Beste hondentondeuse

beste hondentondeuse
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Hondentondeuse

Honden hebben eerder vacht dan haar. Om de vacht van hun hond glad te houden, gebruiken veel baasjes en professionele trimsalons de beste hondentondeuses die er te koop zijn. Als je hond een dikke en zware vacht heeft, kan hij de hele zomer in ongemak doorbrengen. Met een professionele hondentondeuse kun je de vacht van je hond trimmen om hem comfortabel te houden zonder dat al die vacht in de weg zit. Honden hebben het recht er goed uit te zien, maar ze hebben ook het recht zich goed en comfortabel te voelen. We hebben dit in twee verschillende delen verdeeld. Eerst informeert de koopgids je over de factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een hondentondeuse. De meeste kopers baseren hun beslissing op de vormgeving, maar ze kunnen het niet meer mis hebben. Tondeuse messen, omwentelingen per minuut, warmte-afvoer, geluidsvolume, en behuizing zijn allemaal belangrijke overwegingen. Of je nu de stilste hondentondeuses zoekt of die welke het beste zijn voor poedels en schnauzers, deze uitgebreide gids helpt je het juiste product voor je te vinden. Er is niet één enkel beste product, maar er zijn er wel een aantal die duidelijk de markt domineren.

De beste hondentondeuse kiezen

De omwentelingssnelheid per minuut is een belangrijke factor om te overwegen bij het vergelijken van kwaliteit hondentondeuses. Hiermee kun je met gemak door grove vachten en moeilijke knopen heen bewegen. De meeste van de beste professionele hondentondeuses vallen nu in een van de twee categorieën:

Honden tondeuses met één snelheid: Deze tondeuses voor huisdieren zijn de beste optie voor onervaren gebruikers omdat ze niet zo snel warm worden als die met variabele snelheid.

Hondentondeuse met variabele snelheid: Gevorderde gebruikers zullen de veelzijdigheid ervan op prijs stellen; het is het beste gereedschap om de vacht van honden een perfecte afwerking te geven.

Snelheid en vermogen van de motor

Bij het knippen door grove en gematteerde hondenvachten moet je hondentondeuse er met gemak doorheen glijden. Zo niet, dan zijn ze niet in staat om dichte hondenvachten te knippen. Zulke specificaties worden meestal uitgedrukt in omwentelingen per minuut, of RPM. Het is eenvoudig het aantal keren dat de motor in een minuut volledig ronddraait.

De beste professionele hondentondeuses hebben vaak veel vermogen en veel omwentelingen per minuut, maar veel omwentelingssnelheid genereert onvermijdelijk veel meer trillingen en lawaai. Als je de tondeuse gedurende langere tijd op volle snelheid gebruikt, kan je hond geïrriteerd raken door de hitte die de tondeuse afgeeft. Als gevolg daarvan moet je als hondenbezitter de beste hondentondeuse vinden die het juiste evenwicht biedt tussen kracht en snelheid versus lawaai, hitte, en trillingen.

Snelheden: Enkele vs. meerdere snelheden

Tondeuses met enkele snelheid hebben vaak de voorkeur voor thuisgebruik omdat ze robuuster en lichter zijn, terwijl tondeuses met meerdere snelheden gebruikt kunnen worden voor veelzijdigheid in vachtsoorten en voor precisie- of snelheidsknippen. Het ene is niet beter dan het andere; het hangt allemaal af van je behoeften.

Honden tondeuse: Met snoer vs. snoerloos

Je kunt natuurlijk naar een snoerloze hondentondeuse neigen vanwege het gemak, en hij is inderdaad gemakkelijker om mee te werken, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen. Aan de andere kant moet je de batterij vaak opladen, want die is na een uur leeg. Als je hem vaak gebruikt, kan het gebeuren dat je hem voortdurend moet opladen, waardoor de batterij verslijt.

Omdat een snoerloze hondentondeuse langzamer werkt, moet de vacht van je hond zacht en soepel zijn. Dit komt doordat snoerloze tondeuses zoveel elektriciteit kunnen trekken als ze willen – energie is geen beperking als je een stekker in het stopcontact steekt! Overweeg dit voordat je een snoerloze tondeuse voor huisdieren koopt.

Er is hier geen goed en fout, het is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur en geschiktheid voor je situatie. Het voordeel van snoerloze hondentondeuses is dat ze met of zonder snoer gebruikt kunnen worden, wat met een snoer uitgevoerde hondentrimmers niet kunnen.

Kwaliteit mesjes

Het gebruik van goede mesjes is van kritiek belang.
De messen van hondentondeuses zijn de laatste tien jaar drastisch verbeterd, dankzij nieuwe metaallegeringen en lasertechnologieën. Dit roept echter het probleem op van de compatibiliteit van de tondeuse mesjes.

Sommige merken kunnen verwisselbare mesjes gebruiken die algemeen verkrijgbaar zijn, waardoor hun prijs daalt, terwijl andere speciaal ontworpen mesjes gebruiken die alleen bij de fabrikant verkrijgbaar zijn. De meeste van de beste hondentondeuses voor professionele trimmers worden geleverd met hun eigen gepatenteerde mesjes.

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van hoe vaak je de tondeuse zult gebruiken, het nodig kan zijn de messen regelmatig te vervangen om een scherpe snijkwaliteit te behouden.

Keramische mesjes worden aanbevolen, maar ze behoren ook tot de duurste die verkrijgbaar zijn. Dit komt doordat ze de warmte niet goed geleiden, waardoor ze ideaal zijn voor lange trimbeurten.

Gebruik alleen aanbevelingen
tondeuse olie

Als je tondeuse niet goed geolied en regelmatig onderhouden wordt, zullen de tanden en messen van de tondeuse aan kwaliteit verliezen en dof worden. Het mesje zal een ongelijkmatige snede geven, waarbij veel haren gemist worden, of zelfs de huid doorsneden wordt en het haar geknaagd wordt. De honden zullen niet meteen van de trimtafel springen, maar het kan wel ongemakkelijk voor ze zijn.

Opzetstukjes voor de hondentondeuse

Opklikbare kammensets zijn er in verschillende maten en materialen. De grootte van het haar dat je gaat trimmen zal de doorslag geven welke je gebruikt. Je vindt waarschijnlijk 5 tot 10 kamgeleiders in een set, maar je zult er maar een paar gebruiken. De breedte van je mesje en de kop van je tondeuse moeten toelaten dat de kam/geleider perfect past en goed vastklikt.

Beste kwaliteit: Moser Tondeuse Arco Pro

Bij ons in de straat zit een hondentrimsalon hier hebben wij navraag gedaan welke hondentondeuse zei gebruiken. Ze vertelde dat de hondentondeuses van Moser veel worden gebruikt. Deze tondeuses zijn van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor gaan ze lang mee en gaan ze makkelijk door de vacht van jou hond.

Geschikt voor: kleine en middelgrote honden

Hondentondeuse
Voordelen
Hele goede kwaliteit
Makkelijk in gebruik
Professionele tondeuse
Lange accu duur
Scheerkop met Easy-clean functie
Nadelen
Prijzig
Moet opgeladen worden

Onze keuze: Moser Tondeuse Set 1400

Ook dit advies kwam van de trimsalon uit de straat. Deze hondentondeuse is een goed bedraad instap model. Zoals hierboven staat beschreven staat Moser bekend om de goede kwaliteit.

Het fijne van deze set is dat er meteen opzetstukjes, onderhoudsolie, kam, schaar en een reinigersborsteltje bij zitten.

Geschikt voor: kleine honden

Hondentondeuse
Voordelen
Goede kwaliteit
Bedraad hoeft dus niet opgeladen te worden
Prima start set
Nadelen
Met kabel ooit lastig om makkelijk te werken

Budget keuze: LifeGoods

De hondentondeuse van Lifegoods schijnt een goede tondeuse te zijn. We moeten eerlijk zeggen dat wij deze niet getest hebben maar online zijn er heel veel goede reviews te vinden. Houd er wel rekening mee deze tondeuse is te bestellen op Bol.com maar hij staat ook op aliexpress (duurt wel lang voordat hij binnen komt).

Geschikt voor: kleine honden

Hondentondeuse
Voordelen
Geen eigen ervaring mee
Nadelen
/
Beoordeel dit artikel
[Total: 62 Average: 5]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test