Bedlingtonterriër

Bedlingtonterriër
Hondenauto deken advertentie

Inhoudsopgave

Intro

De Bedlingtonterriër staat bekend om zijn lieve en beminnelijke aard. Dit hondenras is een van de slimste en snelste van de terriers. Behalve uitzonderlijke metgezellen zijn deze honden ook top in de showringen.

De Bedlington Terrier is een van de hardwerkende terriers en rashonden. Bedlington Terriers houden zo van de aandacht van hun baasje, dat de meesten liever solo-huisdier van hun baasje zijn.

Geclassificeerd als groep drie terriers, hebben de BedlingtonTerriers een geschatte leeftijdsverwachting van 16 jaar. In dit hondenrassen blog krijg je alle relevante en gedetailleerde informatie over dit hondenras te weten. Lees dus verder om kennis op te doen over het hondenras Bedlington Terrier.

Hoeveel kost een Bedlingtonterriër

Wij hebben geen actuele prijzen kunnen vinden.

Opmerking: Door Corona is de vraag naar honden flink gestegen. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te vinden en vandaar een stuk duurder dan ‘normaal’. Pas op voor broodfokkers!

Benodigdheden voor je nieuwe hond

Naast de aanschaf van een hond moet je nog een aantal dingen in huis halen. Door deze benodigdheden in huis te halen zal je hond zich sneller thuis voelen bij jou.

Naast de standaard benodigdheden kan je nog een aantal producten in huis halen die het leven met je hond fijner maken.

Algemene informatie

Herkomst:

 • Groot brittannië

Levensverwachting:

 • 11 – 16 jaar

Schofthoogte:

 • 41 tot 44 Centimeter (Reu)
 • 38 tot 42Centimeter (Teef)

Gewicht:

 • 7.5 tot 10 kg (Reu)
 • 7.5 tot 10 kg (Teef)

FCI Classificatie:

 • Groep 3 Terriers
 • Trainbaarheid
 • Geschikt voor kleine tuin
 • Kan lange tijd alleen blijven
 • Geschikt als eerste hond
 • Intelligentie
 • Kindvriendelijk
 • Waaksheid
 • Vachtverzorging
 • Energie level
 • Kan met andere katten/honden (met de juiste trainnig)

Disclaimer: Hoewel de hier vermelde kenmerken vaak representatief zijn voor dit ras, zijn honden individuen waar persoonlijkheden en verschijningen kunnen variëren.

Geschiedenis

De Bedlingtonterriër is een hondenras dat in Northumberland gefokt is en er absoluut schattig en aanbiddelijk uitziet. Dit als lammetjes uitziende hondras heeft precies de nuchtere en lieve aard van een lammetje. Het is echter schokkend dat deze honden bekende hulpjes waren voor jagers en in het verleden betrokken waren bij andere bloedige werken.

Hoe dan ook, de ontwikkeling van dit hondenras pakte heel goed uit, en deze honden werden vriendelijker en lieflijker van aard. De Bedlington Terrier was ook geruime tijd bekend als de Zigeunerhond, omdat veel Romani dit hondenras bezaten. De geschiedenis van dit hondenras gaat terug tot de jaren 1800, toen in 1852 voor het eerst een Bedlington werd erkend.

De reputatie en het algemene karakter van deze honden verbeterden van gewelddadige honden tot liefdevolle en zorgzame honden toen de Britse elites ze begonnen te adopteren. De elites noemden ze lieve, ruimhartige, en beminnelijke metgezellen.

In 1886 erkende de Amerikaanse Kennel Club dit hondenras, precies negen jaar na de oprichting van Engeland’s National Bedlington Terrier Club. Deze club was verantwoordelijk voor alle positieve en waardevolle verfijningen en verbeteringen in het hondenras Bedlington Terrier.

Het karakter van een Bedlingtonterriër

Nu we de geschiedenis van dit hondenras besproken hebben en voldoende kennis over de oorsprong verworven hebben. Laten we eens kijken naar het karakter van de Bedlington Terrier. De Bedlington Terrier is dus een pretminnende en speelse hondensoort.

Hij mag dan echter niet graag in gevechten verwikkeld raken of ze beginnen, maar als je er eenmaal een in een gevecht dwingt, gaan ze terug naar hun oorspronkelijke element. Deze honden zullen dan niet ophouden tot ze hun tegenstander verslagen hebben, wat waarschijnlijk een andere hond zal zijn.

Bovendien hebben deze honden, samen met een laag kwijlgehalte, ook minder belangstelling voor blaffen.

Daarom kun je opgelucht zijn dat een Bedlington Terrier je geen onnodige hoofdpijn zal bezorgen van onnodig blaffen. Afgezien daarvan is de trainbaarheid van dit hondenras heel goed, vanwege zijn aard om hard te werken en actief te blijven.

Last but least worden de Bedlington Terriers beschouwd als honden met een laag en beheerst temperament, totdat iemand ze te veel pest om in hun agressieve bui te komen. Pas dus maar op dat je een van deze niet te kwaad maakt.

Gezondheidsproblemen van een Australian terrier

Hier volgen een paar veel voorkomende gezondheidsproblemen die bij dit hondenras als veelvoorkomend beschouwd worden. Deze informatie zal je helpen een Bedlington Terrier beter op te voeden en je meer bewust te zijn van zijn algemene gezondheidstoestand.

 • Netvliesdysplasie
 • Cataracten
 • Afwijkingen aan de wimpers
 • Progressieve atrofie van het netvlies
 • Allergieën
 • Oorontstekingen
 • Entropion
 • Glaucoom
 • nierdysplasie

Bedlingtonterriër verzorging

Elke hond heeft verzorging nodig. We hebben dit deel van het blog samengesteld om je te helpen beter voor een Bedlington Terrier te zorgen. Vandaar dat we, zonder verder oponthoud, meteen met dat onderwerp beginnen.

Voeding

Een Bedlington Terrier kan snel overgewicht krijgen; daarom moet het dieet van deze honden zorgvuldig gepland worden. Je moet kiezen voor het hoogwaardige voer voor dit hondenras, ongeacht of het in de handel verkrijgbaar is of dat je het thuis bereidt.

Het dieet moet alle nodige en biologisch geschikte eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen bevatten. 1 tot 1,5 kopjes gekookt of in de handel verkrijgbaar droogvoer is genoeg voor een gemiddelde Bedlington Terrier. Zorg ervoor dat je deze hoeveelheid voer over twee afzonderlijke maaltijden per dag verdeelt, want je kunt je hond niet zo veel tegelijk voeren. Houd ten slotte een zachte hand aan traktaties en andere onnodige calorieën.

Training

Gehoorzaamheidstraining is uitstekend voor dit hondenras. Je kunt met de training van je hond beginnen vanaf de puppyfase voor betere resultaten in de zin van een welgemanierde hond. Het trainingsproces kan in twee dagen worden afgelegd. Ofwel train je je hond zelf als je de nodige ervaring en deskundigheid hebt, ofwel kies je voor professionele trainingslessen.

Je hond regelmatig meenemen naar professionele trainingslessen kan voordeliger zijn omdat je hond dan een goede training krijgt van een expert op dit gebied. Plus, deze lessen helpen je hond ook te wennen aan andere honden en mensen, wat de socialisatie van je hond verbetert.

Vachtverzorging

Belington Terriers hebben een taaie en gekrulde vacht. Deze vachten zijn nogal opvallend van uiterlijk, en je kunt ze gemakkelijk van andere honden onderscheiden. De vacht van de Bedlington Terrier ligt ergens tussen een zachte en een harde vacht in. Het wordt echter niet als stekelig haar beschouwd. Bovendien blijkt dat een Bedlington Terrier vrijwel helemaal niet verhaart, en dit is misschien wel een van de meest fantastische nieuwtjes over dit hondenras voor hondenliefhebbers.

Niettemin groeit het haar van dit hondenras erg snel, en je zult het minstens om de twee maanden moeten laten trimmen. Bereid je daar dus op voor als je uitkijkt naar een Bedlington Terrier. Bovendien hoef je een Bedlington Terrier niet vaak in bad te doen.

Last but not least zal de Bedlington Terrier elke of twee keer per week geborsteld of gekamd moeten worden.

Gebitsverzorging

Om het gebit van je Bedlington’s Terrier gezond en vrij van tandsteenvorming te houden, moet je de tanden van je hond elke week poetsen, zodat de tandplak en onnodige tandsteenophoping verwijderd worden. Bovendien kun je je hond ook meenemen voor een gebitscontrole als je het gevoel hebt dat er iets mis kan zijn. Een gezond gebit bevordert het algehele welzijn van de Bedlington Terrier.

Voeding

Streef naar 1,5 tot 2 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt doet er ook toe – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in het voeden van je hond en hoe minder je er van in de voerbak van je hond hoeft te schudden.

Meer informatie over hondenbrokken?

Leuke weetjes over de Bedlingtonterriër

We hebben een paar leuke weetjes over dit ras verzameld om je meer inzicht te geven in het hondenras Bedlington Terrier. Dus zonder verder uitstel, laten we daar eens naar kijken!

 • De Bedlington Terriers lijken qua uiterlijk op lammetjes
 • Bedlington Terriers waren aanvankelijk meedogenloze jagers
 • Deze honden hebben een tweezijdig karakter
 • De Bedlington Terriers verharen niet, en ze zijn hypoallergeen
 • Bedlington Terriers graven graag en veel

Bedlingtonterriër opvoeden

De Bedlington Terriers zijn zeer actieve honden en snelle lopers. Ze houden ervan zich met allerlei activiteiten bezig te houden en te werken. Om een Bedlington Terrier op te voeden moet je daarom zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Samen met dit alles moet je de hond ook vanaf zijn puppy-fase laten trainen en zorgen dat hij voldoende gesocialiseerd is om zich aan te passen aan de omgeving waarin je leeft en ook aan de mensen.

Behalve dit moet je ook op de voeding van een Bedlington Terrier letten. Voedsel van hoge kwaliteit en een evenwichtige voeding zijn de sleutels. Bovendien is de Bedlington Terrier vatbaar voor verveling en kattenkwaad, dus je moet hem gezelschap houden en hem zich nooit laten vervelen. Want doe je dat wel, dan zal hij zich tot kattenkwaad wenden, en dat wil je niet.

De rasverenigingen

Er is een Bedlington Terrier Club in Nederland die zich inzet voor het welzijn en de verbetering van dit hondenras. Deze club bestaat uit verschillende vrijwillig toegetreden leden die zich gezamenlijk inzetten voor de verbetering van het hondenras in Nederland.

Een deel van het werk van de club bestaat uit het scheppen van bewustzijn over het hondenras in het land en onder hondenliefhebbers. Deze bewustwording kan gaan over hoe je een Bedlington opvoedt of over andere dingen zoals de verzorging van een Bedlington Terrier. Bovendien richt deze club zich ook op het standaard fokken van deze honden, zodat ze gezamenlijk de eigenaars kunnen behoeden voor eventuele genetische ziekten of ongezonde eigenschappen.

Kinderen en andere dieren

Bedlington Terriers kunnen niet echt goed opschieten met andere honden, vooral niet met honden van hetzelfde geslacht. Zorg er dus voor dat je voortdurend toezicht houdt op je Bedlington Terrier terwijl hij in de buurt van andere honden is. Zorg er bovendien voor dat een andere hond geen gevecht begint, want je Bedlington zal een gevecht misschien niet beginnen, maar er ook niet mee ophouden.

Afgezien hiervan zijn Bedlington Terriers geschikt voor kinderen, vooral als de kinderen en de Bedlington samen opgevoed worden. Niettemin moeten je kinderen een Bedlington goed behandelen, want er kunnen ernstige gevolgen zijn als je te ver gaat. Afgezien daarvan hebben Bedlington Terriers geen ernstige problemen met andere dieren en huisdieren. Maar toch moet je misschien voorzichtig zijn, want deze honden werden tenslotte gefokt om te jagen.

Conclusie

Hier komt een eind aan onze blog gids over het hondenras Bedlingtonterriër. Deze gids omvat alles van de algemene informatie over het hondenras tot de geschiedenis en verzorgingstips voor de Bedlington Terrier.

Beoordeel dit artikel
[Total: 128 Average: 4.9]
Hondenauto deken advertentie
Daan Driessen

Daan Driessen

Auteur

Ik ben heel mijn leven al dol geweest op dieren met honden en katten als favoriet. Sinds 2015 is Aika (kruising Akita inu & Alaska Malamute) bij onze familie gekomen. Toen wij Aika kregen kwam ik er al snel achter dat ik veel juiste informatie miste op het internet en er veel tegenstrijdige berichten waren. Met Honden Wereld wil ik hier een verandering inbrengen. Lees jij een artikel waarvan je denkt, dit kan beter. Stuur een mailtje! Ik ben niet perfect en probeer het beste te doen voor de dieren.

Wat andere lezen

Beste Producten in 2023

autodeken hond

2. Beste honden DNA test

Onderzoek uit welke rassen jou hond bestaat. Ook test een DNA test op meer dan 200+ gezondheidsrisico’s.

Aikly Webdesign
Hondenauto deken advertentie
Hondenrassen DNA test