpen goed aangepast te groeien in hun korte leven, moeten ze worden blootgesteld aan een breed scala van mensen, plaatsen en omstandigheden.
 • Dit ras is geselecteerd door vele films zoals Homeward Bound, Full House, Disney Buddy films, en de Air Bud films.
 • Tennisballen zijn een favoriet van golden retrievers. Vraag maar aan Finley, een 6-jarige golden retriever die het Guinness World Record heeft voor het hebben van de meeste tennisballen in zijn bek in een keer. Hij kan zes mensen dragen!
 • Ondanks zijn populariteit en slimheid, heeft dit ras nog nooit de Westminster Kennel Club gewonnen.

Vaak gestelde vragen

Hebben Golden Retrievers gebitsproblemen?

Gebitsaandoeningen komen het meest voor bij dieren. Het gebit schoonhouden is erg belangrijk. Ongeveer 80% van de dieren heeft last van gebitsaandoeningen.

Wat betekent het als het tandvlees van de hond zwart wordt?

De zwarte vlek op het tandvlees van de hond kan een teken zijn van mondkanker; het kan echter genetisch bepaald zijn, maar als u het de eerste keer opmerkt en het er daarvoor niet was, moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan.

Conclusie

Het Golden Retriever ras is het meest populaire ras over de hele wereld vanwege zijn aantrekkelijke fysiek en kleur en zijn lieve karakter.

Ondanks zijn prachtige uiterlijk, vereist het speciale zorg en regelmatige controle met afgemeten voeding. Dit ras is vriendelijker en actiever dan andere hondenrassen, wat de voornaamste reden is dat mensen van dit ras houden en hem als gezinslid in hun huis willen hebben.

Beoordeel dit artikel
[Total: 218 Average: 4.7]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test