Dna test voor honden

Dna test hond
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Clean Air Optima CA-605

Onze winnaar

Embark DNA test

Meest uitgebreide DNA test om erachter te komen uit welke rassen jou hond bestaat en of hij/zei vatbaar is voor bepaalde ziektes door de gezondheidscheck.

DNA test voor jouw hond – alles wat je moet weten

Hoewel je er in eerste instantie niet aan zou denken is het mogelijk om een DNA test af te nemen voor jouw hond. Het leuke aan een DNA test is dat je in staat bent om te zien welke rassen er gemengd zijn met jouw hond. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er veel verschillende hondenrassen. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met een DNA test voor honden hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Dankzij deze info weet je precies wat je te wachten zal staan! In dit artikel gebruiken we onze hond Otis als voorbeeld gebruiken (Ras: Tamaskan).

Wij hebben onlangs een uitgebreid artikel geschreven specifiek over de Embark DNA test. Die lees je hier.

Dna test hond

Het belang van een DNA test voor honden

Voordat we ingaan op de DNA test voor honden van Embark is het handig om even stil te staan bij de vraag waarom testen eigenlijk zo belangrijk kan zijn. Een van de belangrijkst redenen om deze test uit te voeren is het feit dat je gegevens kunt meenemen naar je dierenartsen om mogelijke gezondheidskwesties over de rassen van jouw hond te bespreken. De Embark dna test voor honden is gemaakt om honden met een gemengde afkomst te identificeren. Dit maakt het mogelijk om te zien uit welke rassen jouw hond eigenlijk bestaat.

Zodra de overheersende rassen zijn vastgesteld kan je jouw resultaten meenemen naar je dierenarts om potentiële gezondheidskwesties in verband met specifieke rassen te bespreken. Daarnaast is het natuurlijk fijn om te weten welke rassen je hond bevat. Dit kan uiteindelijk weer helpen bij de opvoeding. Ook is het mogelijk met de Embark DNA test een complete gezondheidscheck te krijgen op het DNA van je hond.

Hoe werkt een test eigenlijk?

Hoewel er verschillende soorten testen te vinden zijn voor jouw hond zullen de meeste testen op een soortgelijke manier werken. Bij de meeste testen krijg je een wattenstaafje. Met dit kun je het DNA van jouw hond op een eenvoudige manier verzamelen. Uiteraard krijg je bij de aankoop ook nog altijd een handige instructielijst met stappen die je moet doornemen. Wanneer je het monster van het speeksel hebt genomen moet je dit opsturen naar het bedrijf van de test. Zij zullen het vervolgens verwerken en analyseren. Vaak zal je binnen een paar weken de uitslag kunnen verwachten. Deze komt ofwel via de email ofwel via een online dashboard. Hieronder staat een voorbeeld van de rasverdeling van Otis.

DNA test hond

Maak kennis met de Embark test

Er zijn diverse aanbieders te vinden als het aankomt op een DNA test voor honden. Een van de meest bekende testaanbieders is Embark. Bij de Embark DNA test voor honden worden er meer rassen getest dan bij welk ander merk dan ook. Het is mogelijk om naast de standaard 350 hondenrassen te bekijken of jouw hond ook een mix heeft met wolven, coyotes of dorpshonden. Van alle testen is dit echt de meest nauwkeurige die je op dit moment kunt vinden. Je kunt met de volledige test inzicht krijgen in ruim 175+ aandoeningen die jouw hond mogelijk kan hebben. Met deze handige DNA test krijg je ook een gedetailleerd verslag van de dierenarts over jouw hond. Hierdoor kan jouw hond de zorg krijgen die nodig is.

We zien dat de reviews van klanten over deze testen erg goed zijn. Ook wij hebben de DNA & Breed test gedaan bij een van onze honden. Hier kwam een veel hoger % Alaska Malamute invoor dan wij zelf dachten. Dit laat duidelijk zien dat je te maken hebt met een betrouwbare aanbieder. Breed + Health Kit is de hoogst beoordeelde DNA-test voor honden op toonaangevende consumentensites zoals Amazon. Dit kan ook niet anders, het is namelijk een test die is gemaakt in samenwerking met dierenartsen van over heel de wereld. Mocht je overigens wel de Embark test willen doen maar ook wat meer te weten komen over het ras dan kan je de Breed test doen. Deze test echt alleen op de rassen, niet op de gezondheid van de hond.

Complete stamboom

Een leuke extra is dat je een complete stamboom erbij krijgt. Zo kan je precies zien wat de voorouders zijn van jou hond. En hoe jou hond aan welke % rassen komt. Klik op de afbeelding om te vergroten.

DNA test hond

Kies jij ook voor de honden DNA test?

Dankzij de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen bij het uitvoeren van een DNA test voor je hond. Dankzij een dergelijke test is het mogelijk om in kaart te brengen welke risico’s jouw hond loopt op bepaalde ziektes. Door te kiezen voor de Embark test weet je zeker dat je te maken hebt met een test die altijd weer een extreem nauwkeurig resultaat weet te leveren. Blijf zeker even hangen op de site om de andere artikelen over de hondenrassen even goed door te nemen!

Naast de risico op ziektes die het kan opsporen is het natuurlijk heel leuk om te weten uit welke rassen jou hond bestaat als je dit nog niet weet.

Kortingscode link hieronder

*nog maar een paar dagen geldig

Beoordeel dit artikel
[Total: 308 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test