Duurste honden ter wereld

Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Top 7 duurste honden ter wereld

De hond wordt beschouwd als de beste vriend van de mens. Een hond met de juiste stamboom kan al snel veel geld kosten De prijs van een rashond is vaak afhankelijk van hoe zeldzaam het ras is. Naast het kopen van de hond ben je ook veel geld kwijt aan het verzorgen denk aan voer, speeltjes, vaccinaties en eventueel extra dierenarts kosten. Hieronder vindt je een lijst met de duurste honden ter wereld. Waarvan de duurste hond ter wereld ooit is verkocht voor een bedrag van meer dan 1 miljoen!

7. Bordeaux dog – 1500 euro

Zeer oud ras, afkomstig uit de provincie Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk. Zou rechtstreeks afstammen van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Waren de slagershonden van Bordeaux en omstreken. In het zuiden van Frankrijk gebruikt voor het vechten met beren, wolven en wilde ezels. Wist jij dat de Bordeaux dog ook op de lijst staat van grootste honden ter wereld.

BORDEAUX DOG

6. Akita Inu – 3500 euro

De Akita dankt zijn beroemdheid door in vele Hollywoodfilms voor te komen en is op het internet onlangs algemeen erkend als een populaire meme, genaamd ‘doge meme’.

De Akita een introductie groot 1

5. Samojeed – 4000 euro

De naam Samojeed is afkomstig van de Samojedenvolkeren in Noord Rusland en Siberië. Men gebruikte de honden voor de jacht, om de rendieren te hoeden hoeders en natuurlijk als sledehonden.

samojeed

4. Leeuwenhondje – 4500 euro

Eén van de Bichons, van Frans-Belgische afkomst. Uit afbeeldingen maken we op dat hij een bekend gezelschapshondje was, al vanaf de vroege Middeleeuwen. Is door de tijd heen in vergetelheid geraakt, tot in de jaren vijftig van de 20e eeuw in Brussel het initiatief werd genomen het ras weer op te bouwen. Nog steeds is het een relatief zeldzaam ras.

leeuwenhondje 1

3. Faraohond  5500 euro

De faraohond is een eeuwenoud hondenras waarvan het uiterlijk in de loop der jaren maar weinig is veranderd. Deze honden werden gebruik als wind- en jachthonden, karaktereigenschappen die ze hebben behouden.

Dog Pharaoh Hound A gorgeous bitch Pembroke Welsh Corgi sitting neatly

2. Canadese Eskimohond – 6500 euro

De Canadese Eskimohond is een van de oudste hondenrassen met een rijke geschiedenis. De precieze oorsprong van dit ras is onbekend.

BORDEAUX DOG

1. Tibetaanse Mastiff  6000 euro

De Tibetaanse Mastiff is een zeer intelligente, onafhankelijke denker en beschermt extreem. Hij houdt erg van zijn gezin en is vaak goed met kinderen, maar hij is niet voor iedereen weggelegd. Hij heeft een stevige, consistente training en matige activiteit nodig om de zachte, stille waakhond te zijn die hij moet zijn.

tibetaanse mastiff prijs kosten uiterlijk persoonlijkheid en train

Allerduurste hond ooit verkocht

Ook de duurste hond ook verkocht is een Tibetaanse Mastiff. Maar liefst twee miljoen dollar werd er betaald. De Tibetaanse Mastiff is verkocht aan een Chinese kolenbaron. De pup met de naam Hong Dong (Big Splash in het Engels) is afkomstig van een fokker uit de Chinese stad Qingdao. De prijs voor het hondje betekent een absoluut record.

Beoordeel dit artikel
[Total: 21 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test