Franse Bulldog

Franse Bulldog
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Introductie over de Franse Bulldog

Afgezien van de grote, rechtopstaande “vleermuisoren” die het handelsmerk van het ras zijn, lijkt de Franse Bulldog op een miniatuur Bulldog. Het hoofd is groot en vierkant, met zware rimpels gerold boven de uitzonderlijk korte neus. Het lichaam is compact en gespierd onder de gladde, glanzende vacht.

De vrolijke, aanhankelijke Frenchie is een echte charmeur. Franse bulldogs blaffen niet veel, maar hun waakzaamheid maakt ze uitstekende waakhonden. Ze leven graag samen en hebben niet super veel beweging buitenshuis nodig door het kleine formaat dat ze zijn. Ze schieten goed op met andere dieren en maken graag nieuwe menselijke vrienden. Het is geen verrassing dat stadsbewoners van Parijs tot Peoria dol zijn op dit enorm amusante en gezellige ras.

Franse Bulldog kosten

De Franse Bulldog met stamboom kost tussen de €1350 en €2200.

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Levensverwachting

11 - 14 jaar

Herkomst

Engeland/Frankrijk

Schofthoogte

28 - 35 cm

Gewicht

8 - 16 kg

  • Trainbaarheid
  • Geschikt voor kleine tuin
  • Kan lange tijd alleen blijven
  • Geschikt als eerste hond
  • Intelligentie
  • Kindvriendelijk (Geen hele jonge kinderen)
  • Waaksheid
  • Vachtverzorging
  • Energie level
  • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Geschiedenis van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog ontstond in Engeland als een versie in miniatuur van de Bulldog. Het ras was populair onder kantwerksters uit Nottingham, en toen veel kantwerksters naar Frankrijk emigreerden voor betere kansen, namen ze natuurlijk hun kleine bulldogs mee.

De Franse Bulldog floreerde in Frankrijk en Europa, en zijn allure werd al snel ontdekt door Amerikanen. In 1896 werd de eerste Franse Bulldog in de Verenigde Staten gezien op de Westminster Kennel Club show. Het ras kreeg al snel de bijnaam “Frenchie,” en de naam wordt vandaag nog steeds liefkozend gebruikt.

Franse Bulldog beschrijving

De Franse Bulldog, met zijn vleermuisoren en eigenaardig mooie verschijning, heeft een uitgesproken aantrekkingskracht. Franse Bulldog zien zijn de kenmerken die dit ras tot een van de beste gezelschapshonden van de wereld maken.

De Franse Bulldog is een kleine maar stevige hond met een krachtig gespierd lichaam. Passend bij zijn gemoedelijke houding draagt hij een korte gemakkelijk te onderhouden vacht. De Frenchie speelt graag, maar hij houdt er ook van om lekker op de bank te relaxen.

Hun speelse geest en relaxte houding werken door in hun trainingssessies. Franse Bulldogs zijn intelligent, en ze trainen is eenvoudig zolang je het op een spel laat lijken en het plezierig houdt. Ze zijn vrije denkers en zijn geen ideaal ras voor gehoorzaamheids- of behendigheidswedstrijden. Het vrije denken kan ook resulteren in een koppig karakter, en als ze besluiten te graven, is er geen houden meer aan.

Frenchies zijn aanhankelijke metgezellen die het fijn vinden bij menselijke interactie. De Frenchie is niet het ras voor jou als je een buitenhond wilt die lange tijd alleen gelaten kan worden. Dit is een hond die er van geniet zijn menselijke metgezellen met liefde te overladen als dat hij diezelfde behandeling ontvangt. Ze kunnen in het algemeen met iedereen opschieten, ook met kinderen. Ze kunnen echter territoriaal en bezitterig zijn tegenover hun baas, vooral als er andere honden bij zijn. Dit ras vereist socialisatie, maar met hun gemakkelijke vriendschappelijke karakter is dat een plezierige taak.

Met een humoristische en ondeugende persoonlijkheid vereist de Franse Bulldog iemand die consequent, streng en geduldig is met alle capriolen en eigenaardigheden die hem zowel frustrerend als verrukkelijk maken.

Hoewel Franse Bulldoggen uitstekende waakhonden zijn en hun eigenaars zullen waarschuwen voor naderende vreemdelingen, is het niet hun stijl om zonder reden te blaffen. Ze kunnen hun huis en gezin fel beschermen, en sommigen zullen hun leven riskeren om beide te beschermen.

Franse Bulldoggen kunnen het goed doen in appartementen of kleine huizen, want ze hebben niet heel veel ruimte nodig. Een paar wandelingen van 15 minuten per dag moeten voorkomen dat ze te groot worden, en zijn belangrijk voor de beweging van de hond. Houd de Frenchie in een koele, comfortabele omgeving. Hij is gevoelig voor hitte-uitputting en heeft een omgeving met airconditioning nodig. Dit is geen hond die op een hete dag buiten gelaten moet worden.

Franse Bulldoggen zijn uitstekende gezelschapshonden vanwege hun zachtaardige aard. Als je vanuit huis werkt, zal de Frenchie graag aan je voeten gaan liggen of je van kamer tot kamer volgen. Mensen die dol op ze zijn beschrijven ze als ondeugende mafkezen die zich hun leven zonder hen niet kunnen voorstellen. Ze zijn een voortdurende aanwezigheid, en ze houden van je met alle kracht die ze in hun kleine lichaampjes hebben, en bewijzen keer op keer dat schoonheid van binnen zit.

Franse Bulldog karakter

Dit is een slimme, liefdevolle hond die veel tijd met zijn mensen verlangt en nodig heeft. De Franse Bulldog, een plezierige hond, reageert goed op training als die op een positieve manier gedaan wordt met veel voedselbeloningen, lof en spel.

De verzorging van jou Franse Bulldog

Franse Bulldoggen hebben niet veel beweging nodig. Ze hebben een laag energieniveau, al zijn er uitzonderingen op elke regel. Ze hebben echter wel dagelijkse beweging nodig in de vorm van korte wandelingen of speeltijd in de tuin om hun gewicht op peil te houden. Veel Franse Bulldoggen houden van spelen en zullen daar een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan besteden, maar ze zijn niet zo energiek dat ze een grote tuin of lange perioden van lichaamsbeweging nodig hebben. Omdat dit ras gevoelig is voor hitte-uitputting, moeten ze niet bij warm weer worden uitgelaten. Wandelingen en actief spel moeten beperkt worden tot koele ochtenden en avonden. Sommige Franse Bulldogs vinden een honden zwembad fantastisch in de zomer. Doe krijgen ze meteen wat verkoeling zorg er wel voor dat het zwembad in de schaduw staat.

Bedenk dat, hoewel Franse Bulldoggen intelligent zijn en meestal gretig om te leren, het ook vrije denkers zijn als het op training aankomt. Dat betekent dat ze eigenzinnig kunnen zijn. Veel verschillende trainingstechnieken hebben succes bij dit ras, dus geef niet op als de ene methode niet werkt; probeer gewoon een andere. Laat training op een spel lijken met veel plezier en prijzen om de belangstelling van je Frenchie te wekken.

Zelfs als je van plan bent je Franse Bulldog puppy vrije loop in huis te geven als hij volwassen is, is bench training essentieel. Puppy’s, ongeacht het ras, verkennen, stappen in dingen die ze niet mogen, en kauwen op dingen die schadelijk voor hen zijn. Het kan duur zijn om beschadigde voorwerpen te repareren of te vervangen, en ook om de rekeningen van de dierenarts te betalen, dus bench training komt zowel je portemonnee als je humeur ten goede, en ook het welzijn van je puppy.

Vacht verzorging van jou Franse Bulldog

De vacht van de Franse Bulldog is kort, glad, glanzend en fijn. De huid is los en gerimpeld, met een zachte textuur, vooral op het hoofd en de schouders.

Franse Bulldoggen zijn er in verschillende kleuren, waaronder crème, en gestroomd – een vachtpatroon met vlekken en strepen van lichte en donkere tekening – zoals zwart gestroomd en het opvallende tijgergestroomd.

Loop weg van elke fokker die beweert dat een bepaalde kleur zeldzaam en dus waardevoller is. Aan de andere kant moet je bedenken dat je niet zomaar een pup van een bepaalde kleur en een bepaald geslacht kunt bestellen.

Franse Bulldoggen zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, en hebben slechts af en toe een borstelbeurt nodig om hun vacht in goede conditie te houden. Ze verharen gemiddeld. Begin op jonge leeftijd met de vachtverzorging van je Frenchie en leer je puppy op een tafel of de vloer te staan om dit proces voor jullie beiden gemakkelijker te maken. Kijk bij de verzorging van je Frenchie in elke levensfase uit naar korstjes, huidletsels, kale plekken, ruwe, schilferige huid, of tekenen van infectie. Je moet ook de oren, ogen en tanden inspecteren op afscheiding of vieze geurtjes. Beide zijn aanwijzingen dat je Frenchie misschien naar de dierenarts moet.

Maak je oren regelmatig schoon met een vochtige warme doek en een wattenstaafje rond de rand. Steek nooit een wattenstaafje in de gehoorgang.

De nagels van Franse Bulldoggen slijten niet van nature en zullen regelmatig bijgeknipt moeten worden. Dit voorkomt dat de hond gaat splijten en scheuren, wat pijnlijk kan zijn.

Om bacteriële infecties te voorkomen, moet je de gezichtsrimpels schoon en droog houden. Als je je hond baadt, zorg er dan voor dat je de huid tussen de plooien goed droog maakt. Was je Franse Bulldog eens per maand of wanneer nodig, met een hondenshampoo van hoge kwaliteit om de natuurlijke oliën in zijn huid en vacht te behouden.

De vachtverzorging moet eenvoudig zijn voor Franse Bulldoggen, en met de juiste training en positieve ervaringen tijdens de puppytijd, kan de vachtverzorging een prachtige bindingservaring zijn voor jou en je Frenchie. Als je onzeker bent over een aspect van het verzorgen, zoals nagels knippen, breng je je hond naar een professionele trimsalon die vertrouwd is met de behoeften van Franse Bulldoggen.

Voeding

1 tot 1,5 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

OPMERKING: De hoeveelheid voedsel die je volwassen hond opneemt wordt bepaald door zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, stofwisseling, en activiteitsniveau. Honden zijn, net als mensen, individuen die niet dezelfde hoeveelheid voedsel nodig hebben. Het spreekt bijna vanzelf dat een hond die erg actief is meer nodig zal hebben dan een hond die een bankzitter is. De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt doet er ook toe – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in het voeden van je hond en hoe minder je er van in de voerbak van je hond hoeft te schudden.

Meer informatie over hondenbrokken?

Kinderen en andere dieren

Frenchies kunnen goed met kinderen opschieten en zijn niet zo klein dat ze niet met een peuter kunnen samenleven. Dat gezegd hebbende, mag geen enkele hond ooit alleen gelaten worden met een klein kind. Het is gewoon gezond verstand om een oogje in het zeil te houden en ervoor te zorgen dat de een de ander niet pijn doet of op een andere manier lastig valt.

Franse Bulldogs kunnen goed met andere honden en katten opschieten als ze er als pup mee gesocialiseerd worden. Overmatig verwende Frenchies, daarentegen, kunnen jaloers zijn op andere honden, vooral als die andere honden aandacht krijgen van de eigenaar van de Frenchie.

Conclussie

We hopen dat jij nu een duidelijk beeld hebt gekregen van de Franse Bulldog. Het is een mooi klein ras dat graag bij je is.

Beoordeel dit artikel
[Total: 70 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test