Duitse dog

Duitse dog
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Intro

De machtig uitziende maar zachtmoedige Duitse Dog ook wel great Dane genoemd is een prachtig reusachtig hondenras. Deze honden zijn zo charmant dat je letterlijk verliefd wordt op de charme en schoonheid van dit hondenras. Ten onrechte beschouwd als een Deens hondenras, horen deze honden bij de Duitse fokkers. Deze laatste is verantwoordelijk voor de meeste verfijning van dit hondenras.

Niettemin zijn de Duitse dogs hier al heel lang onder verschillende rasnamen, maar dit is hoe ze tegenwoordig bekend zijn.

Over het algemeen kan een Duitse Dog ongeveer tien jaar oud worden, wat relatief minder is dan de levensduur van andere hondenrassen. In dit artikel gaan we uitvoerig in op dit stoere en ongelooflijke hondenras.

Hoeveel kost een duitse dog

De prijs zit ergens tussen de €1100 en €1700.

duitse dog

Opmerking: Door Corona is de vraag naar honden flink gestegen. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te vinden en vandaar een stuk duurder dan ‘normaal’. Pas op voor broodfokkers!

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Herkomst:

 • Duitsland

Levensverwachting:

 • 7 – 10 jaar

Schofthoogte:

 • 76 – 86 Centimeter (Reu)
 • 71 – 81 Centimeter (Teef)

Gewicht:

 • 54 – 90 kg (Reu)
 • 45 – 59 kg (Teef)

FCI Classificatie:

 • Groep werkhonden
 • Trainbaarheid
 • Geschikt voor kleine tuin
 • Kan lange tijd alleen blijven
 • Geschikt als eerste hond
 • Intelligentie
 • Kindvriendelijk
 • Waaksheid
 • Vachtverzorging
 • Energie level
 • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Disclaimer: Hoewel de hier vermelde kenmerken vaak representatief zijn voor dit ras, zijn honden individuen waar persoonlijkheden en verschijningen kunnen variëren.

Geschiedenis Great Dane

De geschiedenis van de Duitse Dog is niet zo eenvoudig te begrijpen en te doorgronden. Om te beginnen kan dit hondenras zo oud zijn als de Egyptische tijd, want de Egyptische artefacten uit 3000 v.C. bevatten de afbeeldingen en tekeningen van deze honden. Technisch gezien gaat de oorsprong van de Duitse Dog echter verder terug tot de 2000 v. Chr. want de Babylonische kunstvoorwerpen bevatten ook de referentieafbeeldingen van dit hondenras.

Hoe oud is dit hondenras nu precies? Wel, je kunt zeggen dat het zo oud is als de geschiedenis van de eerste mensen. Eigenlijk werden deze charmant uitziende honden aanvankelijk gefokt om op zwijnen te jagen, vandaar dat ze eerst de zwijnenhonden genoemd werden.

Geleidelijk veranderde de naam in “Engelse Dogges” in de 16de eeuw. De titel Duitse Dog werd echter overdadig gebruikt in de jaren 1700, toen een Franse naturalist in Denemarken een op een greyhound lijkende everzwijnenhond ontdekte.

Hij refereerde aan deze honden als Grand Danois, wat uiteindelijk de Duitse Dog ook wel Great Dane werd. Hoewel het ras aan populariteit won vanuit het Deense land, gaat de echte eer voor rasverfijning en -verbeteringen naar de 18de-eeuwse Duitse fokkers.

Duitse dog karakter

Laten we nu een persoonlijkheidsanalyse van deze charmante honden maken. De Duitse Dog wordt dus beschouwd als een van de beste en goedmoedige hondenrassen aller tijden, mits correct gefokt. Een verkeerde zet bij het fokken kan agressieve en onrustige honden opleveren.

Over het algemeen is de Duitse Dog een zachtaardig en lief hondenras. Bovendien kun je van deze honden veel liefde en genegenheid verwachten. Daarnaast kan een Duitse Dog uitzonderlijk gemakkelijk te trainen zijn, vanwege zijn basale aard om zijn mensen gunstig te stemmen.

Deze honden hebben geen probleem met kinderen of vreemden; ze houden ervan te socialiseren en zich te vermengen met verschillende mensen en dieren. Niettemin kunnen Duitse Honden te defensief worden als ze denken dat iets of iemand je op enigerlei wijze kwaad zou kunnen doen.

Veel Denen (Duitse Doggen) brengen hun tijd graag door op de schoot van hun baasje, want ze houden ervan om met hun mensen te kroelen en te knuffelen.

Duitse Doggen zijn absoluut intelligente honden die met de juiste training verfijnder worden. Last but not least blaffen geweldige Duitse dogs niet buitensporig. Ze hebben wel voldoende beweging en lichaamsbeweging nodig voor een betere stimulering van de geest.

Gezondheidsproblemen bij een great dane

Hier komt het deel waar we het hebben over de vaak voorkomende gezondheidsproblemen bij de Duitse dog. Dit stukje informatie zal je helpen beter voor de gezondheid van je hond te zorgen en zijn algemene gezondheidstoestand te evalueren.

 • Groeiproblemen
 • Heupdysplasie
 • Maagtorsie
 • Botkankers
 • Hartziekten

Verzorging van een Duitse dog

De verzorging van je Duitse Dog is essentieel voor zijn betere gezondheid en algemene levensstandaard. Deze verzorgingstips zijn nodig voor Duitse dogs omdat ze beantwoorden aan veel fysiologische en psychologische behoeften van de honden.

Voeding

Een aangepaste voeding is van vitaal belang voor snelgroeiende hondenrassen zoals de Duitse Dog. Deze honden hebben voedsel van hoge kwaliteit en vitale voedingsstoffen nodig om gezond en fit te blijven. Bovendien varieert de hoeveelheid voedsel en voedingsstoffen van leeftijd tot leeftijd. De hond zal op verschillende momenten in zijn leven verschillende behoeften hebben. Hier is een uitsplitsing van het dieet voor een Duitse Dog op verschillende leeftijden.

Ze eten veel meer dan andere hondenrassen door hun grote.

3 tot 6 maanden

Vrouwtje: tot 6 kopjes

Mannelijk: tot 8 kopjes

8 maanden tot 1 jaar

Vrouwtje: tot 8 kopjes

Mannelijk: tot 10 kopjes

Adolescenten

Vrouwtje: tot 8 kopjes

Mannelijk: tot 15 kopjes

Volwassenen

Vrouwtje: tot 8 kopjes

Mannelijk: tot 10 kopjes

Opleiding

Training voor Duitse Dog is van vitaal belang omdat het een enorme rol speelt in de karakterontwikkeling van de honden. Vandaar dat het aan te bevelen is met de training van je hond te beginnen terwijl hij nog maar een puppy is. Je kunt hem zelf trainen of hem naar professionele trainingslessen brengen.

De professionele trainingsklas wordt beschouwd als ideaal, omdat ze je hond helpen van deskundigen te leren en in de beginperiode te socialiseren met andere honden. Hoe dan ook, een trainingssessie van 20 minuten is elke dag essentieel, en je zult de voordelen ervan ontdekken als je puppy met de tijd uitgroeit tot een welgemanierde en gedisciplineerde hond.

Verzorging van de vacht

Dit hondenras verhaart niet veel door de natuurlijke kenmerken van zijn korte en gladde vacht.

Middelharen borstels zijn ideaal voor dit hondenras. Plus, een jachthond handschoen of verzorgingswant kan het verharen onder controle houden. Bovendien hebben deze honden niet regelmatig een bad nodig.

Tandverzorging

Samen met de verzorging van je hond moet je ook zorgen voor zijn gebitsgezondheid en -hygiëne. Wekelijks de tanden van je Duitse Dog poetsen met hondenspecifieke producten helpt om tandsteen en tandplak op zijn tanden te verwijderen. Zorg er daarom voor dat je dit in de routine van de hond opneemt.

Leuke weetjes over de Great Dane / Duitse dog

Een paar interessante feiten zijn nooit verkeerd.

 • De Duitse Honden worden beschouwd als de langste honden ter wereld
 • De Duitse Doggen zijn ongelooflijk aanhankelijk en houden van gezelligheid
 • Duitse Honden bezitten uitzonderlijke reukeigenschappen
 • Duitse Honden zijn experts in vele hondensporten, zoals speuren, flyball, enz.
 • Duitse Honden hebben een van de duurste voedseldiëten van alle hondenrassen (Voornamelijk door de hoeveelheid)
 • Duitse Honden hebben een lage levensverwachting in vergelijking met andere hondenrassen

Duitse dog opvoeden

Nu we alle andere essentiële dingen besproken hebben, laten we het nu hebben over het opvoeden van een Duitse Dog. Om een Duitse Dog goed op te voeden, moet je je erop concentreren je hond alle nodige gezondheidszorg te geven. Bovendien moet je prioriteit geven aan de vroege socialisatie en training van je puppy. Dit zal je puppy helpen zich met mensen te mengen en eraan te wennen.

De rasverenigingen

NDDC (Nederlandse Duitse Doggen Club) is een vereniging die zich inzet voor het welzijn van het ras in Nederland. Deze vereniging helpt fokkers en liefhebbers van het ras bij het creëren van bekendheid over het Duitse Dog ras in het land.

Bovendien is NDDC ook geregistreerd bij de Nederlandse Kennel Club, wat betekent dat deze vereniging ook verantwoordelijk is voor het reguleren en standaard fokken van de Duitse Dog honden in Nederland. Tenslotte spant de vereniging zich ook prijzenswaardig in voor de veiligheid van dit specifieke hondenras en voor reddingsacties.

Kinderen en andere dieren

Great Dane zien er misschien uit als agressieve hardcore honden, maar het is het tegendeel. Deze honden houden ervan om te socialiseren en in de buurt van andere dieren en kinderen te zijn.

Bovendien hebben ze over het algemeen niet een probleem met andere honden. Ze hebben misschien jachtinstincten, maar dat is speciaal voor zwijnen en groot wild. Vandaar dat je gerust kunt zijn en je Duitse Dog met de kinderen en andere huisdieren kunt opvoeden. Niettemin is toezicht op jongere kinderen essentieel om onvoorziene gebeurtenissen te voorkomen. Voornamelijk door het extreem grote formaat van dit ras.

Conclusie

Duitse Doggen zijn levendige honden met een uitzonderlijk uiterlijk en hoogte. Ze houden ervan zich te vermengen met nieuwe mensen en dieren. Bovendien worden deze honden beschouwd als oude Egyptische artefacten. In dit artikel kom je meer te weten over de geschiedenis en nog veel meer over de Duitse Dog, dus waag er een poging toe; je zult niet teleurgesteld zijn.

Beoordeel dit artikel
[Total: 264 Average: 4.9]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test